Sort by
Sort by

Tudtad, hogy az élelmiszerpazarlás is hozzájárul a klímaváltozáshoz?

A nem tudatos vásárlói döntések miatt fejenként évente körülbelül 65 kilogramm ételt dobunk a kukába, pedig egy kis odafigyeléssel rengeteg pénzt és energiát megspórolhatnánk – nem mellesleg pedig még a bolygónknak is jót tennénk!

A Nestlé és a SPAR Tervezz okosan! kiadványa hasznos, pénztárcabarát tippeket ad az élelmiszerek helyes tárolására, az eltarthatósági idő megnövelésére, a környezeti szempontokat figyelembe vevő vásárlásra, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés helyes módjára.

Évente összesen mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik Magyarországon, és egy négyfős család ennyi idő alatt körülbelül 50 ezer forint értékű feleslegesen megvásárolt élelmiszert dob ki.

A pazarló hozzáállás megnehezíti az éhezés elleni küzdelmet, valamint legalább 10 százalékkal fokozza az üvegházhatású gázok kibocsátását, pedig ez egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető lenne.
Tervezz okosan videó cover

Hogyan mérsékelheted a háztartásodban megtermelt csomagolási- és élelmiszerhulladék mennyiségét?

Hogyan csökkentheted ökológiai lábnyomod a bevásárlás során?

A fenntartható étrendhez és az élelmiszer-pazarlás megelőzéséhez nyújt segítséget a Nestlé Hungária és a SPAR Magyarország közös kiadványa. A Tervezz okosan! című kisokos konkrét, hasznos tippeket ad többek között az élelmiszerek helyes tárolására, az eltarthatósági idő megnövelésére, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés helyes módjára.

Kiadványunkból megtudhatod:

  • melyek az aktuális idényzöldségek és -gyümölcsök,
  • mit mutatnak a csomagoláson található jelölések,
  • milyen hosszan fogyaszthatók az egyes termékek a minőségmegőrzési idő lejárta után, továbbá
  • melyek az újrahasznosítható műanyagtípusok.

Tegyünk közösen azért, hogy tudatosabbá váljunk fogyasztói döntéseinkben, megtapasztalva azt, hogy a környezetvédelem által pénzt és energiát is megspórolhatunk, továbbá támogathatjuk a hazai agrárágazatban tevékenykedő kistermelőket!

Tervezz okosan kisokos letöltés

Nézd meg rövid videóinkat!

 <b>Tervezz okosan! </b> > Components > First column
 <b>Tervezz okosan! </b> > Components > Second column
 <b>Tervezz okosan! </b> > Components > Third column