Sort by
Sort by

25 éve Bükön a Nestlé Purina gyár

A Nestlé Purina büki állateledelgyár idén ünnepli 25 éves születésnapját.

A gyár maga 1998 óta tartozik a Nestléhez, a város ipartörténeti múltja azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Korábban a terület almatárolónak adott helyet, de jégkrémüzem és termelőszövetkezet is volt itt. A jelenlegi büki Nestlé Purina gyár pedig négylábú kedvenceinknek, kutyáknak és macskáknak készít állateledeleket.

25 éves a Purina Bükön

Hatalmas beruházás Bükön

Bük termékek

A 2023. januárjában bejelentett 140 milliárdos beruházással egy 35 ezer négyzetméteres új gyártóterülettel és ultramodern, automata üzemű raktárral bővül a cég kapacitása.

Ez a beruházás nemcsak a vállalat történetében egyedülálló, a magyar élelmiszer-feldolgozóiparban is az elmúlt évtizedek legnagyobbjának számít. Ezzel a Purina gyár Kelet-Európa legnagyobb állateledelgyára lesz, aminek köszönhetően az exportarány 95%-ra nő.

Stabil, biztonságos munkahely

Bellovits Gábor Purina Bük

 

Egyedülálló gyártástechnológia 

A jelenleg is zajló fejlesztések befejezése után a tervek szerint az üzemben közel 90 robot teljesít majd szolgálatot és napi 70 kamionnyi áru hagyja el a gyárat.

 

Mezőgazdasági alapanyagok és beszállítók

A beszállítók kiválasztásakor fontos szempont a Nestlé Purina számára a hazai partnerek felkutatása és helyzetbe hozása is. Túl a helyi foglalkoztatás fontosságán, a büki gyárba jelenleg beszállított alapanyagoknak több mint 50 százalékát a magyar beszállítóktól érkező alapanyag teszi ki, de jelentős a határon túli magyar területeken működő vállalkozásoktól érkező alapanyagok aránya is.

Bük gyártástechnológia
Bük gyártástechnológia
Bük gyártástechnológia