A Nestlé több mint 150 éve van jelen a társadalomban, a jövő generációiról való gondoskodás kezdetektől a vállalat DNS-ének a része. Noszek Péter, ügyvezető igazgató, Nestlé Hungária

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program

2030-ig 50 millió gyermeknek szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.


A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú a gyerekek egészséges fejlődésének biztosításához. Az elmélet és a gyakorlat azonban gyakran különbözik. A szülők és gondviselők számára gyakran kihívást jelenthet, hogyan ösztönözzék a gyerekeket több zöldség- és gyümölcs fogyasztására, emellett elérjék, hogy az elfogyasztott finomságok táplálóak legyenek.

Célunk, hogy kutatásokkal, termékfejlesztésekkel és oktató programokkal 2030-ig világszerte 50 millió gyerek életét tegyük egészségesebbé.

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkkal a szülőket és gondviselőket szeretnénk segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek.

2019-ben a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program 27,2 millió gyermeket ért el a világ 85 országában.

A gyerekek, akik részt vesznek a főzésben, egészségesebb étkezési szokásokat alakítanak ki. Ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak a gyerekek bevonását a konyhai teendőkbe. Az ételek elkészítésében részt vevő gyerekek kiegyensúlyozottabban étkeznek, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

 

Szeretnéd, hogy gyereked változatosan és egészségesen étkezzen?

Az étrend egészségre gyakorolt hatásában nemcsak maguknak az alapanyagoknak, hanem a környezetnek, ételkészítésnek és az élvezetnek is fontos szerepe van. Tehát az egészséges étkezés nem csak arra vonatkozik, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogyan készítjük el és milyen körülmények között fogyasztjuk el.

Tudtad?

 • Azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében, nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló ételeket, könnyebben megkedvelik a zöldségeket.
 • Ahol a család rendszeresen együtt étkezik, a gyerekek szívesen fogyasztanak egészségesebb ételeket, gyakoribb a tejtermék-, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, ezáltal a rost-, vas- kalcium- és vitaminbevitel is, emellett kevesebb a bő zsírban sült ételek fogyasztása. 

Miért fontos bevonni a gyerekeket az ételek elkészítésébe?

 

 • Azoknak a gyermekeknek, akik segítenek otthon az ételkészítésben, általában jobb minőségű az étrendjük. *
 • Több zöldséget és gyümölcsöt esznek azok a gyermekek, akik segítenek otthon az ételek elkészítésében. *
 • Az otthoni ételkészítésben segítő gyermekek jobban szeretik a zöldségeket *

 

gyerekes főzés
Egészséges gyerek tipp
Tippek egészségesebb táplálkozási szokások kialakításához
 • Egyetek rendszeresen, naponta ötször, és ne maradjon ki a reggeli!
 • A megfelelő folyadékbevitelről se feledkezz el!
 • Az étrend tervezésénél tartsd szem előtt a kiegyensúlyozott étrend alapjait, a változatosságot és a mértékletességet!
 • Vond be a gyerekeket is a konyhai előkészületekbe! Ez nem csak remek program, hanem segít az egészséges táplálkozás alapjainak elsajátításában is.
 • Mutass jó példát! A gyerekek számára a szülők jelentik a követendő példát. Nagyon fontos, hogy milyen étkezési szokásokat tanulnak tőled.
 • Étkezzen közösen a család amilyen gyakran csak lehet! 

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunk fő területei

Táplálékbeviteli felmérések

Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felméréseit mind a 4-10 éves, mind a 0-3 éves korosztályban. Hisszük, hogy a gyermekek egészséges táplálkozásra és életmódra nevelése kiemelt jelentőségű, s ebben fontos szerepe van a szülők aktív közreműködésének, valamint a minden érintett – kormányzat, egészségügyi és oktatási intézmények, szakmai szervezetek, élelmiszer-ipari szereplők – bevonásával folyó, oktatási programoknak.

Megújult receptúrák

Szeretnénk termékeinkkel is támogatni a kiegyensúlyozott étrend kialakítását. Ennek érdekében termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük.

A só- és cukorcsökkentés mellett receptúráinknál fontosnak tartjuk a teljes értékű gabonák, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségek használatát. 

Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyakorlatban

Tevékenységünkkel igyekszünk segíteni, hogy minél több család elsajátítsa a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, így az kicsik és nagyok életének része legyen.
Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és tematikus aloldalán a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett recepteket és életmód tippeket is megosztunk.

A Magyar Dietetikusok Országos szövetségével közösen szervezett Gyermekek Egészsége Program®-ban 2015 és 2018 között 2200 szerencsi gyermek vett részt. Jelenleg több mint 3000 gyermek bevonásával folytatódik a program Diósgyőrben. 

 

Megújult receptúrákkal az egészségesebb gyerekekért

A Nestlé nemzetközi szinten 41 vállalást tett, amelyek a vállalat tevékenységének minden területét lefedik. Ehhez csatlakozva Magyarországon – a helyi igényekre és kihívásokra reagálva - a táplálkozás terén 10+1 vállalást tettünk, amelyek termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik. 
Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és nap mint nap azért dolgozunk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk.

 • A gyermekeknek készült gabonapelyheinkben a teljes értékű gabona az első számú összetevő.
 • 2012 óta a gyermekpelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 23%-kal, a FITNESS gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 24%-kal csökkent.
 • NESQUIK instant kakaóitalporunk kiegészíti a tej természetes tápanyagtartalmát a hozzáadott D-vitamint által, ami hozzájárul a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint az immunrendszer megfelelő működését is támogatja. 
 • 2020-ban Magyarországon is bevezetésre került a 100% természetes összetevőkből készült Nesquik All Natural Nádcukros kakaóitalpor. Az új, finomítatlan nádcukrot tartalmazó kakaóitalporunkhoz etikus forrásból származó, nyugat-afrikai kakaóport használunk és újrahasznosítható papírcsomagolásban kapható. 
 • MAGGI termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük, hogy olyan ismerős összetevőket tartalmazzanak, melyek a konyhában is megtalálhatók.

 

Legfrissebb termékbevezetéseink

2019-ben világszerte több mint 1 388 új, tápláló élelmiszer- és italkészítménnyel jelentünk meg a boltokban, kiegészítve a 2018-ban bevezetett 1 300 új terméket. Ugyanebben az évben több mint 185,4 milliárd adag vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított ételt és italt biztosítottunk 64 országban, ahol a lakosság olyan létfontosságú mikrotápanyagokból szenved hiányt, mint például jód vagy vas.

 

Néhány példa legújabb termékeinkből, amiket a gyerekek is kedvelni fognak

 

MAGGI szószok, napérlelte paradicsomból

MAGGI szószaink, melyeket a gyerekek is kedvelni fognak, friss, napérlelte paradicsomból készülnek. A négy adag készételre elegendő kiszerelése megkönnyíti, hogy a friss hozzávalókkal, az egész családnak finom, tápláló főétkezést készíts belőlük. A szabadföldi paradicsom mellett ízviláguknak megfelelő zöldségeket és fűszereket is tartalmaznak.

Maggi szósz NHK

MAGGI Kaszotto és Rizottó termékcsalád

A fogyasztói igényekre reagálva fejlesztettük ki a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető  MAGGI Kaszotto és Rizottó termékcsaládunkat , amelyek tápláló gabonából (köles, árpa, rizs) és egy tasak ízletes szószalapból állnak. A finom egytálételekkel gyors és könnyű megoldást szeretnénk kínálni azoknak, akik odafigyelnek a változatos, egészségtudatos táplálkozásra.

maggi Kaszotto

NESQUIK Zabkása, 100% természetes összetevőkből

Kifejezetten gyerekeknek készült zabkása, tápláló és finom reggeli alternatíva, kizárólag 100% természetes összetevőkkel, teljes kiőrlésű gabonával és alacsony cukortartalommal.

Ez a zabkása rost– és teljesértékű gabonaforrás, összetevői közül 70% zab és teljesértékű gabona. Ízletes és gyors tápláló reggeli, zsírszegény tejjel javasoljuk az elkészítését, ezzel is növelve a gyerekek tejfogyasztását, ezáltal pedig a kalcium bevitelt.

NQ zabkása NHK

Nestlé CHEERIOS Zab 

Nestlé CHEERIOS ZAB reggelizőpelyhünk 91%, míg Nestlé CHEERIOS ZAB alma és fahéj reggelizőpelyhünk 85% teljes értékű gabonát valamint 7 féle vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz. Zsírszegény tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel és egy pohár natúr gyümölcsteával tökéletes teljes értékű reggeli. 

Cheerios OAT
* Forrásanyagaink listáját (angol nyelven) itt találod.

További tartalmaink

ITÉ ajánló_v2

 

Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és
Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért tematikus aloldalán
a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett
recepteket és életmód tippeket is megosztunk.