Sort by
Sort by

Közös Értékteremtés a járvány idején

A Nestlénél felelősségünknek tartjuk, hogy társadalmi fronton is szerepet vállaljunk a járvány negatív hatásainak enyhítésében.
Covid Nestlé 2020
Az élelmiszeripar stratégiai fontosságú ágazat, különösen krízishelyzet idején, hiszen az emberek, közösségek élelmiszerrel való ellátása ilyenkor sem állhat le.

A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalataként, és így a Nestlé Hungária Kft. is nélkülözhetetlen szerepet vállal a társadalomban, hiszen nemcsak a magyar családokat, közösségeket látjuk el alapvető termékekkel, hanem Európát és az olyan országokat is, melyeket nálunk súlyosabban érintett a járványhelyzet. Éppen ezért a pandémia kezdetén az első dolgunk volt, hogy biztosítsuk munkavállalóink egészségét és anyagi biztonságát, hiszen a korlátozások közepette ők biztosították a termelés zavartalan működését és a fogyasztók igényeinek kielégítését.  

Mindemellett a Nestlénél felelősségünknek tartjuk, hogy társadalmi fronton is szerepet vállaljunk a járvány negatív hatásainak enyhítésében, ezért adományokkal segítettük a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozókat.

„Büszke vagyok rá, hogy a járványhelyzet ellenére egy gyárunk sem állt le, sőt 2020-ban Bükön Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását indítottuk el.” – Noszek Péter, a Nestlé Hungária vezérigazgatója

 

Amikre büszkék vagyunk: 2020-as eredményeink 

 

Bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kaptak a Nestlé Hungária termelésben dolgozó és területi képviselő munkatársai 

Egyedülálló, béreket érintő juttatásokat vezettünk be a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben: 2020 áprilistól kezdve három hónapon át a termelésben és az ellátási láncban dolgozó értékesítési munkatársainknak nyújtott átlagosan 10 százalékos bérkiegészítés mellett többek között bérgaranciát, részmunkaidő-lehetőséget, vállalatikölcsön-moratóriumot és ingyenes étkezési lehetőséget vezettünk be, a koronavírus megbetegedéssel összefüggő táppénz és betegszabadság idejére pedig extra bérkiegészítést biztosítunk azóta is.  

Itthon és külföldön is segítettük a koronavírus elleni küzdelmet 

2020-ban a Nestlé 10 millió svájci frankkal támogatta a koronavírus elleni küzdelmet a világban, amelyet a Nemzetközi Vöröskeresztnek és nemzeti társaságainak ajánlott fel. Emellett a Nestlé Hungária Magyarországon közel 100 millió forint értékű felajánlást juttatott el a nehéz helyzetben lévő, rászoruló családoknak: más termékek mellett közel 12 tonnányi húsvéti csokoládét adományoztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. 

A termékeken túl pénzbeli adományokkal is támogattuk stratégiai partnerünket, a Magyar Vöröskeresztet. Munkatársaink saját belátásuk szerint felajánlhatták fizetésük tetszőleges részét a társadalmi szervezetnek, amelyet mi a felajánlás mértékének megfelelő összeggel egészítettünk ki. 

Kórházi dolgozók támogatása 

A vírushelyzetben különösen nagy nyomás nehezedett a kórházak dolgozóira. Országszerte 10 érintett kórházban mintegy 12 millió forint értékben támogattuk kihelyezett NESPRESSO® és NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépekkel és kapszulákkal, édességgel és gabonapehely-szeletekkel, instant tésztaételekkel, instant kávéval és kakaóval a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók napi energiaszintjének fenntartását. 

Különleges adomány a magyarországi állatmenhelyeknek 

A Nestlé PURINA® a járvány ideje alatt is folyamatosan biztosította az állateledel gyártását és értékesítését, hogy a krízishelyzet ideje alatt se legyen fennakadás a háziállatok ellátásában. 2020-ban összesen több mint 75 tonna tápot adományoztunk, a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben 400 ezer adagnál is több állateledelt ajánlottunk fel a magyarországi menhelyeknek, melyet a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség segítségével juttattunk el az állatotthonokba. Ez a vállalás a PURINA® nemzetközi támogatásának keretén belül történt, amely során a márka az európai régió 15 országában több mint 2 millió adag állateledellel segítette a rászoruló menhelyeket. 

A sikeres járványstratégia kiemelkedő eredményei 

2020-ban vállalatunk 420 millió forintot költött munkavállalóink közvetlen pénzügyi támogatására, és további 100 millió forintot egészségvédelmi és biztonsági intézkedésekre. A munkába járást célzott támogatással segítettük, a gyáregységekben pedig napi egyszeri ingyenes étkezést biztosítottunk. Cégünk három üzemében összesen 87 ezer adag ételt osztottunk ki a dolgozóknak, miközben a teljes munkavállalói gárda részesült az összesen 20 millió forint értékű ajándék élelmiszercsomagból. Kiemelkedően sikeres és hatékony járványstratégiánk 2020-ban kiérdemelte a HRKOMM Award Járványhelyzetre adott HR-kommunikációs válasz különdíjat.