Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért

A Nestlé Hungáriánál aktív szerepet kívánunk vállalni a fiatalok itthon tartásában és munkaerőpiaci integrációjában, képzési-, fejlődési- és attraktív karrierlehetőségeket kínálva a számukra. 2013-ban ezért hoztuk létre a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért kezdeményezést.

 

Célunk, hogy támogassuk és segítsük a fiatalokat, hogy minél sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerőpiaci kihívásoknak.

 

Az eredetileg Európában indított programot a Nestlé anyavállalat a globálisan követendő jó gyakorlatok közé emelte, így 2016 végén a világ minden pontjára kiterjedő, átfogó kezdeményezéssé bővítette Global Youth Initiative néven.

Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért A Nestlé globális kezdeményezésének részeként 2014-ben hazánkban is elindult az „Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért” partnerprogram, egy, az üzleti szektoron, kormányzaton és oktatáson átívelő összefogás, hogy a fiatalok a megfelelő tudással és készségekkel felvértezve vágjanak neki a munka világának. A Nestlé mellé további 16 vállalat sorakozott fel, hiszen a közösen kitűzött célokat csak hatékony együttműködéssel érhetjük el.  

 

Felkészítés a munka világára
Pályaorientációs, gyakorlati készségfejlesztő, munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő programokat szervezünk fiataloknak. Eddig összesen 16 partner workshopot és 12 kerekasztal-beszélgetést tartottunk 9 érintetti szervezet részvételével, több mint 15 ezer fiatalt elérve tevékenységünk során.

Valós munkatapasztalat szerzés
2016 év végéig a Nestlé és 16 partnervállalata közösen 613 főt foglalkoztatott gyakornokként, valós tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítva számukra.
2017 és 2020 között további 180 gyakornoknak szeretnénk valós munkatapasztalat-szerzési lehetőséget biztosítani.

Egyetemi képzés
A Szent István Egyetemmel együttműködve elindítottunk egy kurzust, melynek keretében az élelmiszer-kereskedelmi
szakirány hallgatói számára áttekintést adunk a Nestlé működéséről és az élelmiszer-feldolgozó ipar sajátosságairól.

A 30 év alattiak munkavállalásának támogatása
Több, mint 2000 munkavállalót foglalkoztatunk Magyarországon, és célunk, hogy lehetőségünkhöz mérten minél több fiatalt segítsünk munkalehetőséghez 4 magyarországi telephelyünkön a termelés, az adminisztráció, a marketing, az értékesítés, a kommunikáció, a technológia vagy a kutatás-fejlesztés területén. 2017-ben Magyarországon 2400 kollégánkból minden harmadik 30 év alatti volt. Célunk, hogy 2020-ig újabb 150 fiatalnak adjunk munkalehetőséget.

 

Duális szakképzésünk
Diósgyőrben két középfokú oktatási intézménnyel együttműködve indított képzésünk célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatását és a nyugdíjba vonuló szakembereink utánpótlását. A programban 2017 végéig 36 fő vett részt, célunk 2020-ig 45 főt bevonni és a programot más gyárainkra is kiterjeszteni. 

 

Vállalkozói kedv, startupok
2017-ben a fiatalok vállalkozási kedvének ösztönzésére startup együttműködéseket támogattunk és mentoráltunk a Nestlé NOAH kezdeményezés keretében. 2018-ban elindult a Team Up! kezdeményezés, melyben a K&H Csoporttal és további 3 hazai nagyvállalattal fogtunk össze és működünk együtt annak érdekében, hogy 2018 és 2020 között együttes szakmai erővel támogassuk a hazai startup ökoszisztémát, és 100 startup sikeressé válását nemzetközi szinten is.

 

Álláslehetőségek a Nestlénél

Böngéssz állásajánlataink között!

Ilyen az élet a Nestlé Fészekben

Tudj meg többet arról, milyen nálunk dolgozni!