Sort by
Sort by

Kötelezettségvállalásunk

Kötelezettségvállalás Nestlé víz

Célunk, hogy a helyi vízkörforgás helyreállításával pozitív hatással legyünk a vízkészletekre

 

Az éghajlatváltozás, a fokozott vízfogyasztás, a növekvő urbanizáció és a rossz infrastruktúra csak néhány olyan tényező, melyek hozzájárulnak a víz természetes körforgásának romlásához. Az említett tényezők megnehezítik a csapadékok kiszámíthatóságát és a tiszta vízhez való hozzáférést. Emellett a hőmérsékletemelkedés és a szélsőségesebb időjárási viszonyok is egyre több áradást és aszályt okoznak.

A fenntartható vízgazdálkodásra irányuló erőfeszítéseinket ásványvíz üzletágunk tevékenységein túlra is kiterjesztjük, és megerősítjük partnereinkkel való együttműködésünket a helyi megoldások azonosítása és támogatása érdekében. 

Kollégáink szakértelmére alapozva globális ásványvíz üzletágunk 48 telephelyén 2025-ig több mint 100 projekt megvalósításával segítjük elő a helyi vízkörforgás helyreállását és megújulását, és 120 millió svájci frankot fordítunk e projektek megvalósításának támogatására. A projektek 2025-től kezdődően segítenek majd abban, hogy globális ásványvíz üzletágunk működése során a természetben több víz megtartásához járuljunk hozzá, mint amennyit felhasználunk. 

Az említett új, mérhető intézkedések támogatják a jobb vízgazdálkodási megoldásokat és infrastruktúrát.

Évek óta a felelős vízgazdálkodás mellett szállunk síkra – többek között kötelezettséget vállaltunk arra, hogy 2025-ig ásványvíz üzletágunk összes telephelyét az AWS szabványának megfelelően tanúsítjuk. A vízminőség helyreállítására vonatkozó kötelezettségvállalásunk új mérföldkövet jelent ezen az úton. Túlmutat a saját tevékenységeinken és elősegíti a vízzel kapcsolatos közös helyi kihívások megoldását. Hosszú távú törekvésünk, hogy mindenhol, ahol működünk, átalakítsuk a vízgazdálkodással kapcsolatos szemléletünket. 
 

csv 2020