Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vállalásaink

A Nestlénél célunk, hogy hozzájáruljunk az egyének és családok egészségesebb és boldogabb életéhez.

Meggyőződésünk, hogy az élelmiszereknek egyszerre kell ízletesnek és táplálónak lenniük, és az egészséges táplálkozás a változatosságon és a kiegyensúlyozottságon alapszik.

 

Arra törekszünk, hogy segíteni tudjuk fogyasztóinkat abban, hogy egyéni szükségleteiknek megfelelően, tudatosan táplálkozzanak. 2013-2017 között közel 100 termékünk tápanyag-összetételét fejlesztettük. 

A Nestlé nemzetközi szinten 41 vállalást tett, amelyek a vállalat tevékenységének minden területét lefedik. Ehhez csatlakozva Magyarországon – a helyi igényekre és kihívásokra reagálva - a táplálkozás terén 10+1 vállalást tettünk, amelyek termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik.

Nézd meg videósorozatunk első részét, melyben dietetikusunk, Szarvas Vera beszélget a tudatos táplálkozásról Benedek-Epres Pannival! 

A videó alatt pedig megmutatjuk a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében tett 10+1 vállalásunkat.

Ha többet olvasnál a táplálkozást érintő kérdésekről, látogass el tematikus oldalunkra!

 

VÁLLALÁSAINK:

 

 • Vállalásaink
  Növeljük a gyermekeknek szánt termékeink teljes értékű gabonatartalmát és optimalizáljuk ásványi anyag- és vitamin-összetételüket A gyermekeknek készült gabonapelyheinkben a teljes értékű gabona az első számú összetevő:ami az összetevők átlagosan 41%-át jelenti.

  A gyermekeknek készült gabonapelyhekben 9 hozzáadott vitamin és ásványi anyag is található. 

    NESQUIK kakaó italporunk már 5 hozzáadott vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
 • Vállalásaink
  2012-2016. között csökkentettük a gyermekeknek szánt és FITNESS gabonapelyhek cukortartalmát A 2012-ben elkezdődött fejlesztéseknek köszönhetően a gyermekpelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 23%-kal, a FITNESS gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma átlagosan 24%-kal csökkent.
  Megérkezett hazánkba az új csökkentett cukortartalmú kakaó italpor

  2016-ban megérkezett a hazai piacra a NESQUIK cukorcsökkentett kakaó italpor, melynek hozzáadott cukortartalmát több mint 50%-kal csökkentettük.*

  *Így a zsírszegény tejjel elkészített kakaóital cukortartalma legalább 30%-kal alacsonyabb lesz a piacon jelenleg megtalálható többi kakaóital átlagos cukortartalmához képest.

 • Vállalásaink
  2013-2016 között átlagosan 8%-kal csökkentettük a MAGGI termékek sótartalmát.

  A 2013 végén kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően a MAGGI fix alapok átlagosan több mint 39,5%-kal, a MAGGI kockák sótartalma 11%-kal, míg a főzős leveseink sótartalma átlagosan 4%-kal csökkent. Az elkövetkező években fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát.

  2015-ig a közétkeztetési rendeletben foglaltakhoz illeszkedve a Nestlé Professional kilenc új, csökkentett sótartalmú konyhai termékcsaládot vezetett be.
 •  Vállalásaink
  Csökkentjük termékeinkben a telített- és transzzsaírsav-tartalmat 2016 végéig valamennyi élelmiszerünkből kivontuk a részlegesen hidrogénezett növényi olajokat

  2014-2017 között a MAGGI kockák telített zsírsav-tartalmát átlagosan 23%-kal csökkentettük*.

  * A százalékos csökkenések eladási mennyiségek alapján, adott kategóriára vannak számolva

       
 • Vállalásaink
  Folyamatosan fejlesztünk a speciális táplálkozási- és fogyasztói igénnyel rendelkezők számára 2015-2016 folyamán bevezettük a gluténmentes CORNFLAKES kukoricapelyheinket.
   

   

  50 éves fehérjekutatásunk eredménye a Nestlé OPTIPRO fehérje, amely egyedülálló fehérjeminőséggel és – mennyiséggel rendelkezik.
     2020-ig a MAGGI termékeink receptúrája folyamatosan fejlődik, hogy olyan ismerős összetevőket tartalmazzanak, amelyeket a konyhában is megtalálhatóak, valamint sótartalmukat tovább csökkentjük.2020-ig gabonapelyheink receptúráját fejlesztjük, hogy kizárólag természetes aromákat tartalmazzanak.
     Folyamatosan bővítjük a speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszereink körét.
  •  Vállalásaink

   Termékcsomagolásainkon tápanyagösszetételi- és adagolási információt helyeztünk el, hogy segítsük vásárlóinkat a tudatos döntések meghozatalában.
   Minden releváns termékünk, köztük a húsvéti és karácsonyi csokoládé termékek csomagolásán is feltüntetjük az ajánlott adagolási útmutatót.
   A kötelező előírásokon túlmenően minden releváns termékünkön megtalálhatók azok a tápanyag-információs panelek, adagolási- és étkezési javaslatok, amelyek segítik vásárlóinkat a tudatos döntés meghozatalában

   2016-tól a kötelező tápértékjelölésre vonatkozó rendeletben előírtakon túlmenően a csomagolás hátoldalán 100g/100ml termékre, illetve egy adagra vonatkozóan is megadjuk az energia és makrotápanyagok referencia beviteli értékét.

   Emellett azokon az egész évben kapható termékeinken, ahol a csomagolás mérete ezt megengedi, a csomagolás előlapján is megadjuk az egy adagra vonatkoztatott napi energia referencia beviteli értéket.**

    **Kivételek: Az 1169/2011/EU Rendelet V. mellékletében felsorolt kötelező tápértékjelölés alól mentesülő élelmiszerek, a közétkeztetők és a vendéglátás számára szánt, ételkészítéshez felhasználásra kerülő élelmiszerek (pl. nagy kiszerelésű levesporok), a különleges táplálkozási célú élelmiszerek valamint az ajándékozásra szánt termékek (pl. desszertek).

      Ahol ezt a csomagolás mérete megengedi, a „Jó tudni“ és „Gondolta volna?“ részen tápérték információkat és ajánlásokat tüntetünk fel, hogy ezzel is hozzásegítsük fogyasztóinkat a kiegyensúlyozott étrend megvalósításához.
      A konyhai fix alaptermékeink a teljes étkezésre vonatkozóan adnak adagolási iránymutatást és azt javasolják, hogy minden főétkezés tartalmazzon valamilyen zöldségfélét.
                 
  •  Vállalásaink
   Felelősen reklámozunk a gyermekeknek. Kommunikáción minden tekintetben megfelel az EU Pledge rendelkezéseinek. 2015 óta a 12 év alatti gyereknézőket célzó műsorokban reklámozott valamennyi termékünk megfelel az EU Vállalás Fehér Könyvében foglalt táplálkozási kritériumoknak

   A Nestlé 2007-ben az elsők között írta alá a gyermekeket célzó marketing tevékenységre vonatkozó EU Vállalást.

   Az EU Vállalásban foglalt kötelezettségvállalások megvalósítását független testületek ellenőrzik. Az EU Vállalás rendelkezései összhangban állnak a Nestlé saját, a gyermekeket célzó marketingre vonatkozó nemzetközi szabályzatával.

   2015 óta nem végzünk olyan tevékenységet, ami 12 éven aluli gyerekeket édesség fogyasztására ösztönöz.
   2018-ban a Nestlé Marketing to Children Szabályzata tovább szigorodik a gyermek nézőközönséget, az eladáshelyi- és média csatornákat illetően.
  •  Vállalásaink
   Népszerűsítjük és támogatjuk a kiegyensúlyozott étkezést és mozgást. A Nestlé az Egészséges Gyermekekért program keretében 2003-ban indította útjára a NUTRIKID iskolai táplálkozási oktatóprogramot. A hazai általános iskolák 85 százaléka, több mint 450.000 gyermek vett részt.
   2014 óta a Spar Budapest Maraton rendezvénysorozaton évente 18.000 főt érünk el kiegyensúlyozott táplálkozás üzeneteinkkel és a családi futás szervezésével.
   Minden Nestlé dolgozónk (~2400 fő) táplálkozási képzésben részesül, folyamatosan oktatjuk az új belépőket.
   2015 novemberében a Nestlé támogatásával elindult Szerencsen is a GYERE – Gyermekek Egészségért Program a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) vezetésével, amellyel 2018-ig 2259 helyi gyermek részesül táplálkozásoktatásban.
      2007 óta folyamatosan frissülő Így teljes az élet weboldalunkon gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel és receptekkel várjuk olvasóinkat.
   Nyisd Ki a Nestlét rovatunkban pedig bepillanthatnak a színfalak mögé, itt érdekes tényeket és hasznos tudnivalókat osztunk meg cégünk működéséről.
  • Vállalásaink
   Oktatótevékenységet folytatunk a csecsemőtáplálásról. Az Egészséges Kezdet, Egészséges Élet oktatóprogram keretében a gyermekek első 1000 napjának a fontosságáról tartunk oktatást a magyar orvosoknak és védőnőknek.
   A Nestlé 2011 óta szerepel az FTSE4Good indexében. Közel 120 cikkből álló tudásbázist építettünk ki várandós kismamák részére, hogy már idejekorán kibővítsük a babák táplálásának, valójában már a fogamzás idején elkezdődő első 1000 napjára vonatkozó tudásukat. A tájékoztatás során leginkább a szoptatás jelentőségét és a nem megfelelő táplálás hosszú távú következményeinek megelőzését emeljük ki.
   Célul tűztük ki, hogy a jövőben is szerepeljünk az FTSE4Good indexben.
  • Vállalásaink
   Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felmérését 2014-2015-ben megvalósult a táplálékbeviteli kutatás a 4-10 éves gyermekek körében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) szakmai támogatásával.
   2016-ban megvalósult a 0-3 éves korosztály táplálékbeviteli felmérése iparági összefogással.
  • Vállalásaink
   A Nestlé Egészségtudományi Intézetben orvosi biológiai kutatásokat végzünk. Alap termékportfóliónk folyamatos megújítása mellett a Nestlé Egészségtudományi Intézetében végzett orvosi biológiai kutatások eredményeképpen speciális igényekre szabott termékeket is fejlesztünk.
   2020-ig az anyagcsere, az emésztőrendszer és az agy egészsége, az egészséges idősödés és a bőregészség területén végzett kutatások eredményeképpen további speciális termékeket fejlesztünk.
      2020-ig speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszereink körét ketogén és tehéntej allergia diétájába illeszthető, valamint anyagcsere- és nyelési zavarok panaszaiban alkalmazható élelmiszerekkel bővítjük.