Sort by
Sort by

Így készülnek a MAGGI instant levesek

A MAGGI gyárban készült videónkból megtudhatod, mi van a zacskóban.
Így készülnek a MAGGI instant levesek
A porított állag és a hosszú eltarthatóság miatt sokan idegenkednek tőlük, pedig nincs okunk rá! A MAGGI gyárban készült videónkból megtudhatod, mi van a zacskóban.

MAGGI gyárunkba látogatott Gyetván Csaba, aki belenézett a leveses zacskók mélyére és kinyomozta a válaszokat azokra a kérdésekre, melyek a legtöbb fogyasztót érdeklik...

Egy olyan korban, amikor a nők már nem tudnak minden nap főzni, hiszen ők is dolgoznak, intézik a család ügyeit, terelgetik a gyerekeket, sokszor jól jönnek azok az élelmiszerek, melyek egyszerű és gyors megoldást nyújtanak az étkezésekhez. Ezért fejlesztette ki az első instant leveseket Julius Maggi.

Sok olyan tévhit övezi azonban az instant ételeket, köztük a „zacskós leveseket” is, melyekről mindenképp érdemes beszélni.

Mitől állnak el olyan sokáig?

A szárítás az egyik legrégebbi tartósítási módszer. A technológiák sokat változtak ugyan, de a lényeg ugyanaz maradt. Minél kevesebb vizet tartalmaz egy élelmiszer, annál kevésbé romlékony. Folyadék hatására a szárított élelmiszerek megduzzadnak, kiadják finom aromájukat.

Házilag is tartósíthatók szárítással az élelmiszerek, akár a nap melegén, akár sütőben. Gondolj csak a szárított zöldfűszerekre, a szárított paradicsomra, gombára vagy szárított gyümölcsökre. Szárított élelmiszereket rendszeresen vásárolunk is. A szárazbab és lencse mellett például mazsolát, fűszereket, száraztésztát vagy akár szárított húsárut is.

Ma már a korszerű eljárások során lehetőség van arra, hogy az élelmiszerek víztartalmát szabályozott hőmérséklet mellett az optimális szintre állítsák be. Ezen az elven, tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek a MAGGI szárított termékei –levesek, fűszerkeverékek, alapok- is.

A húsgombóc a levesben tényleg húsból készül?

De még mennyire! Nézd meg videónkat, és győződj meg saját szemeddel arról, hogyan készülnek a húsgolyók igazi csirkéből, sertésből vagy marhából.
Ezek után persze mondanunk sem kell, hogy a termékekben található többi összetevő –zöldségek, durumtészta- is mind magas minőségű, gondosan válogatott alapanyagok.

Mi a helyzet a sóval?

Meggyőződésünk, hogy az élelmiszereknek egyszerre kell ízletesnek és táplálónak lenniük, és az egészséges táplálkozás a változatosságon és a kiegyensúlyozottságon alapszik. Ezért a 2013 végén kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően:

  • a MAGGI fix alapok átlagosan több mint 39,5%-kal,
  • a MAGGI kockák sótartalma 11%-kal, míg
  • a főzős leveseink sótartalma átlagosan 4%-kal csökkent.

Az elkövetkező években is fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát.

Van a termékekben nátrium-glutamát?

A nátrium-glutamát az élelmiszeripari termékekben legelterjedtebbnek számító ízfokozó anyag, amelynek kis mennyisége az adott étel jellegzetes ízét felerősíti.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a glutaminsav a tejtermékekben, a húsokban, halakban, zöldségekben (pl. paradicsomban, gombában), sőt az anyatejben is természetes formában előforduló aminosav.

A fogyasztói igényeknek megfelelően azonban a MAGGI termékek új receptúráiban már nincs hozzáadott nátrium-glutamát, a régi receptúrákból pedig folyamatosan kivonjuk azt.