Sort by
Sort by

A sokszínűség nemcsak egy kvóta, hanem egy gondolkodásmód

Számtalan kutatás igazolja, hogy minél befogadóbb egy szervezet kultúrája, annál stabilabb pénzügyi eredményeket érhet el, legyen szó akár az etnikai és kulturális sokszínűségről, akár a nemek közti egyenlőségről.
Diversity story

De az elfogadás nem csak pénzügyi eredményekben és statisztikákban mérhető. A Nestlé falai között olyan vállalati kultúrát építünk, ahol az egymás iránti tisztelet, a nyitottság és a kíváncsiság egyenlő esélyeket teremt, és mindenkit hozzásegít az érvényesüléshez. 

A Nestlénél összesen 253 000 különböző kultúrájú és hátterű munkavállalót foglalkoztatunk a világ 80 országában. Hisszük, hogy ilyen sokféle tapasztalattal és szemlélettel érkező ember együttműködésével valódi értéket teremthetünk – a vásárlóink, egymás és a társadalom számára is. 

A pandémiás helyzet még jobban megerősített minket ebben a meggyőződésünkben. A koronavírus-járványhoz hasonló váratlan helyzetekhez úgy tudunk legsikeresebben alkalmazkodni, ha minél nagyobb teret biztosítunk az új ötleteknek, a friss nézőpontoknak és a fenntarthatóbb jövőképeknek. A kulturális, etnikai és nemi sokszínűség újfajta perspektívákkal gazdagítja a mindennapi munkavégzést, és egységgé kovácsolja a világ különböző pontjain dolgozó alkalmazottakat. 

Mit teszünk a sokszínűségünk erősítéséért? 

A Nestlénél nem tűrjük a származás, nemzetiség, vallás, faj, nem, kor, testi problémák vagy szexuális irányultság alapján történő diszkriminációt, és hasonlóképpen nem toleráljuk a zaklatás semmilyen formáját, történjen az a fenti okokból vagy bármely más okból.

Tisztelettel és méltósággal kezeljük egymást, és mindenkitől elvárjuk, hogy személyes felelősségérzettel járjon el.

Támogatjuk a nemek közti egyenlőséget. 

•    A nőknek egyenlő feltételek járnak a munkahelyen és azon kívül is. Támogatjuk ötleteik és törekvéseik megvalósítását, hogy ugyanannyi hangot kaphassanak, mint a férfi kollégáink. 
•    Férfi-női munkavállalóink egyazon munkakörben ugyanannyi munkabérben részesülnek. 
•    A nemek aránya korosztály szerint és általánosságban is kiegyensúlyozott, a férfi-női vezetői arányok közel 50-50 százalékosak. 

Sokszínű kultúrát teremtünk.

•    Nemzetközi szinten 175 különböző nemzetiségű munkavállalót foglalkoztatunk.

Támogatjuk a megváltozott munkaképességűek érvényesülését.

•    Az ILO Global Business and Disability Network tagjaként elősegítjük a fogyatékkal élő emberek integrálását a globális munkaerőpiacra. 
•    2020-ban aláírtuk a The Valuable 500 kötelezettségvállalást, hogy a fogyatékkal élők beilleszkedését vezetői napirendünkre tűzzük.

A Nestlénél támogatjuk és segítjük a szülőket is

•    Különleges szülői támogatást nyújtunk a Nestlé Hungária minden munkavállalójának, függetlenül attól, hogy férfiak vagy nők. 
•    Az elsődleges képviselőnek gyermeke születésétől fogva 18 hét fizetett szabadság jár. 
•    Az édesapáknak a jogszabály szerinti pótszabadságon felül további 15 nap szabadságot biztosítunk, melyet saját kérésére igényelhet a szülést követő 12 hónapon belül. 
•    Olyan munkakörnyezetet teremtünk, ami elősegíti a szoptatást.
•    Támogatjuk a szülők rugalmas munkavégzését. 
•    Egyenlő bánásmódban részesítjük a kisgyermekes anyákat és apákat, támogatjuk munkahelyeik védelmét. 
•    A 6 és 10 hónapos csecsemővel rendelkező munkavállalók 25.000-30.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak.