Sort by
Sort by

Egészséges nassolnivalók

Készítsétek finom harapnivalókat a gyerekeknek!
Egészséges nassolnivalók
Az 1 és 13 év közötti gyermekek napi kalória bevitelük körülbelül egynegyedét nassolnivalókból fedezik - ez körülbelül ugyanannyi kalóriát jelent, mintha egy teljes értékű ebédet vagy vacsorát fogyasztanának el. 

Ha nassolnivalót választotok, ne felejtések, hogy a napi kalória- és tápanyagbevitel szempontjából ez döntő jelentőségű.

Kezdd úgy, ahogy folytatni szeretnéd!

Az első születésnapjukra a gyerekek kb. 95% -a kap napi rendszerességgel legalább egy harapnivalót, apró nasit étkezések között. Ha már készen álltok arra, hogy szilárd ételeket kínálj a kisgyerekednek, gondold végig, hogy milyen finomságokkal szeretnéd megismertetni. Ez ugyanis hosszú évekre meghatározza, mit jelent a nassolnivaló az életében.

Minden kis változás számít

Ahogy a mondás tartja, Rómát sem egy nap alatt építették… A gyerekek táplálkozási szokásainak kialakítása hosszú évek munkája. Nap mint nap látják a családi mintát, ahogy nőnek úgy találkoznak különféle ízekkel, textúrákkal, és alakul ki egyéni ízlésük.

Az apró harapnivalók terén érdemes már kiskorban a gyümölcsökre, teljes kiőrlésű pékárukra helyezni a hangsúlyt. Ha nagyobb gyerekeknél szeretnél változtatni a már kialakult szokásokon, vagy új ételeket bevezetni, hasznos lehet lépcsőzetesen haladni.

Legyél türelmes! Többször is kínáld fel az egészségesebb harapnivalókat, kóstoljanak változatosan gyümölcsöket, zöldségeket!

Legyen kéznél a zöldség és a gyümölcs!

Ha üres a hűtő, és a kamrában sincs tartalék friss gyümölcs és zöldség, legyen B terved. Ha hirtelen akarsz valami egészséges harapnivalót tálalni, a fagyasztott, szárított, aszalt gyümölcsök és zöldségek kisegítenek. Ezekből is gyorsan elkészül egy smoothie vagy turmix, de egy látványos pohárkrémhez is kitűnő alapanyagok. 
Ha utaztok, kirándulni indultok, mindig vigyél egészséges harapnivalót is! Legyen nálad előre felszeletelt gyümölcs, zöldség!

Szép és finom harapnivalók

Nem minden helyzetben igaz a mondás, hogy „ne játssz az étellel”, hisz a harapnivalók készítéséből lehet igazán kellemes konyhai programot csinálni. Vágjátok mintára az uborkaszeleteket, pogácsaszaggatóval kerekre a mini szendvicseket, csináljatok hajót paprikából, házi zöldségkrémből vagy hummuszból. 

Legyenek változatosak a harapnivalók! Variáljátok bátran a zöldségeket, gyümölcsöket, ha smoothiet készítetek! Próbáljátok ki a turmixokat ropogós gabonapelyhekkel, vagy tálaljátok a joghurtot gusztusos pohárkrémnek elkészítve, gyümölccsel megszórva.

Nem is kell hozzá olyan sok idő, hogy egy igazi snack-bárt tálaljatok a családnak!

Tudj meg többet a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkról, melynek célja, hogy kutatásainkkal, termékfejlesztéseinkkel, oktató programjainkkal és innovatív megoldásainkkal 2030-ig 50 millió gyermeknek nyújtsunk segítséget abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.

 

Ezt a cikket először a Nestlé USA Medium.com oldalán tették közzé.