Sort by
Sort by

A Nestlé energiahatékonysági projektjei

Célunk a nettó zéró kibocsátás.
Energiahatékonyság a Nestlé-nél
2020-ban megsokszoroztuk erőfeszítéseinket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A nettó zéró kibocsátási cél eléréséhez elengedhetetlen, hogy a Nestlé gyártási tevékenységei során növeljük a megújuló forrásból származó energia használatát.

Ennek első lépéseként világszerte a Nestlé valamennyi üzemében és gyárában 100% megújuló forrásból származó villamosenergiát használunk majd. 

Magyarországon már 2017 óta használ mindhárom gyárunk 100% zöldáramot, így a villamosenergiához kapcsolódó szén-dioxid kibocsátás megszűnt. Emellett azonban hazai gyártási folyamatainkban is folyamatosan vizsgáljuk további megújuló energiaforrások (például hőenergia) használatának lehetőségét. 

Jelentős energiamegtakarítás 

Célunk, hogy növeljük energiahatékonyságunkat, kevesebb energiát használjunk el feleslegesen és így csökkentsük a termékeink előállítása során keletkezett karbonkibocsátásunkat. Egy, a büki állateledelgyárunkban végrehajtott energiamegtakarítási projektnek köszönhetően egyes részlegeken a hulladékhőt hasznosítjuk újra, így csökkentve gázfelhasználásunkat és károsanyag-kibocsátásunkat. Ezzel évente akár 40-50 átlagos családi ház éves felhasználásának megfelelő gázmennyiséget takaríthatunk meg. 

Minden hulladékot ártalmatlanítunk 

Gondoskodunk arról, hogy üzemeinkből ne kerüljön hulladék a lerakókba. Mindhárom hazai gyárunk hulladékát anyagában történő újrahasznosítással vagy hőenergia-termeléssel ártalmatlanítjuk. 

Kíváncsi vagy, milyen egyéb lépéseket tettünk a Nestlénél 2020-ban az egészségesebb táplálkozás, valamint a társadalmi- és környezeti fenntarthatóság érdekében? Böngészd új Közös Értékteremtés (CSV) jelentésünket, amelyben megismerheted eredményeinket, törekvéseinket!