Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért

A Nestlé több mint 150 éve van jelen a társadalomban, a jövő generációiról való gondoskodás kezdetektől a vállalat DNS-ének a része. Noszek Péter, ügyvezető igazgató, Nestlé Hungária

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program

2030-ig 50 millió gyermeknek szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.


A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú a gyerekek egészséges fejlődésének biztosításához. Az elmélet és a gyakorlat azonban gyakran különbözik. A szülők és gondviselők számára gyakran kihívást jelenthet, hogyan ösztönözzék a gyerekeket több zöldség és gyümölcs fogyasztására, emellett elérjék, hogy az elfogyasztott finomságok táplálóak legyenek.

Célunk, hogy kutatásokkal, termékfejlesztésekkel és oktató programokkal 2030-ig világszerte 50 millió gyerek életét tegyük egészségesebbé.

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkkal a szülőket és gondviselőket szeretnénk segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek.

2019-ben a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program 27,2 millió gyermeket ért el a világ 85 országában.

A gyerekek, akik részt vesznek a főzésben, egészségesebb étkezési szokásokat alakítanak ki. Ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak a gyerekek bevonását a konyhai teendőkbe. Az ételek elkészítésében részt vevő gyerekek kiegyensúlyozottabban étkeznek, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

 

Miért fontos bevonni a gyerekeket az ételek elkészítésébe?

 

 • Azoknak a gyermekeknek, akik segítenek otthon az ételkészítésben, általában jobb minőségű az étrendjük. *
 • Több zöldséget és gyümölcsöt esznek azok a gyermekek, akik segítenek otthon az ételek elkészítésében. *
 • Az otthoni ételkészítésben segítő gyermekek jobban szeretik a zöldségeket *

 

gyerekes főzés

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunk fő területei

Táplálékbeviteli felmérések

Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felméréseit mind a 4-10 éves, mind a 0-3 éves korosztályban. Hisszük, hogy a gyermekek egészséges táplálkozásra és életmódra nevelése kiemelt jelentőségű, s ebben fontos szerepe van a szülők aktív közreműködésének, valamint a minden érintett – kormányzat, egészségügyi és oktatási intézmények, szakmai szervezetek, élelmiszer-ipari szereplők – bevonásával folyó, oktatási programoknak.

Megújult receptúrák

Szeretnénk termékeinkkel is támogatni a kiegyensúlyozott étrend kialakítását. Ennek érdekében termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük.

A só- és cukorcsökkentés mellett receptúráinknál fontosnak tartjuk a teljes értékű gabonák, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségek használatát. 

Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyakorlatban

Tevékenységünkkel igyekszünk segíteni, hogy minél több család elsajátítsa a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, így az kicsik és nagyok életének része legyen.
Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és tematikus aloldalán a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett recepteket és életmód tippeket is megosztunk.

A Magyar Dietetikusok Országos szövetségével közösen szervezett Gyermekek Egészsége Program®-ban 2015 és 2018 között 2200 szerencsi gyermek vett részt. Jelenleg több mint 3000 gyermek bevonásával folytatódik a program Diósgyőrben. 

 

Megújult receptúrákkal az egészségesebb gyerekekért

A Nestlé nemzetközi szinten 41 vállalást tett, amelyek a vállalat tevékenységének minden területét lefedik. Ehhez csatlakozva Magyarországon – a helyi igényekre és kihívásokra reagálva - a táplálkozás terén 10+1 vállalást tettünk, amelyek termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik. 
Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és nap mint nap azért dolgozunk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk.

 • A gyermekeknek készült gabonapelyheinkben a teljes értékű gabona az első számú összetevő: ami átlagosan az összetevők 41%-át jelenti.
 • 2012 óta a gyermekpelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 23%-kal, a FITNESS gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 24%-kal csökkent.
 • A gyermekeknek készült gabonapelyhekben 9 hozzáadott vitamin és ásványi anyag is található.
  NESQUIK kakaó italporunk 5 hozzáadott vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
 • 2019-ben a világon elsőként Magyarországon került a boltokba a hozzáadott cukor nélkül készült NESQUIK kakaóitalpor. Új, hozzáadott cukor nélküli, 100%-ban természetes összetevőkből készült kakaóitalporunkhoz etikus forrásból származó, nyugat-afrikai kakaóport használunk.
 • Termékfejlesztéseinknek köszönhetően 2013 óta a MAGGI fix alapok sótartalma átlagosan több mint 39,5%-kal, a MAGGI kockák sótartalma 11%-kal, míg a főzős leveseink sótartalma átlagosan 4%-kal csökkent. Az elkövetkező években fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát.
 • MAGGI termékeink receptúráit folyamatosan fejlesztjük, hogy olyan ismerős összetevőket tartalmazzanak, melyek a konyhában is megtalálhatók.

 

Legfrissebb termékbevezetéseink

2019-ben világszerte több mint 1 388 új, tápláló élelmiszer- és italkészítménnyel jelentünk meg a boltokban, kiegészítve a 2018-ban bevezetett 1 300 új terméket. Ugyanebben az évben több mint 185,4 milliárd adag vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított ételt és italt biztosítottunk 64 országban, ahol a lakosság olyan létfontosságú mikrotápanyagokból szenved hiányt, mint például jód vagy vas.

 

Néhány példa legújabb termékeinkből, amiket a gyerekek is kedvelni fognak

 

MAGGI szószok, napérlelte paradicsomból

MAGGI szószaink, melyeket a gyerekek is kedvelni fognak, friss, napérlelte paradicsomból készülnek. A négy adag készételre elegendő kiszerelése megkönnyíti, hogy a friss hozzávalókkal, az egész családnak finom, tápláló főétkezést készíts belőlük. A szabadföldi paradicsom mellett ízviláguknak megfelelő zöldségeket és fűszereket is tartalmaznak.

Maggi szósz NHK

NESQUIK Zabkása, 100% természetes összetevőkből

Kifejezetten gyerekeknek készült zabkása, tápláló és finom reggeli alternatíva, kizárólag 100% természetes összetevőkkel, teljes kiőrlésű gabonával és alacsony cukortartalommal.

Ez a zabkása rost– és teljesértékű gabonaforrás, összetevői közül 70% zab és teljesértékű gabona. Ízletes és gyors tápláló reggeli, zsírszegény tejjel javasoljuk az elkészítését, ezzel is növelve a gyerekek tejfogyasztását, ezáltal pedig a kalcium bevitelt.

NQ zabkása NHK

NESQUIK All Natural kakaóitalpor hozzáadott cukor nélkül

A világon elsőként Magyarországon került a boltokba a hozzáadott cukor nélkül készült Nesquik kakaóitalpor.

Új, hozzáadott cukor nélküli, 100%-ban természetes összetevőkből készült kakaóitalporunkhoz etikus forrásból származó, nyugat-afrikai kakaóport használunk.
A NESQUIK All Natural hozzáadott cukor nélküli kakaóitalpor ízlés szerint édesíthető mézzel, vagy más természetes édesítőszerrel, így mostantól mindenki személyre szabottan élvezheti kedvenc kakaóját.

Nesquik Zero NHK
* Forrásanyagaink listáját (angol nyelven) itt találod.

További tartalmaink

ITÉ ajánló_v2

 

Így Teljes az Élet életmód oldalunkon és
Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért tematikus aloldalán
a gyerekek egészségesebb táplálkozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok mellett
recepteket és életmód tippeket is megosztunk.