Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé az egészségesebb gyerekekért

"A Nestlé több mint 150 éve van jelen a társadalomban, a jövő generációiról való gondoskodás kezdetektől a vállalat DNS-ének a része." Noszek Péter, ügyvezető igazgató, Nestlé Hungária

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkat 2018-ban indítottuk. Kezdeményezésünkkel segíteni szeretnénk a szülőket és gondviselőket abban, hogy gyermekeik élete egészségesebb legyen. 
Célunk, hogy kutatásokkal, termékfejlesztéssel, oktató programokkal és innovatív megoldásokkal 2030-ig 50 millió gyerek életét egészségesebbé tegyük.

Nemzetközi programunk fő területei

Táplálékbeviteli felmérések

Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felméréseit mind a 4-10 éves, mind a 0-3 éves korosztályban. Hisszük, hogy a gyermekek egészséges táplálkozásra és életmódra nevelése kiemelt jelentőségű, s ebben fontos szerepe van a szülők aktív közreműködésének, valamint a minden érintett – kormányzat, egészségügyi és oktatási intézmények, szakmai szervezetek, élelmiszer-ipari szereplők – bevonásával folyó, oktatási programoknak.

Megújult receptúrák

Szeretnénk termékeinkkel is támogatni az egészségesebb életmód kialakítását. Ennek érdekében termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük.
A só- és cukorcsökkentés mellett receptúráinknál fontosnak tartjuk a teljes értékű gabonák, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségek használatát. Vállalásainkról részletesen itt olvashat.

Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyakorlatban

Tevékenységünkkel igyekszünk segíteni, hogy minél több család elsajátítsa a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, így az kicsik és nagyok életének része legyen.
Így Teljes az Élet életmód oldalunkon a tájékoztató anyagok mellett recepteket és életmód tippeket is megosztunk.

Megújult receptúrákkal az egészségesebb gyerekekért

A Nestlé nemzetközi szinten 41 vállalást tett, amelyek a vállalat tevékenységének minden területét lefedik. Ehhez csatlakozva Magyarországon – a helyi igényekre és kihívásokra reagálva - a táplálkozás terén 10+1 vállalást tettünk, amelyek termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik. 
Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és nap mint nap azért dolgozunk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk.

  • A gyermekeknek készült gabonapelyheinkben a teljes értékű gabona az első számú összetevő: ami átlagosan az összetevők 41%-át jelenti.
  • 2012 óta a gyermekpelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 23%-kal, a FITNESS gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 24%-kal csökkent.
  • A gyermekeknek készült gabonapelyhekben 9 hozzáadott vitamin és ásványi anyag is található.
    NESQUIK kakaó italporunk már 5 hozzáadott vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
  • 2016-ban megérkezett a hazai piacra a NESQUIK cukorcsökkentett kakaó italpor, melynek hozzáadott cukortartalmát több mint 50%-kal csökkentettük. Így a zsírszegény tejjel elkészített kakaóital cukortartalma legalább 30%-kal alacsonyabb lesz a piacon jelenleg megtalálható többi kakaóital átlagos cukortartalmához képest.
  • Termékfejlesztéseinknek köszönhetően 2013 óta a MAGGI fix alapok sótartalma átlagosan több mint 39,5%-kal, a MAGGI kockák sótartalma 11%-kal, míg a főzős leveseink sótartalma átlagosan 4%-kal csökkent. Az elkövetkező években fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát.
  • 2020-ig MAGGI termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük, hogy olyan ismerős összetevőket tartalmazzanak, melyek a konyhában is megtalálhatóak, valamint sótartalmukat tovább csökkentjük.

Tudj meg többet oktató programjainkról!

NUTRIKID
NUTRIKID

NUTRIKID® programunkban 2003 óta 450.000 iskolást értünk el az egészséges táplálkozásról szóló oktatóanyagainkkal. A tananyag honlapunkon digitálisan is elérhető.

EATSELF
Eatself

Eatself diákprogramunkban a 2017/2018-as tanévben 1000 budapesti középiskoláshoz jutott el a táplálkozásról és az egészséges életmódról szóló tananyagunk.

 

GYERMEKEK EGÉSZSÉGE PROGRAM
Gyere Szerencs és Gyere Diósgyőr

A Magyar Dietetikusok Országos szövetségével közösen szervezett Gyermekek Egészsége Program®-ban 2200 szerencsi gyermek vett részt. Jelenleg több mint 3000 gyermek bevonásával folytatódik a program Diósgyőrben.