Kutatás - fejlesztés

 
Világszerte 29 kutató, fejlesztő és technológiai létesítménnyel a Nestlé működteti a világ legnagyobb, mintegy 5000 főt foglalkoztató magántulajdonú élelmiszeripari kutatás-fejlesztési hálózatát, amelynek központja a lausanne-i Nestlé Kutatóközpont. Itt 50 nemzet 300 tudósa dolgozik a folyamatos termékfejlesztéseken, új kutatásokon.

A tudományos elméletek egy nemzetközi hálózat révén válnak termékfejlesztésekké:
 
A Termékfejlesztő és Technológiai Egységek (Product Technology Centres - PTCs) egy-egy Nestlé üzletágat támogatnak szakértői tanácsadással az adott termékkategóriára vonatkozóan, együttesen pedig a globális termékfejlesztés motorjai.
 
A Kutatás-fejlesztési Központok (Research and Development Centres - R&D Centres), szorosan együttműködnek a Termékfejlesztő és Technológiai Egységekkel annak érdekében, hogy kiszolgálják a regionális kutatás-fejlesztési igényeket és információval szolgáljanak a helyi fejlesztési osztályoknak.
 
A Fejlesztési osztályok a gyárakban működnek, feladatuk, hogy biztosítsák a helyi ízlésnek való megfelelést. Ők is szorosan együttműködnek a Kutatás-fejlesztési Központokkal és a Termékfejlesztő és Technológiai Egységekkel, hogy a fejlesztések alkalmazását a fogyasztókhoz a lehető legközelebb ellenőrizhessék.

Tudjon meg többet a Nestlé globális kutató hálózatáról a nemzetközi oldalunkon: http://www.nestle.com/RandD/GlobalNetwork/Pages/GlobalNetworkPage.aspx