Sort by
Sort by

Csomagolóanyagaink legfontosabb szerepe, hogy megóvják termékeink minőségét, és biztosítsák a termékbiztonságot a minőségmegőrzési idő végéig. Ezért az anyagukat minden esetben a termékek jellemzőihez és a tárolási, szállítási igényekhez igazítjuk.

Folyamatos fejlesztéseinkkel biztosítjuk, hogy csomagolóanyagaink megfeleljenek a fenntarthatósági elvárásoknak, és hozzájáruljanak az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez, valamint a körforgásos gazdaság megteremtéséhez.

Elköteleztük magunkat a csomagolások csökkentése, újrafelhasználása vagy újrahasznosítása mellett, és vezető szerepet vállalunk a szűz (primer) műanyagról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagokra való átállásban. A körforgásos szemlélet elterjesztését lakossági edukációval és a tudatosságot elősegítő kommunikációval támogatjuk.

Globális eredményeink

83.5 %
-14.9 %
100 %

Magyarországi eredményeink

A körforgásos szemlélet áthatja a működésünket a tervezéstől kezdve a termékek előállításán át a csomagolási hulladékok kezeléséig – és mindez kiváló hazai szakemberek munkájának is köszönhető. A Nestlé magyarországi gyáraiban - Bükön, Szerencsen és Diósgyőrben - dolgozó szakemberek célja, hogy hatékonyan hozzájáruljon ahhoz, hogy 2050-re elérjük a nettó zéró kibocsátási célkitűzésünket.

Ismerd meg azokat a szakembereket, akik a Nestlé hazai csomagolásfejlesztésein dolgoznak, és akiknek köszönhetően valódi változásokat idézhetünk elő!

Globális törekvéseink - Újrahasznosításra tervezve

 • Flexibilis (fólia-típusú) csomagolások
  A Lausanne-ban található Csomagolástudományi Intézetünkben azon dolgozunk, hogy a többrétegű fóliából álló, más néven flexibilis csomagolások továbbfejlesztésével megkönnyítsük azok újrahasznosítását.
  Flexibilis csomagolások
 • Műanyagpalackok
  Elköteleztük magunkat az iránt, hogy 2025-re 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készült PET-palackok használatára váltunk. A PET-típusú műanyagok újrahasznosítása nagyszerű példája a zárt körforgás működésének, hiszen megfelelő gyűjtési és újrafeldolgozási infrastruktúrával a használt palackok 100 százalékban újjászülethetnek.
  Műanyag palackok
 • Kávékapszulák
  A kapszula-visszagyűjtésnek egyszerűnek és kényelmesnek kell lennie, hogy minél több fogyasztót ösztönözzön a változásra. Ezért saját magunk is fejlesztjük és működtetjük a használt kapszulák begyűjtésére szolgáló rendszert.
  Nestlé kapszula újrahasznosítás
 • Papírcsomagolások
  Annak érdekében, hogy teljesítsük a szűz műanyag felhasználásának csökkentésére vonatkozó kötelezettségvállalásunkat, alternatív papíralapú csomagolóanyagokat fejlesztünk. A papír – megújuló tulajdonságai és könnyű újrahasznosíthatósága miatt – nagyszerű alapanyag, ugyanakkor szilárdságából és súlyából kifolyólag csupán korlátozott felhasználást tesz lehetővé.
  Papírcsomagolások
 • Csomagolóanyag-csökkentés
  A kevesebb csomagolóanyag felhasználására irányuló erőfeszítéseink keretében folyamatosan csökkentünk a csomagolások mennyiségén (ami által kevesebb új műanyag kerül a körforgásba). Ezt könnyítés, valamint a felesleges műanyagfedelek, tartozékok, rétegek és fóliák eltávolítása révén érjük el.
  csomagolóanyag csökkentés
 • Újrafelhasználás és újratöltés
  Sikerült kiküszöbölnünk az egyszer használatos csomagolások szükségességét azáltal, hogy kísérleti jelleggel olyan alternatív szállítási rendszerekbe fektettünk be, melyek az újrafelhasználásra és az újratöltésre fókuszálnak. Ezek a bolton belüli adagolórendszerek új vásárlói élményt teremtenek, miközben garantálják a termékbiztonságot, a termékeink frissességét, nyomon követhetőségét.
  csomagolóanyagok újrahasznosítása
 • Hatékony hulladékgyűjtés
  A hulladékgyűjtési infrastruktúra korszerűsítése elengedhetetlen a körforgásos szemlélet érvényesüléséhez. Ennek érdekében együttműködünk a helyi hatóságokkal, és a kiterjesztett gyártói felelősségvállalás (EPR) értelmében támogatjuk a hulladékkezelési rendszerek fejlesztését.
  Hatékony hulladékgyűjtés

Milyen módon tesszük mindezt?

 • Új hulladékkezelési szervezetek létrehozása a hatóságokkal és más ágazati szereplőkkel együttműködve.
 • Műanyagpalack-visszaváltó rendszerek üzembe helyezésének támogatása.
 • A kávékapszulák visszagyűjtésére szolgáló rendszerek létrehozása.
 • Együttműködés más márkatulajdonosokkal a rugalmas műanyagtermékek gyűjtése, válogatása és újrahasznosítása érdekében.
 • A körforgásos gazdaság irányába mutató befektetések és jogszabályi keretek felállításának előmozdítása, támogatása .