• Keressük azt a 100 általános iskolai osztályt, aki részt venne országos szemléletformáló kihívásunkban!
  Jelentkezz te is az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ért, és ismerkedj meg a szelektív hulladékgyűjtés alapjaival!

  Vajon melyik osztály lesz a kihívás győztese? 

  Ne csüggedj! Ha lemaradtál az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ról, a letölthető segédanyagokat felhasználva te is részt tudsz venni a kihívásban!
  Recyclyng Hero challenge Nestlé
 • FŐDÍJ
  300 ezer forintos osztálykirándulás
 • KÜLÖNDÍJAK
  Az első három helyezett ellátogathat az FKF XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába is, ahol komplex programon vehetnek részt. A félnapos kirándulás mellett a nyertes osztályok minden tanulója fenntarthatósági ajándékcsomagot nyer.
 • A KIHÍVÁS IDŐTARTAMA
  Kihívásba jelentkezés határideje:
  2021. október 4.
  Pályaművek beküldésének határideje: 2021. október 22. éjfél
  Eredményhirdetés: 2021. november 15.

Tudj meg többet a kihívásról!

 • Feladat
  A pályázatban résztvevő osztályok pályázati anyagukban bemutatják, mit tesznek a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért, a kihívásban tanultak alapján hogyan vágtak bele közösen az iskolában a szelektív hulladékgyűjtésbe.

  A kihívás lényege a szemléletformálás, azaz miként tudjuk megváltoztatni a mindennapi szokásokat a fenntarthatóság, környezetvédelem és újrahasznosítás terén, például szelektív hulladékgyűjtéssel, hulladék termelésének csökkentésével, ételpazarlás csökkentésével.
 • A pályázók
  A pályázaton bármely magyarországi általános iskola 3-8., illetve 6 és 8 osztályos középiskolák alsóbb, 5-8. évfolyamainak osztálya indulhat. Az osztályokat kizárólag pedagógusaik nevezhetik a pályázaton. A részvétel, illetve a nyereményre való jogosultság feltétele, hogy a regisztráló osztályok OM azonosítóval rendelkező általános és középiskolák osztályai lehetnek, amelyek vállalják a pályázatban meghirdetett feltételek teljesítését.

  A jelentkezéseket 2021. október 4-ig várjuk a [email protected] e-mail címre.
  A HERO BOX edukációs csomag ez alapján kerül postázásra.

  A kihívásban az első száz jelentkező osztály kapja meg a kihívás teljesítését támogató edukációs HERO BOX-ot. A jelentkezésnél a pályázat kiírója a jelentkezések időrendi sorrendjét veszi alapul.
 • HERO BOX tartalma
  1-1 db sárga- és kékfedelű szelektív kuka az osztályterembe
  1 db tanári segédanyag
  1 db pendrive a Hogyan legyek környezettudatos várásló? című prezentációval
  1 db Mit hova dobjak? plakát
  35 db Hogyan legyek környezettudatos vásárló? kisokos
  1 KomposzTanoda című komposztálási kisokos

  A jelentkezésben jelölni kell a pályázó iskola nevét, osztályát, címét, a kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét (e-mail és telefon).

  Ne csüggedj! Ha lemaradtál az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ról, a letölthető segédanyagokat felhasználva te is részt vesz venni a kihívásban!
  Görgess lejjebb letölthető segédanyagainkért!

Kedves Pedagógus! Köszönjük neked és a gyerekeknek, hogy kiveszitek a részeteket a feladatban!

Köszönjük, hogy elfogadtad meghívásunkat a Recycling Hero Challenge kihívásra, és megtanítod a következő generációt a szelektív hulladékgyűjtés alapjaira. Edukációs csomagunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy bármilyen korosztállyal is dolgozol, találj benne ismeretterjesztő, szórakoztató elemeket minden diák számára. Használd bátran a gyerekek igényére szabva, kezdjétek el a szelektív hulladékgyűjtést, beszélgessetek a kihívásról, és küldjetek nekünk visszajelzést a tapasztalatokról. Jó munkát kívánunk! Várjuk visszajelzéseteket: [email protected]
Recycling hero tanárok v2

Nézd meg rövid videóinkat!