Sort by
Sort by

Csecsemőtáplálás

 

Az anyatej fehérje titka

Miért fontosak a fehérjék kisbabád fejlődéséhez?

Kisbabád optimális növekedése és fejlődése több mint ötven makro és mikro tápanyag bevitelének és fogyasztásának függvénye. Ezek közül messze a fehérjék a legfontosabbak. A fehérjék alkotják az emberi szervezet sejtállományának több mint felét, ezen felül pedig sokrétű biológiai funkciókat látnak el, tehát ők az emberi test építőkövei. Fontos ezért odafigyelni arra, hogy kisbabád milyen mennyiségben és minőségben jut hozzá ehhez a különleges tápanyaghoz.

Egészséges kezdet, egészséges élet

Csodálatos élmény anyává válni, ám óriási felelősség is, hiszen kisbabád már az első perctől kezdve számít Rád.

Mindaz, hogy hogyan és mivel táplálod gyermeked - de még az is, hogy a terhességed alatt mit eszel – meghatározza azt, hogy csöppséged hogyan fog nőni és fejlődni, sőt jövőbeni egészségére is hatással van.
 
Henri Nestlé gyógyszerész 1867-ben fejlesztette ki az első anyatej-helyettesítő tápszert olyan anyák számára, akik nem tudták szoptatni csecsemőjüket, és ezzel megmentette egy környékbeli koraszülött csecsemő életét. Mi a Nestlénél  azóta  is  számos szakemberrel és szakmai szervezettel dolgozunk együtt azon, hogy megbízható információt, tanácsokat adjunk Neked a csecsemőtáplálás terén, segítve ezzel, hogy egy Egészséges kezdettel megalapozd gyermeked egészséges életét.

További információ:  www.nestlebaba.hu 

A WHO kizárólagos szoptatást javasol a csecsemő 6 hónapos koráig

A Nestlé, követve a WHO javaslatát, teljes mértékben támogatja a kizárólagos szoptatás fenntartását a baba 6 hónapos koráig, illetve a hozzátáplálás megkezdését a szoptatás fenntartása mellett, a gyermekorvos, vagy más egészségügyi szakember tanácsának megfelelően.