Sort by
Sort by
A Nestlé több mint 150 éve van jelen a társadalomban, a jövő generációiról való gondoskodás kezdetektől a vállalat DNS-ének a része. Noszek Péter, ügyvezető igazgató, Nestlé Hungária

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program

2030-ig 50 millió gyermeknek szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.


A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú a gyerekek egészséges fejlődésének biztosításához. Az elmélet és a gyakorlat azonban gyakran különbözik. A szülők és gondviselők számára gyakran kihívást jelenthet, hogyan ösztönözzék a gyerekeket több zöldség- és gyümölcs fogyasztására, emellett elérjék, hogy az elfogyasztott finomságok táplálóak legyenek.

Célunk, hogy kutatásokkal, termékfejlesztésekkel és oktató programokkal 2030-ig világszerte 50 millió gyerek életét tegyük egészségesebbé.

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkkal a szülőket és gondviselőket szeretnénk segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek.

A közös főzés a szülőkkel segít megszerettetni az egészségesebb alapanyagokat. Azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében, nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló ételeket, könnyebben megkedvelik a zöldségeket.

 

Szeretnéd, hogy gyereked változatosan és egészségesen étkezzen?

Az étrend egészségre gyakorolt hatásában nemcsak maguknak az alapanyagoknak, hanem a környezetnek, ételkészítésnek és az élvezetnek is fontos szerepe van. Tehát az egészséges étkezés nem csak arra vonatkozik, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogyan készítjük el és milyen körülmények között fogyasztjuk el.

Tudtad?

A 4-10 éves korú gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló felmérésünkből kiderült, hogy a felnőttek táplálkozási szokásai öröklődnek és megmutatkoznak a gyermekek táplálkozásában is. Ezért szülőként, megfelelő étkezési szokásaid kialakítása kiemelkedő jelentőséggel bír gyerekeid egészségének biztosításában. Felmérésünkből kiderült az is, hogy a magyar gyermekek átlagosan zöldség-, gyümölcs-, és rostfogyasztása jelentősen elmarad az ajánlott mennyiségtől. 

 • A közös főzés a szülőkkel segít megszerettetni az egészségesebb alapanyagokat. Azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében, nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló ételeket, könnyebben megkedvelik a zöldségeket.
 • Ahol a család rendszeresen együtt étkezik, és kiegyensúlyozott étrendet követ, a gyerekek szívesen fogyasztanak egészségesebb ételeket, gyakoribb a tejtermék-, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, ezáltal a rost-, vas- kalcium- és vitaminbevitel is, emellett kevesebb a bő zsírban sült ételek fogyasztása. 

Miért fontos bevonni a gyerekeket az ételek elkészítésébe?

 

 • A közös főzés a szülőkkel segít megszerettetni az egészségesebb alapanyagokat.
 • A gyermekek helyes táplálkozási szokásainak kialakításához elengedhetetlen a szülői példamutatás, amihez a közös főzés remek alkalom.
 • A közös főzés jó lehetőség arra, hogy átadd a konyhai ismereteket, ráadásul a gyerekek szívesebben fogyasztják azokat az ételeket, amiknek elkészítésében ők maguk is részt vettek.

 

gyerekes főzés
Egészséges gyerek tipp

Tippek egészségesebb táplálkozási szokások kialakításához

 • Egyetek rendszeresen, naponta ötször, és ne maradjon ki a reggeli!
 • A megfelelő folyadékbevitelről se feledkezz el!
 • Az étrend tervezésénél tartsd szem előtt a kiegyensúlyozott étrend alapjait, a változatosságot és a mértékletességet!
 • Vond be a gyerekeket is a konyhai előkészületekbe! Ez nem csak remek program, hanem segít az egészséges táplálkozás alapjainak elsajátításában is.
 • Mutass jó példát! A gyerekek számára a szülők jelentik a követendő példát. Nagyon fontos, hogy milyen étkezési szokásokat tanulnak tőled.
 • Étkezzen közösen a család amilyen gyakran csak lehet! 

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunk fő területei

Táplálékbeviteli felmérések

Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felméréseit mind a 4-10 éves, mind a 0-3 éves korosztályban. Hisszük, hogy a gyermekek egészséges táplálkozásra és életmódra nevelése kiemelt jelentőségű, s ebben fontos szerepe van a szülők aktív közreműködésének, valamint a minden érintett – kormányzat, egészségügyi és oktatási intézmények, szakmai szervezetek, élelmiszer-ipari szereplők – bevonásával folyó, oktatási programoknak.

Megújult receptúrák

Szeretnénk termékeinkkel is támogatni a kiegyensúlyozott étrend kialakítását. Ennek érdekében termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük.

A só- és cukorcsökkentés mellett receptúráinknál fontosnak tartjuk a teljes értékű gabonák, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségek használatát. 

Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyakorlatban

Tevékenységünkkel igyekszünk segíteni, hogy minél több család elsajátítsa a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, így az kicsik és nagyok életének része legyen.
Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és tematikus aloldalán a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett recepteket és életmód tippeket is megosztunk.

A Magyar Dietetikusok Országos szövetségével közösen szervezett Gyermekek Egészsége Program®-ban 2015 és 2018 között 2200 szerencsi gyermek vett részt. Jelenleg több mint 3000 gyermek bevonásával folytatódik a program Diósgyőrben. 

 

Megújult receptúrákkal az egészségesebb gyerekekért

A Nestlé nemzetközi szinten 41 vállalást tett, amelyek a vállalat tevékenységének minden területét lefedik. Ehhez csatlakozva Magyarországon – a helyi igényekre és kihívásokra reagálva - a táplálkozás terén 10 vállalást tettünk, amelyek termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik. 
Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és nap mint nap azért dolgozunk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk.

 • A gyermekeknek készült gabonapelyheinkben a teljes értékű gabona az első számú összetevő.
 • 2012 óta a gyermekpelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 23%-kal, a FITNESS gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 24%-kal csökkent.
 • NESQUIK instant kakaóitalporunk kiegészíti a tej természetes tápanyagtartalmát a hozzáadott D-vitamint által, ami hozzájárul a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint az immunrendszer megfelelő működését is támogatja. 
 • 2020-ban Magyarországon is bevezetésre került a 100% természetes összetevőkből készült Nesquik All Natural Nádcukros kakaóitalpor. Az új, finomítatlan nádcukrot tartalmazó kakaóitalporunkhoz etikus forrásból származó, nyugat-afrikai kakaóport használunk és újrahasznosítható papírcsomagolásban kapható. 
 • MAGGI termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük, hogy olyan ismerős összetevőket tartalmazzanak, melyek a konyhában is megtalálhatók.

 

MAGGI szószok, napérlelte paradicsomból

MAGGI szószaink, melyeket a gyerekek is kedvelni fognak, friss, napérlelte paradicsomból készülnek. A négy adag készételre elegendő kiszerelése megkönnyíti, hogy a friss hozzávalókkal, az egész családnak finom, tápláló főétkezést készíts belőlük. A szabadföldi paradicsom mellett ízviláguknak megfelelő zöldségeket és fűszereket is tartalmaznak.

Maggi szósz NHK

MAGGI Trattoria a Casa

A MAGGI Trattoria a Casa termékcsaládunk olyan ízletes, olaszos tésztaételeket rejt magában, amelyeket könnyedén akár otthon is elkészíthetünk, így nem kell lemondanunk az éttermi fogásokról sem. Csak néhány friss hozzávaló és 15 perc kell, hogy ízletes és tápláló meleg étel kerüljön az asztalra.
5 féle tésztakülönlegeséggel olyan népszerű, olaszos ízvilágokat hoztuk el, mint a paradicsomos, négysajtos, tejszínes-gombás, amelyek inspirációt nyújtanak a mindennapokra.

Maggi trattoria a casa

Nestlé CHEERIOS Zab 

Nestlé CHEERIOS ZAB reggelizőpelyhünk 91%, míg Nestlé CHEERIOS ZAB alma és fahéj reggelizőpelyhünk 85% teljes értékű gabonát valamint 7 féle vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz. Zsírszegény tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel és egy pohár natúr gyümölcsteával tökéletes teljes értékű reggeli. 

Cheerios OAT

NESQUIK Alphabet

Lehetőségekkel teletöltve! A kakaó íze sok gyermeknek jelenti azt az ízt, amely megédesíti az ébredés utáni perceket. Ezért a gyerekek imádják a teljes értékű gabona hozzáadásával készült NESQUIK gabonapelyhet, mely betű formájú, ALPHABET változatban is kapható.

Nesquik Alphabet
* Forrásanyagaink listáját (angol nyelven) itt találod.

További tartalmaink

ITÉ ajánló_v2

 

Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és
Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért tematikus aloldalán
a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett
recepteket és életmód tippeket is megosztunk.