Sort by
Sort by

Megvannak a Nestlé-SPAR Tervezz okosan! edukációs pályázatának győztesei!

Végéhez ért a Nestlé és a SPAR közös iskolai edukációs pályázata, a Tervezz okosan! kihívás. 
Nestlé-SPAR Tervezz okosan!

A szemléletformáló kampányba több mint 70 pályamű érkezett. A zsűri színvonalas munkák közül választhatta ki a nyerteseket.

A pályázatra az ország minden tájáról érkeztek pályaművek; a legtöbb osztály vidékről képviseltette magát a kihívásban. A gyerekek pályázati anyagaikban bemutatták, mit tesznek a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért, illetve hogy a Nestlé és a SPAR kihívásában kapott segédanyagokat felhasználva milyen szemléletformáló lépéseket tettek azért, hogy megvédjék a bolygónkat. A beküldő osztályok előnyben részesítették a videós formátumot, de érkeztek képregények, rajzok, plakátok, prezentációk és verses, énekes megoldások is. A beérkezett anyagok elbírálásánál a tartalmi és formai követelmények mellett nagy súllyal esett a latba a kreativitás és a csapatmunka is: jó volt látni, hogy a legtöbb osztály közösségként, együtt dolgozott az elkészült munkákon. 

A Nestlé-SPAR Tervezz okosan! kihívás győztesei: 

1. helyezett: a Bői Általános Iskola 7. osztálya (A nyertes pályamű címe: Tervezz okosan, mi kis falunk!);
2. helyezett: a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola 4. a osztálya (A nyertes pályamű címe: Vigyázz rám! - képregény);
3. helyezett: a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola 3. b osztálya (A beküldött pályamű címe: Tervezz okosan Bodzával és Gyömbérrel!).

A nyertes osztály nyereménye 300 000 Ft, amelyet osztálykirándulásra költhetnek, a második és a harmadik helyezett pedig egyenként 100 000 Ft értékű kertészeti kupont kap, amelyet felhasználva szebbé varázsolhatják iskolájuk környezetét. Mindhárom nyertes osztály diákjai fenntarthatósági ajándékcsomagot kapnak. A nyerteseket e-mailben értesítettük.

Nagyon színvonalas pályamunkák érkeztek idén is. Reméljük, hogy a közös alkotás által a fiatalabb generáció is közelebb kerülhetett ahhoz, hogy a mindennapi szokásaikat a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az újrahasznosítás, például a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladék termelésének csökkentése, az ételpazarlás megelőzése és a tudatos fogyasztói döntések meghozatala szolgálatába állíthassa.
Csóka Noémi Vállalati kommunikációs menedzser, Nestlé Hungária

Nézd meg a nyertes pályázatokat!

Megvannak a Nestlé-SPAR Tervezz okosan! edukációs pályázatának győztesei! > Component
Tervezz okosan: a szelektív hulladékgyűjtés története
Megvannak a Nestlé-SPAR Tervezz okosan! edukációs pályázatának győztesei! > Component