Sort by
Sort by

Termékeink fejlesztése során arra törekszünk, hogy azok ne csak finomak és magas minőségűek, de kedvező összetételűek és tápértékűek legyenek.

Táplálkozási vállalásaink és eredményeink megmutatják, hogy mit tettünk és teszünk céljaink eléréséért.

TÖLTSD LE VÁLLALÁSAINK EREDMÉNYEIT!

 

Termékfejlesztési irányelvünk

Minden termékünket tudományosan megalapozott kritériumok mentén, egyedülálló tápanyagprofilozó rendszer segítségével elemezzük. Célunk, hogy hozzásegítsük fogyasztóinkat a hazai és nemzetközi táplálkozási ajánlásoknak megfelelő só-, hozzáadottcukor- és telítettzsírsav-bevitelhez.

Programjainkkal kiegyensúlyozottabb életmódra ösztönözzük az embereket, tovább bővítjük és formáljuk a táplálkozással kapcsolatos ismereteiket.

Ma Magyarországon termékeink tízből kilenc háztartásban megtalálhatók. Annak érdekében, hogy a magyar családok kiegyensúlyozottabb táplálkozását és egészségesebb életmódját előmozdítsuk, 10 olyan táplálkozási vállalást tettünk, melyet munkánk során szem előtt tartunk. Vállalásaink termékfejlesztési, tájékoztatási és oktatási tevékenységünkre vonatkoznak és a Nestlé az Egészséges Gyermekekért Program részét képezik.

Táplálkozási vállalásaink eredményei

 • Folyamatosan csökkentjük termékeink sótartalmát
  A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink sótartalmát.
  2017 óta 13 tonna sót vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.
  Só vállalásaink Nestlé
 • Folyamatosan csökkentjük termékeink cukortartalmát
  A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink hozzáadottcukor-tartalmát.
  2017 óta 181,7 tonna hozzáadott cukrot vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.
  Cukor vállalásaink Nestlé
 • Folyamatosan csökkentjük termékeink telített zsírsav tartalmát
  Telített zsírsavat tartalmazó termékeink 100%-a felel meg az erre vonatkozó étrendi ajánlásoknak.
  2017-re 10%-kal csökkentettük termékeink telített zsírsav tartalmát, amellyel 100%-ban eleget tettünk a 2020-ig kitűzött célunknak.
  Zsír vállalásaink Nestlé
 • Kiemelten figyelünk a gyermekeknek szánt termékeink összetételére
  Gyermekeknek szánt gabonapelyheink első számú összetevője a teljes értékű gabona, az összetevők átlagosan 42,7%-a.
  Ezen termékeink 100%-a felel meg a Nestlé Tápanyagprofilozó Rendszerében meghatározott kritériumoknak, melyek összhangban vannak az ajánlott napi cukor-, só- és telítettzsírsavbevitelre vonatkozó nemzetközi ajánlásokkal.
  termékösszetétel Nestlé vállalásaink
 • Új termékeket fejlesztünk speciális táplálkozási és fogyasztói igénnyel rendelkezők számára
  Portfóliónkban megtalálhatók glutén- és tejmentes, valamint organikus, növényi alapú és magasabb rosttartalommal rendelkező termékek is.
 • Termékcsomagolásainkon tápanyagösszetételi és adagolási információt helyezünk el
  A kötelező előírásokon túlmenően minden releváns termékünkön megtalálhatók azok a tápanyaginformációs-panelek, adagolási és étkezési javaslatok, amelyek segítik vásárlóinkat a tudatos döntés meghozatalában.
 • Felelősen reklámozunk
  Kommunikációnk minden tekintetben megfelel az EU Pledge rendelkezéseinek.
  A Nestlé Marketing to Children Szabályzata tovább szigorodik a gyermek-nézőközönséget, az eladáshelyi és médiacsatornákat illetően, így 2018 óta semmilyen csatornán nem reklámozunk 12 év alatti gyerekeknek.
 • Népszerűsítjük és támogatjuk a kiegyensúlyozott étkezést és mozgást
  A 2018-ban indított globális Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért Program célja, hogy egyesítse a Nestlé minden olyan törekvését, melyekkel a szülőket, gondviselőket, tanárokat segíti abban, hogy a gyermekek számára egészségesebb jövőt teremtsenek.
 • Oktatótevékenységet folytatunk a csecsemőtáplálásról
  Az „Egészséges kezdet, Egészséges élet” oktatóprogramunkon keresztül az élet első 1000 napjának fontosságáról tartottunk oktatásokat a magyar gyermekorvosoknak és védőnőknek, valamint közel 300 cikkből álló tudásbázist építettünk ki a Nestlé Baby&me platformon.
 • Támogattuk a gyermekek táplálékbeviteli felmérését
  2020-ban immáron második alkalommal mértük fel a hazai 4-10 év közötti gyerekek tápláltsági állapotát és táplálkozási szokásait. A reprezentatív kutatás eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy portfóliónkat még inkább a fogyasztóink igényeihez tudjuk igazítani, továbbá segít feltárni, hogy a gyerekeknek szánt edukációs programjaink során milyen információk átadására helyezzük a hangsúlyt.
Táplálkozási vállalásaink eredményei