Sort by
Sort by

Fantasztikus évet zártunk diósgyőri gyárunkban

Diósgyőr 2019
A termelés növekedése mellett környezetvédelmi törekvéseink terén is jelentős sikereket értünk el. 

A Nestlé Magyarország nagyon sikeres évet zárt tavaly, ami többek között gyáraink kiemelkedő teljesítményének is köszönhető. 2019-ben 95 milliárd forint értékben exportáltunk különböző termékeket, árbevételünk közel kétharmadát a külpiacok adják. Ebben nagy szerepe van diósgyőri üzemünk termelési eredményeinek is.

A Nestlé cégcsoport egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzemében, Diósgyőrben igen mozgalmas volt a tavalyi év.
Kollegáink egész évben fáradhatatlanuk dolgoztak azért, hogy a világ 23 országában elégedett vásárlók kóstolhassák különleges csoki figuráinkat. „Csak” a karácsonyi szezonra közel kétezer tonna terméket állítottunk elő, amely több mint 25 millió csokoládéfigurát jelent. A 22 féle forma, 10 márkanév alatt 70 féle különböző terméket takar, melyek mind Diósgyőrben gurultak le a gyártósorról.

Diósgyőr gyártás

A 2019-es év egyik legnagyobb szenzációja egyértelműen az új SMARTIES figurák bevezetése volt, mely nagyban hozzájárult a termelés volumenének 11 százalékos növekedéséhez.
A teljes gyártási mennyiség több mint felét tették ki ezek a vidám, színes figurák, melyek nem csak külsőleg, de receptúrájukban is megújultak.

Bár Diósgyőrben gyártott termékeink Magyarországon is nagyon népszerűek, csokoládéfiguráink közel 90 százaléka, több mint 1700 tonna exportra készül.

A legnépszerűbbek 2019-ben is a Mikulás figurák voltak, amelyekből 19 országba szállítottunk. A 94 g-os SMARTIES Penguin például egészen Dubajig utazik!

És ez még nem minden!
Rekord idő alatt készült el egy nagyon izgalmas fejlesztés, mellyel hamarosan a L’Atelier csokoládé rajongóinak kedvezünk, de ez maradjon még egyelőre meglepetés!

Sikeres környezetvédelmi projektünk…

Gyárunkban a megnövekedett gyártási teljesítmény ellenére 75,4 tonnával csökkentettük a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét, melyből 33,3 tonna műanyagcsökkentés volt. 

Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sikeres projektekkel tudunk tenni bolygónk megóvásáért, eddigi sikereink pedig további lépésekre ösztönöznek!