Sort by
Sort by

A büki Purina állateledel gyár büszkeségei

Bük 2019
Az üzleti sikerek mellett számos egyéb elismerést is bezsebelhettünk Bükön.

Intenzív, sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött büki gyárunk, ahol több, mint 900 kollegánk kitartó, elkötelezett munkájának köszönhetően folyamatos a fejlődés. 
Az itt gyártott termékek értékének növekedése a 2018-as eredményhez képest 2019-ben 23%-kal nőtt, a kiváló minőségű munka mellett azonban óriási szerepet kap a munkabiztonság is. 
Ezért is vagyunk nagyon büszkék arra, hogy a gyár fontos EMENA zóna elismerést tudhat magáénak az elért 3 millió balesetmentes munkaóráért, és 2020 februárban reményeink szerint ez a szám eléri majd az 5 milliót is!

Tudtad?

  • A büki PURINA gyár a Nestlé állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, 2018-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A gyár kibocsátása megközelíti az évi 200 ezer tonnát, ami azt jelenti, hogy több mint 50 kamion készáru hagyja el a gyárat naponta.
  • A gyártás több mint 90%-a exportra készül, jelenleg 42 ország piacaira termelünk.
  • 2019-ben a Nestlé Magyarország teljes árbevételének jelentős százalékát a három magyarországi gyárunkból származó, több mint 95 milliárd forint értékű export adja. Ebben nagy szerepe van büki üzemünk termelési eredményeinek is.

 

Egyedülálló gyártástechnológia, amit a fogyasztók is láthattak

A világszínvonalú büki üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forint beruházással megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált.

Bük gyár

2019-ben először a büki gyár is részt vett a Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozaton, ahol 30 percenként induló túrák során összesen 200 látogató nyerhetett bepillantást az állateledelek gyártásába, az alapanyagok beérkezésétől a termékek szállításra kész állapotáig.

A túrák során különböző állomásokon mutattuk be az egyes speciális területek munkáit úgy, mint a termékek minőségellenőrzését, a gépek karbantartását, környezetvédelmi és fenntarthatósági akcióinkat, valamint munkabiztonsági folyamatainkat.

A rendezvény sikerét látogatóink visszajelzései is alátámasztják, aminek szívből örülünk.
"Az egyik legmodernebb, legmegbízhatóbb gyár, amit láttam rengeteg fejlesztéssel”
"Mindezt látva jobban elismerem a gyári dolgozók munkáját”
"Azt hittem egy gyár csak koszos lehet, de itt minden annyira tiszta volt”
"Eddig drágának találtam a termékeket, de ráébredtem, hogy borzasztó költség lehet ilyen magas minőségben előállítani őket”


Az Aratófesztivál alkalmából Nagy István agrárminiszter meglátogatta a PURINA gyárat

Nagy István agrárminiszter úgy véli, célirányos automatizációra és minél szélesebb körben hozzáférhető digitális megoldásokra van szükség a magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozásához.

Miniszteri látogatás Bük

Az aratóünnepséget megelőzően Nagy István meglátogatta büki üzemünket, ahol kollegáink világviszonylatban is egyedülálló technológiával készítenek naponta több millió adag állateledelt.

A folyamatos beruházások révén az üzem munkavállalóinak száma – az automatizálás ellenére is – közel 1000 főre emelkedett. A modern technológiának köszönhetően dolgozóink egyre magasabb hozzáadott értékű feladatokat láthatnak el.