Caring for Water (Vizeink védelme) kezdeményezésünk

2018 májusában elindítottuk a Caring for Water kezdeményezést, mely a helyi erőfeszítéseinket összpontosítja azokon a helyeken, ahol szükséges, olyan módon, ahogyan arra az adott területen igény van. A kezdeményezés hozzájárul, hogy minden eszközünkkel támogassuk az ENSZ fenntarthatósági célkitűzésének megvalósítását a fenntartható vízgazdálkodás és a szennyvízkezelés terén.

Az egyes piacok és vállalkozások támogatására olyan konkrét vízgazdálkodási terveket hoztunk létre, amelyek a jövőben még nagyobb pozitív hatással járhatnak. A Caring for Water kezdeményezésünk legfőbb törekvése, hogy közösen dolgozva megóvjuk a jövő generációinak vízkészleteit. Mindez kulcsszerepet játszik abban, hogy rövidesen minimálisra csökkentsük a működésünk által okozott környezeti hatást.

2018-ban hatásvizsgálatot végeztünk a Caring for Water kezdeményezésünkről, figyelembe véve számos olyan tényezőt, mint a gyári vízhasználat, a globális vízügyi és higiéniai (WASH) projektünk, és a vízgyűjtő területek megóvására tett törekvéseink a mezőgazdaságban (itt a legnagyobb a beruházásaink megtérülése). Hosszú utat kell még megtennünk, és a folyamatban szükség lesz a mérési módszerek finomítására, a most még hiányzó adatok begyűjtésére is, de büszkék vagyunk is elért sikereinkre.

Vízvédelmi kisokos

A vízgazdálkodásról szóló útmutatónk (Caring for Water playbook) segíti szakembereinket a vízgazdálkodási kezdeményezések megvalósításában. Négy fő területre összpontosít:

  • gyárainkra, ahol folyamatosan javítja a vízfelhasználás hatékonyságát;
  • a vízgyűjtő területekre (partnereinkkel együttműködve a közös vízforrások védelmére);
  • a mezőgazdasági ellátási láncunkra, ahol a vízgazdálkodás kihívásai veszélyeztetik a nyersanyagok beszerzését;
  • és mindazon közösségekre, ahol jelen vagyunk, és amelyekben kiemelt célunk a tiszta vízhez és az alapvető higiéniai szükségletek kielégítéséhez való hozzáférés elősegítése.