Üzleti alapelveink


A Nestlé Üzleti Alapelvei vállalati kultúránk alapját képezik, melyet már több mint 150 éve formálunk. Nestlé Üzleti Alapelvei
 
Amióta Henri Nestlé kifejlesztette a “Farine Lactée” csecsemőtápszert, hiszünk abban, hogy fogyasztóink és üzleti partnereink bizalmának megtartásához a sikeres működés mellett nem csupán a vonatkozó jogi követelményeknek kell megfelelnünk, hanem gondoskodnunk kell arról, hogy minden tevékenységünk fenntartható legyen, emellett pedig jelentős értéket kell teremtenünk a társadalom számára. Ezt nevezzük Közös Értékteremtésnek.

Üzleti alapelveink folyamatosan fejlődnek és alkalmazkodnak a változó világhoz. Van azonban néhány dolog, ami nem változott az idők során. Ilyen a becsületesség, őszinteség és az emberek jóléte iránti elkötelezettség.

Minden országban, ahol jelen vagyunk egyformán elkötelezettek vagyunk fő üzleti alapelveink iránt, figyelembe véve a helyi szabályozásokat, kulturális és vallási gyakorlatokat.

1. Táplálkozás, egészség és életmód

Alapvető célunk a fogyasztók életminőségének folyamatos javítása. Hiszünk abban, hogy termékeinknek nem csak ízletesnek, hanem megfelelő összetételűnek is kell lenniük, és az egészséges táplálkozás a változatosságon és a kiegyensúlyozottságon alapszik. Ezt fejezi ki vállalati jelmondatunk is, a “Good Food, Good Life”, azaz “Jó étellel teljes az élet”.
Ismerd meg a Nestlé tápanyag profilozó rendszerét


2. Minőségbiztosítás és termékbiztonság

A Nestlé név a világon mindenütt ugyanazt jelenti a fogyasztók számára: a termék biztonságos és kiváló minőségű.
Tudj meg többet a Nestlé termékek minőségéről és biztonságáról


3. Fogyasztói kommunikáció

A Nestlénél elkötelezetten hiszünk a felelősségteljes, megbízható fogyasztói kommunikációban, amely segít fogyasztóinknak a tudatos döntések meghozatalában, és támogatja őket az egészségesebb étrend kialakításában. Mindemellett természetesen a mindenkori irányelveknek megfelelően tiszteletben tartjuk fogyasztóink személyes adatait is.
Olvass tovább a Nestlé Fogyasztói kommunikációs irányelveiről


4. Emberi jogok a vállalat üzleti tevékenységeiben

A Nestlé teljes mértékben támogatja az Egyesült Nemzetek Szervezetének az emberi jogokkal és munkaügyekkel kapcsolatos irányelveiről szóló Globális Megállapodást (United Nations Global Compact), és minden üzleti tevékenységében példát kíván mutatni a helyes emberi jogi és munkaügyi eljárásmódok területén.
Látogass el a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet weboldalára


5. Vezetés és egyéni felelősségvállalás

Sikereink mögött munkatársaink állnak. Ezért kapcsolatainkat tisztelet és méltányosság, valamint az egyéni felelősségvállalás ösztönzése jellemzi. Munkatársaink olyan hozzáértő és motivált szakemberek, akik tiszteletben tartják értékeinket, mi pedig biztosítjuk számukra a fejlődés és az előrelépés azonos esélyeit, megvédjük magánszférájukat, és nem tűrjük el velük szemben a zaklatás vagy diszkrimináció semmilyen formáját.
A Nestlé vezetői irányelvei
A Nestlé üzleti etikai kódexe
Visszaélés bejelentő rendszer 
Tell Us Visszaélés bejelentő rendszer 

6. Munkahelyi egészség és biztonság

 

Elkötelezetten igyekszünk megelőzni a munkavégzésből eredő baleseteket, sérüléseket és betegségeket, és megvédjük cégünk minden munkavállalóját, alvállalkozóját.
Olvasd el a Nestlé irányelveit a munkahelyi egészségről és biztonságról


7. Beszállítói és vevői kapcsolatok

Üzleti partnereinktől (beszállítóinktól, alvállalkozóinktól) elvárjuk, hogy becsületesen, tisztességesen végezzék tevékenységüket, és betartsák alapelveinket. Ugyanezt az elkötelezettséget vállaljuk mi is vevőinkkel, partnereinkkel szemben.
A Nestlé szállítói szabályzata


8. Mezőgazdaság és vidékfejlesztés

A környezeti fenntarthatóság érdekében cégünk támogatja a mezőgazdasági termelés és termelési rendszerek fejlesztését, valamint a gazdák és agrárközösségek társadalmi és gazdasági helyzetének javítását.
Tudj meg többet a Nestlé környezeti fenntarthatósági törekvéseiről 


9. Környezeti fenntarthatóság

A környezeti szempontból fenntartható üzleti gyakorlat kötelezettségvállalásaink egyik fő eleme. Ezért arra törekszünk, hogy termékeink teljes élettartamára vonatkozóan hatékonyan használjuk ki a természeti erőforrásokat, előnyben részesítve a fenntarthatóan kezelt megújuló forrásokat, és minimálisra csökkentsük a hulladék mennyiségét.
Tudj meg többet a Nestlé környezeti fenntarthatósági irányelveiről


10. Víz

Elkötelezettek vagyunk a vízkészletek fenntartható használata és a vízgazdálkodás folyamatos fejlesztése iránt. Tisztában vagyunk azzal, hogy a világ egyre nagyobb kihívások elé néz ezen a területen, és a rendelkezésre álló készletekkel való felelősségteljes gazdálkodás minden vízfelhasználó alapvető kötelessége.
További részletekért olvasd el a Nestlé Víz Jelentést