Sort by
Sort by

A Nestlé munkatársai világszerte döntő szerepet játszanak abban, hogy 2050-re elérjük a nettó zéró kibocsátási célkitűzésünket. Ismerd meg azokat a szakembereket, akik a Nestlé Hungária fenntarthatósági céljaiért dolgoznak, és akiknek köszönhetően valódi változásokat idézhetünk elő!

A nettó zéró kibocsátási szintet csak úgy tudjuk elérni, ha minden terület szakértőjét bevonjuk a közös gondolkodásba, és nemcsak gyártási és csomagolási folyamatainkat alakítjuk fenntarthatóbbá, hanem a logisztikai rendszerünket is.

Magyarországi eredményeink

Magyarországon jelenleg több nemzetközi intermodális szállításra irányuló projektet is működtetünk, melyek lényege, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk ki a rendelkezésre álló szállítmányozási eszközöket a karbonlábnyomunk csökkentése érdekében.

Nemzetközi utaknál megnöveljük a vasúti és tengeri közlekedés arányát, hogy így csökkentsük az ebből eredő kibocsátást. Magyarországon jelenleg két nemzetközi intermodális szállításra irányuló projektet működtetünk vasútvonalak integrálásával.

Ismerd meg azokat a logisztika területén dolgozó szakembereket, akiknek köszönhetően valódi változásokat idézhetünk elő!

Szorger Krisztina

Szorger Krisztina üzleti optimalizációval foglalkozik az ellátási lánc területén, ahol a hatékonyság kéz a kézben jár a környezettudatos megoldásokkal. „Vegyük például a kamionos szállítást” – magyarázza Krisztina – „Minél jobb a rakodótér kihasználtsága, annál több terméket tudunk egy fuvarral célba juttatni, így jelentősen csökkentjük az üzemanyagfelhasználást és CO2 kibocsátásunkat.”

Ennek megfelelően a Nestlé Hungáriánál már minden csomagolóanyagot úgy fejlesztünk, hogy azok a lehető legjobb tárolhatóságot és szállíthatóságot tegyék lehetővé.

 

Pálffy Levente

Pálffy Levente ellátási lánc igazgatóként, valamint a közép-kelet-európai régió vevőellátási vezetőjeként pontosan tudja, hogy mekkora szerepe van a csapatának a nettó zéró kibocsátási szint elérésében.
A rakodótér kihasználtságának optimalizálása után a következő lépés, hogy olyan alternatív szállítmányozási eszközöket vezessünk be, melyek alacsony kibocsátásúak. „Idén kezdjük el Magyarországon az elektromos kamionok tesztelését, de más alternatív megoldásokat is keresünk a belföldi szállításban” – magyarázza Levente, majd hozzáteszi: „A közeljövőben a raktári targoncáink töltését jelentős részben napelemek által termelt elektromos árammal tervezzük tölteni.”
Kevesen gondolnák, de a szállítmányozáshoz használt raklapok típusa sem mindegy a környezettudatosság szempontjából. „A Nestlé Hungáriánál a használt raklapok több mint 90%-át úgynevezett pool rendszerben használjuk, ezáltal a raklapok tovább maradnak körforgásban” – mondja Levente.