Sort by
Sort by

Köszönjük, hogy ennyien pályáztatok Recycling Hero kihívásunkban!

Fantasztikus volt látni, ahogy a csapatok mennyire kreatív és különleges módon dolgozták fel a témát. A kihívásba több, mint 100 osztály jelentkezett, a megadott határidőig pedig összesen 100 pályamű érkezett. 

A nyertesek
Első helyezett: Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola
Második helyezett: Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pusztamérgesi Telephelye 5. osztály
Harmadik helyezett: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda 6.a osztály
Az első helyezett 300 000 forintos fődíjban részesül, amit osztálykirándulásra költhetnek, az első három helyezett pedig egy félnapos program keretében ellátogathat az FKF XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába.
Gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük minden pályázó munkáját és elkötelezettségét a környezeti fenntarthatóság iránt!

Nézd meg a nyertes pályázatokhoz készült videókat!

Orphaned Layout: Columns-33: > First column
Orphaned Layout: Columns-33: > Second column
Orphaned Layout: Columns-33: > Third column
 • Keressük azt a 100 általános iskolai osztályt, aki részt venne országos szemléletformáló kihívásunkban!
  Jelentkezz te is az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ért, és ismerkedj meg a szelektív hulladékgyűjtés alapjaival!

  Vajon melyik osztály lesz a kihívás győztese? 

  Ne csüggedj! Ha lemaradtál az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ról, a letölthető segédanyagokat felhasználva te is részt tudsz venni a kihívásban!
  Recyclyng Hero challenge Nestlé
 • FŐDÍJ
  300 ezer forintos osztálykirándulás
 • KÜLÖNDÍJAK
  Az első három helyezett ellátogathat az FKF XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába is, ahol komplex programon vehetnek részt. A félnapos kirándulás mellett a nyertes osztályok minden tanulója fenntarthatósági ajándékcsomagot nyer.
 • A KIHÍVÁS IDŐTARTAMA
  Kihívásba jelentkezés határideje:
  2021. október 4.
  Pályaművek beküldésének határideje: 2021. október 22. éjfél
  Eredményhirdetés: 2021. november 15.

Tudj meg többet a kihívásról!

 • Feladat
  A pályázatban résztvevő osztályok pályázati anyagukban bemutatják, mit tesznek a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért, a kihívásban tanultak alapján hogyan vágtak bele közösen az iskolában a szelektív hulladékgyűjtésbe.

  A kihívás lényege a szemléletformálás, azaz miként tudjuk megváltoztatni a mindennapi szokásokat a fenntarthatóság, környezetvédelem és újrahasznosítás terén, például szelektív hulladékgyűjtéssel, hulladék termelésének csökkentésével, ételpazarlás csökkentésével.
 • A pályázók
  A pályázaton bármely magyarországi általános iskola 3-8., illetve 6 és 8 osztályos középiskolák alsóbb, 5-8. évfolyamainak osztálya indulhat. Az osztályokat kizárólag pedagógusaik nevezhetik a pályázaton. A részvétel, illetve a nyereményre való jogosultság feltétele, hogy a regisztráló osztályok OM azonosítóval rendelkező általános és középiskolák osztályai lehetnek, amelyek vállalják a pályázatban meghirdetett feltételek teljesítését.

  A jelentkezéseket 2021. október 4-ig várjuk a [email protected] e-mail címre.
  A HERO BOX edukációs csomag ez alapján kerül postázásra.

  A kihívásban az első száz jelentkező osztály kapja meg a kihívás teljesítését támogató edukációs HERO BOX-ot. A jelentkezésnél a pályázat kiírója a jelentkezések időrendi sorrendjét veszi alapul.
 • HERO BOX tartalma
  1-1 db sárga- és kékfedelű szelektív kuka az osztályterembe
  1 db tanári segédanyag
  1 db pendrive a Hogyan legyek környezettudatos várásló? című prezentációval
  1 db Mit hova dobjak? plakát
  35 db Hogyan legyek környezettudatos vásárló? kisokos
  1 KomposzTanoda című komposztálási kisokos

  A jelentkezésben jelölni kell a pályázó iskola nevét, osztályát, címét, a kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét (e-mail és telefon).

  Ne csüggedj! Ha lemaradtál az első 100 osztály részére összeállított HERO BOX-ról, a letölthető segédanyagokat felhasználva te is részt vesz venni a kihívásban!
  Görgess lejjebb letölthető segédanyagainkért!

Kedves Pedagógus! Köszönjük neked és a gyerekeknek, hogy kiveszitek a részeteket a feladatban!

Köszönjük, hogy elfogadtad meghívásunkat a Recycling Hero Challenge kihívásra, és megtanítod a következő generációt a szelektív hulladékgyűjtés alapjaira. Edukációs csomagunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy bármilyen korosztállyal is dolgozol, találj benne ismeretterjesztő, szórakoztató elemeket minden diák számára. Használd bátran a gyerekek igényére szabva, kezdjétek el a szelektív hulladékgyűjtést, beszélgessetek a kihívásról, és küldjetek nekünk visszajelzést a tapasztalatokról. Jó munkát kívánunk! Várjuk visszajelzéseteket: [email protected]

Nézd meg rövid videóinkat!

Orphaned Layout: Columns-50: > First column
Orphaned Layout: Columns-50: > Second column