Sort by
Sort by

Megnyitotta kapuit a szerencsi Nestlé gyár

Megnyitotta kapuit a szerencsi Nestlé gyár

Csaknem két évtized után ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a szerencsi Nestlé gyár. A több mint húsz országba gyártó üzem első családi napján először a dolgozók családtagjai pillanthattak be a kávé –és kakaógyártás kulisszatitkaiba, de pályaorientációs céllal a helyi általános iskolákat is meghívtuk egy izgalmas gyárlátogatásra.

 

Kevesen tudják, de a Szerencsen előállított termékek Európa-, sőt világszerte megtalálhatók a boltok polcain. A gyár ma már 20 ország piacára szállít NESQUIK OptiStart termékeket, sőt, itt fejlesztettük ki 2002-ben az európai piac számára a NESCAFÉ 3in1 kávékat is, amiket Szerencsről szállítunk a világ minden tájára.

Gondos előkészítés a siker kulcsa

A látogatók fogadása az élelmiszeriparban mindig fokozott kockázatot jelent, nem csak biztonsági, de minőségi szempontokból is. A bejárás előkészítését az sem könnyítette meg, hogy a gyár és a munkaegységek építésénél és kialakításánál a látogatók fogadása nem szerepelt az elsődleges szempontok között, így bizonyos területekre helyhiány miatt nem lehet látogatókat beengedni.

A gondos előkészítésnek köszönhetően a kíváncsi szemek - még ha csak ablakokon keresztül is – de végül a látogatók elől elzárt területekre is betekinthettek.

„Felejthetetlenek azok a pillanatok, amikor a gyermekek először látják meg a szalagon futó ismerős NESQUIK kakaókat, és közben tudják, hogy apukájuk, anyukájuk ezekkel a termékekkel dolgozik” – mondja Hélene Kovalevsky, a gyár igazgatója. „Ez a nap nagyszerű lehetőség volt mindannyiunknak számára, hogy megosszuk szenvedélyüket és elkötelezettségüket családunkkal, megmutassuk a környezetet, ahol napjaink nagyrészét töltjük.”


Nyíri Tibor polgármester gyakori vendég a Nestlé gyárban, így örömmel üdvözölte a dolgozókat és családtagjaikat egy ilyen nagy jelentőségű kapunyitáson is.
„Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, hisz egy gyárlátogatás izgalmas családi program kicsik és nagyok számára egyaránt. Különösen fontosnak tartom a pályaorientációs kezdeményezéseket, így örülök, hogy ez az eseményre nemcsak a dolgozók gyerekeit, de a szerencsi általános iskolai diákot is meghívták” – mondta Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere.

 

Családi kötődés hozta a Nyílt Napra Noszek Pétert, cégünk vezérigazgatóját és egyik fiát is, aki akkor született, amikor a Péter kontrollerként dolgozott a szerencsi gyárban, 1992-ben.

„Mindig szívesen jövök Szerencsre, sok szép emlék köt ide.” – mondja Noszek Péter. „A középső fiam külföldön dolgozik, és épp mostanra időzített egy szabadságot Magyarországra. Korábban nem volt lehetőség a gyárat meglátogatni, így amikor említettem neki, hogy családi napot szervezünk, egyből jelezte, hogy szeretne ő is egy kicsit nosztalgiázni és egyúttal megnézni a gyárat is, ahol hat évig dolgoztam. Biztos vagyok abban, hogy maradandó élményekkel fogunk a nap végén hazatérni.”

 

 

Tudta-e?
2019-től a szerencsi Nestlé gyárban készül az első újrahasznosítható papírcsomagolású NESQUIK kakaópor is. A környezetbarát csomagolású NESQUIK All Natural öt természetes összetevőt tartalmaz. Az új változatban több a kakaó, és a klasszikus NESQUIK kakaópornál kevesebb cukrot tartalmaz, valamint a finomított kristálycukor helyett nyers nádcukorral készült. A kakaót a Nestlé Kakaóterv (Cocoa Plan) keretében felelős beszerzéssel Nyugat-Afrikából vásároljuk és a többi NESQUIK termékhez hasonlóan UTZ tanúsítvánnyal rendelkezik. További termékek bevezetését is tervezzük a NESQUIK All Natural termékcsaládba, így egy cukormentes változatot is, mely Európában nálunk, Magyarországon fog először megjelenni, tervezetten 2019 őszén.