Sort by
Sort by

A Nestlé munkatársai világszerte döntő szerepet játszanak abban, hogy 2050-re elérjük a nettó zéró kibocsátási célkitűzésünket. Ismerd meg azokat a szakembereket, akik a Nestlé Hungária fenntarthatósági céljaiért dolgoznak, és akiknek köszönhetően valódi változásokat idézhetünk elő!

A nettó zéró kibocsátási szintet csak úgy tudjuk elérni, ha minden terület szakértőjét bevonjuk a közös gondolkodásba, és nemcsak gyártási és csomagolási folyamatainkat alakítjuk fenntarthatóbbá, hanem a teljes ellátási láncot, beleértve a beszerzési folyamatokat és logisztikai rendszerünket is.

Magyarországi eredményeink

 • Logisztika
  Magyarországon jelenleg több nemzetközi intermodális szállításra irányuló projektet is működtetünk, melyek lényege, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk ki a rendelkezésre álló szállítmányozási eszközöket a karbonlábnyomunk csökkentése érdekében.

  Nemzetközi utaknál megnöveljük a vasúti és tengeri közlekedés arányát, hogy így csökkentsük az ebből eredő kibocsátást. Magyarországon jelenleg két nemzetközi intermodális szállításra irányuló projektet működtetünk vasútvonalak integrálásával.
  Ismerd meg azokat a logisztika területén dolgozó szakembereket, akiknek köszönhetően valódi változásokat idézhetünk elő!
 • Beszerzés
  A Nestlé célja, hogy világszerte átalakítsa az élelmiszer-előállítási és -ellátási láncokat úgy, hogy ezzel hozzájáruljon a bolygó természetes erőforrásainak megújulásához. Magyarországon többek között a talajmegújító mezőgazdaság meghonosításával és a hazai beszállítók támogatásával érik el ezt a beszerzésért felelős munkatársak.

  A Nestlé Purina büki gyárába évente beszállított alapanyag jelentős részét magyar gazdáktól vásárolt gabona teszi ki. Figyelünk arra, hogy lehetőleg minél kisebb távolságról érkezzen hozzánk a gabona, hogy minimalizáljuk a szállítással járó ökológiai lábnyomunkat. Igyekszünk közvetlenül együtt dolgozni a gazdálkodókkal azért, hogy át tudjuk adni egymásnak azokat az újszerű információkat, melyek segítségével a lehető legkisebb energiafelhasználással és hatóanyaggal érhetünk el jó eredményt.
Szorger Krisztina

Szorger Krisztina üzleti optimalizációval foglalkozik az ellátási lánc területén, ahol a hatékonyság kéz a kézben jár a környezettudatos megoldásokkal. „Vegyük például a kamionos szállítást” – magyarázza Krisztina – „Minél jobb a rakodótér kihasználtsága, annál több terméket tudunk egy fuvarral célba juttatni, így jelentősen csökkentjük az üzemanyagfelhasználást és CO2 kibocsátásunkat.”

Ennek megfelelően a Nestlé Hungáriánál már minden csomagolóanyagot úgy fejlesztünk, hogy azok a lehető legjobb tárolhatóságot és szállíthatóságot tegyék lehetővé.

 

Pálffy Levente

Pálffy Levente ellátási lánc igazgatóként, valamint a közép-kelet-európai régió vevőellátási vezetőjeként pontosan tudja, hogy mekkora szerepe van a csapatának a nettó zéró kibocsátási szint elérésében.
A rakodótér kihasználtságának optimalizálása után a következő lépés, hogy olyan alternatív szállítmányozási eszközöket vezessünk be, melyek alacsony kibocsátásúak. „Idén kezdjük el Magyarországon az elektromos kamionok tesztelését, de más alternatív megoldásokat is keresünk a belföldi szállításban” – magyarázza Levente, majd hozzáteszi: „A közeljövőben a raktári targoncáink töltését jelentős részben napelemek által termelt elektromos árammal tervezzük tölteni.”
Kevesen gondolnák, de a szállítmányozáshoz használt raklapok típusa sem mindegy a környezettudatosság szempontjából. „A Nestlé Hungáriánál a használt raklapok több mint 90%-át úgynevezett pool rendszerben használjuk, ezáltal a raklapok tovább maradnak körforgásban” – mondja Levente.

Szabó Gábor Bük
Szabó Gábor regionális alapanyag beszerzési vezető pozícióban dolgozik a Nestlé Hungáriánál a Nestlé Purina Európai Központi Beszerzésén, és már hosszú évek óta felel a különböző beszerzési folyamatokért. Ő tartja a kapcsolatot a talajmegújító mezőgazdálkodást támogató LENs programban résztvevő magyar gazdálkodókkal, akiktől búzát és gabonát vesznek a PURINA állateledelek előállításához. „A talajmegújító mezőgazdasági gyakorlatoknak köszönhetően az élelmiszeripari nyersanyagok megtermelése kevesebb terhet ró a környezetre, ugyanakkor hozzájárulhat teljes tájegységek megújulásához” — magyarázza Szabó Gábor. Az átállás következtében nő a talaj vízmegtartó és szénmegkötő képessége, a biológiai sokszínűség, javul a vízminőség, viszont csökken a talajerózió mértéke és a megművelésből eredő karbonkibocsátás.
 • „Csapatunkkal jelenleg egy olyan projekten is dolgozunk, melynek célja, hogy a Nestlé gyárakból közvetlenül a fogyasztókhoz szállítsuk a termékeket, ezzel is csökkentve a megtett kilométereket.”
  Szorger Krisztina
  Nestlé Hungária logisztikai project menedzser
 • „Export és import áruszállításainkban is intermodális megoldásokra térünk át a vasút arányának jelentős növelésének szándékával, belföldi disztribúciónkban pedig megkezdjük az alternatív meghajtású kamionok használatát.”
  Pálffy Levente
  Nestlé Hungária ellátási lánc igazgató
 • „Hatalmas motivációt jelent számomra látni, hogy a büki gyár az indulása óta egy több százezer tonnás termelési kapacitású, ultramodern üzemmé nőtte ki magát. Az utóbbi 10—15 évben megannyi hazai gazdálkodót, alapanyag-beszállítót sikerült bevonnunk a Nestlé beszállítói hálózatába, amivel utat nyitottunk számukra az exportpiacra is. Ebben nekem is sok munkám volt, erre különösen büszke vagyok.”
  Szabó Gábor
  Regionális alapanyag beszerzési vezető, Nestlé Purina Bük