Sort by
Sort by

Felelős vízgazdálkodás

Felelős vízgazdálkodás Nestlé

A felelős vízgazdálkodás számunkra azt jelenti, hogy minden telephelyünkön odafigyelünk a vízre, azaz felelősen tervezünk és gazdálkodunk az erőforrásokkal

 

Mindez azt jelenti, hogy vízfelhasználásunk módja társadalmilag méltányos, környezetvédelmi szempontból fenntartható és gazdaságilag előnyös. Ehhez olyan átfogó megközelítést választottunk, amely egyaránt tartalmaz telephelyeket és vízgyűjtő területeket célzó intézkedéseket. 

A felelős vízgazdálkodók tisztában vannak saját vízfelhasználásukkal, a vízgyűjtő terület összefüggéseivel, valamint a vízügygazdálkodás, a vízháztartási egyensúly, a vízminőség és más fontos vízzel kapcsolatos kérdések szempontjából közösen viselt kockázatokkal. Ennek tudatában az emberek, közösségek és a természet javát szolgáló egyéni és kollektív intézkedéseket vállalunk.

Megközelítésünk öt lépésre épül: 

  • víztakarékosság;
  • a vízforrások és vízgyűjtő területek minőségének védelme; 
  • tudásunk megosztása;
  • hozzájárulás a közösségek életminőségének javításához;
  • gyáraink tanúsítása az AWS szabványa szerint.

2017-ben kötelezettséget vállaltunk arra, hogy 2025-ig az összes palackozóüzemünket a Felelős Vízgazdálkodás Szövetség (AWS) szabványa szerint tanúsítjuk. A szabvány előírja a vízfelhasználóknak, hogy teljes-körűen megértsék a vízzel kapcsolatos kihívásokat, és az érdekeltekkel közösen cselekedjenek azokkal kapcsolatban.
 

csv 2020