Sort by
Sort by

Újrahasznosítási kisokos

.

Az anyagok állandó körforgásában semmi nem vész el, csak átalakul és újrahasználódik, ez segít megóvni bolygónk természetes erőforrásait. Ez csak úgy lehetséges, ha nemcsak csökkentjük a hulladék ennyiségét, hanem hasznosítjuk a maradékot is, azaz elősegítjük a rendelkezésre álló termékek és anyagok minél többszöri (újra)felhasználhatóságát.

Több más élelmiszeripari céghez hasonlóan a Nestlé is csatlakozott ahhoz a törekvéshez, hogy 2025-re minden csomagolását újrafeldolgozhatóvá vagy újrafelhasználhatóvá tegye.

 

Az alternatív csomagolási megoldások fejlesztése mellett azon dolgozunk, hogy biztosítsuk a hulladékmentes jövőt a következő nemzedékek számára, ezért partnereinkkel és a lakossággal együttműködve szeretnénk gyakorlati tanácsokkal is segíteni a felelős hulladékgyűjtést.


A 2019-es Újrahasznosítási Kisokos sikerét követően idén a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is csatlakozott a kezdeményezésünkhöz, így a HUMUSZ Szövetség szakmai támogatásával elkészítettük legújabb fenntarthatósági kiadványunkat. 

hovadobjam video

Hogyan csökkentheted ökológiai lábnyomod a bevásárlás során? Hogyan mérsékelheted a háztartásodban megtermelt csomagolási- és élelmiszerhulladék mennyiségét? 

Új fenntarthatósági kiadványunk - a Hogyan legyek környezettudatos vásárló Kisokos - a környezettudatos vásárláshoz kapcsolódó kérdésekre ad választ. Ha fontos számodra a fenntartható életmód, az élelmiszer-pazarlás mértékének, illetve a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése kattints Kisokosunkért!
 

FONTOS! 2022. január 1-től Budapesten és vonzáskörzetében az italos kartondobozok (üdítők, tejes dobozok) szelektív gyűjtésében változás történt. Ezeket a dobozokat a kevert csomagolási hulladék közé, a sárgafedelű, sárga jelzésű műanyag- és fémgyűjtő tartályokba kell gyűjteni.

Az új szabályról bővebben az FKF honlapján olvashatsz!

Nesquik tudatos
 tudatos vásárló
Balaton  tudatos