Sort by
Sort by

Maggi - Gondoskodással töltve

Julius Maggi 1846-ban született egy svájci molnár család gyermekeként, az iparosodás korában. Abban az időben egyre több nő kezdett az otthonán kívül dolgozni, így felmerült az igény olyanfajta élelmiszerekre, amik gyorsan, egyszerűen elkészíthetők, ám egyben táplálóak is. Magginak szívügye volt a kiegyensúlyozott táplálkozás, és újító személyisége miatt már fiatal korától több élelmiszert fejlesztett azért, hogy az újfajta igényeket meg tudja válaszolni.

1886-ban alkotta meg első instant termékeit, két instant borsólevest és egy instant bablevest, amik magas fehérje tartalmuknak és könnyű elkészítésüknek köszönhetően nagyban hozzájárultak a gyári munkások életminőségének javításához.

Az instant leveseket egy ételízesítő követte, amit Maggi arra alkotott meg, hogy az alacsony jövedelműek is tartalmas, gazdag ízű leveseket készíthessenek otthonukban. Ezekkel a termékekkel indult útjára a Maggi márka, mely hamar meggyőzte a fogyasztókat, hogy érdemes megbízni termékeiben.

A Nestlé 1947-ben vásárolta meg a Maggi márkát, így a tradíció tovább folytatódott az egész világon. Legyen szó akár Maggi kockáról, alapról, levesről vagy ételízesítőről, a fogyasztók tudják, megbízhatnak a Maggi márka magas minőségű termékeiben.