Sort by
Sort by
A világ példátlan környezeti kihívásokkal szembesül. A fenntartható növekedés érdekében bölcsen kell felhasználnunk bolygónk erőforrásait, ahogyan bölcsnek kell lennünk globális jelenlétünkkel is, hogy segítsünk másoknak is pozitív hatást gyakorolni ezen a területen.

Kötelezettségvállalásainkkal és célkitűzéseinkkel összhangban törekszünk arra, hogy értékláncunkban javítsuk a vízgazdálkodás hatékonyságát, eredményeit.
Az éghajlatváltozás miatt komolyan dolgozunk a károsanyag kibocsátás csökkentésén a teljes értékláncunkban, mindezt hatékonyabban és fenntarthatóbb módon kezelt, valamint megújuló erőforrások felhasználásával. A környezet védelme érdekében kiemelt figyelmet fordítunk a műanyagok felhasználásának csökkentésére, és arra, hogy az általunk használt anyagok újrahasznosíthatók vagy újra felhasználhatók legyenek. Arra is törekszünk, hogy kevesebb hulladékot hozzunk létre, megőrizzük a természetes élőhelyeket, és ösztönözzük a fogyasztókat, hogy döntéseikben ők is felelősek legyenek.

 

Vizeink megóvása

 

A tiszta vízhez való hozzáférés és a megfelelő higiénia alapvető emberi jog. Napjainkban azonban mintegy 1,2 milliárd ember él vízhiányos területen, és további 1,6 milliárd ember szembesül a gazdasági vízhiánnyal. A másokkal megosztott vízkészletek védelme és megőrzése kiemelt fontosságú számunkra. Proaktív, hosszú távú partnerségek kialakításával törekszünk a megfelelő megoldások kidolgozására, megvalósítására, és értékelésére. Egyben kiemelten dolgozunk azon, hogy a jövő generációk számára megőrizzük a megfelelően használható vízkészleteket.

 

A Nestlé úgy véli, hogy a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. A vállalat elkötelezetten dolgozik a vízhasználati és a higiéniai problémák javításán (WASH) minden olyan közösségben, ahol erre csal lehetőség mutatkozik. Mint a Nestlé vízfelhasználási stratégiáinak egyik szakértője, olyan partnerkapcsolatok, programok kidolgozásán munkálkodom, amelyek segítik a céget ezen kötelezettségvállalásainak teljesítésében. Christian Vousvouras, a Nestlé vízügyi szakembere

 

Műanyag hulladékok kezelése

 

A műanyagszennyezés jelentős veszélyt jelent bolygónk jólétére, különösen az óceánokra és a tengeri életre. Ennek megoldása érdekében úgy véljük, hogy sürgősen csökkenteni kell a csomagolás környezetre gyakorolt hatásait. Kutatásainkkal új megoldások kifejlesztésén dolgozunk, és törekszünk arra, hogy vezető szerepet töltsünk be a fenntarthatóbb termékcsomagolások kifejlesztésében.

 

A műanyaghulladék a világ egyik legnagyobb fenntarthatósági kérdése. Ennek kezelése kollektív megközelítést igényel. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy jobb megoldásokat találjunk az újrafelhasználás és hulladékcsökkentés érdekében. Célunk, hogy 2025-ig kizárólag 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolásokat alkalmazzunk. Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója

 

 

Válaszok az éghajlatváltozás hatásaira

Az éghajlatváltozás korunk egyik legfontosabb globális kérdése. Szélsőséges időjárási eseményeket okoz, amelyek számos tényezőt befolyásolnak, mint például a vízkészletek hozzáférhetősége, a növekvő vízigények, vagy a vízhiány okozta tömeges migráció. Globális élelmiszer- és italgyártó cégként a Nestlét is komolyan érintik az éghajlatváltozás hatásai. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energiaforrásokra való áttérés és az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésére irányuló egyéb intézkedések életbevágóak ahhoz, hogy biztosítsuk saját vállalkozásunk és ellátási láncunk folyamatos sikerességét, mindamellett, hogy megóvjuk a világot magunk körül.

 

A természeti tőke védelme


Nyersanyag-ellátásunk a természeti környezettől függ. Ezek a föld, a talaj, a fák, az élőlények és víz. Vállalatunk folyamatosan együttműködik a világ környezetvédelmi szervezeteivel, tudományos szakértőkkel, vagy más, iparági partnerekkel az élőhelyek egészségének megóvásában. Kiemelt fontosságú számunkra a közös vízforrások ügye, az erdőirtás felszámolása az ellátási láncokban, a talajgazdálkodás javítása, az óceánok védelme és a biodiverzitás megőrzése. Mindezeket az intézkedéseket elkötelezetten támogatjuk nyersanyagaink felelősségteljes beszerzésével és a fenntartható fogyasztás előmozdításával.

 

A hulladékkezelés

 

A világon megtermelt hulladék mennyisége riasztó ütemben emelkedik. Az évente keletkező szilárd hulladék mennyisége - amely nagyrészt a felszíni vizekbe és az óceánokba jut – a Világbank adatai szerint 2030-ra várhatóan eléri a 2,59 milliárd tonnát, és az évszázad folyamán tovább növekszik. Gyökeresen át kell alakítanunk azt, ahogyan jelen pillanatban használjuk, és újrahasznosítjuk bolygónk erőforrásait.
A Nestlénél elkötelezetten dolgozunk azon, hogy minimalizáljuk a saját tevékenységünkből származó hulladékot. Ezen túlmenően világszerte számos oktatóprogramot indítottunk a témában, hogy felhívjuk a figyelmet az élelmiszer-pazarlásra, és csökkentésének módjaira.

 

A Nestlé világszerte legnagyobb célja, hogy 2030-ig globális tevékenységeiben zéró környezeti hatást érjen el. Reméljük, hogy a híradások addigra már nem arról szólnak, hogy az emberi tevékenységnek milyen negatív hatásai vannak környezetünkre, sokkal inkább arról, arról, hogy közös összefogással milyen eredményeket értünk el a fenntartható fogyasztás, a hulladékkezelés, és az erőforrások a következő generációknak történő megőrzése területén. Büszkék vagyunk arra, hogy e területeken a Nestlé példát mutat más vállalatoknak és a világnak. Eugene Atte, a Nestlé Közép-Nyugati és Afrikai régiójának csomagolási vezetője