A kutyák, macskák szerető társaink és családtagjaink, ezért fontos, hogy a kapott eledel amellett, hogy ízletes, jót is tegyen nekik. A Nestlé PURINA szakemberei által kifejlesztett receptúrák olyan kombinációban tartalmazzák a különböző alapanyagokat - húst, halat, zöldségeket - valamint vitaminokat és ásványi anyagokat, amely biztosítja négylábú barátaink számára a teljes értékű és megfelelő mértékben kiegyensúlyozott táplálékot.
Több mint 85 év tapasztalatával a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy szakértői szinten ismerjük a kisállatok tápanyagszükségletét, és elkötelezetten dolgozunk olyan receptúrák kifejlesztésén, amelyek mind az állatok egészségének, jóllétének és élettartamának, mind az ízlelőbimbóiknak a javát szolgálják.
Büki PURINA® gyárunk az elmúlt húsz évben a Nestlé állateledelgyártásának kelet-közép-európai központjává fejlődött, ahonnan naponta több mint 70 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 50 országába.
A büki gyárunkban készült állateledelekhez felhasznált az alapanyagok 50% -a magyar gazdáktól származik.
Jöjjön most egy gyors összefoglaló a száraz állateledelgyártás folyamatáról!
Darálás és összekeverés
A különböző alapanyagokat először ledaráljuk és az adott receptúra szerint a megfelelő mennyiségben összekeverjük. Vizet adunk a ledarált összetevőkhöz, hogy massza legyen.
Előkészítés
Az aprított összetevőket megfelelő körültekintéssel főzzük gőzben. Ekkor kerül a masszába a hidrolizált állati fehérje a kedvelt ízletesség érdekében.
Főzés és extrudálás
A száraz állateledelgyártás legfontosabb állomása. Ekkor a masszát magas nyomáson főzzük egy extruder nevű készülékben, majd átpréseljük az úgynevezett matricákon, amik révén formára tudjuk vágni a jól ismert szárazeledel kroketteket. Kritikus a főzési hőmérséklet és idő betartása ahhoz, hogy a kész termékünk teljes mértékben biztonságos legyen.
Szárítás
A termék eltarthatóságának a növelését az extra nedvességtartalom csökkentésével, azaz a krokettek kemencében történő szárításával érjük el.
Bevonás
A száraz kroketteket ezután zsírral és más kedvelt anyagokkal fedik be az ízletesség növelése céljából.
Hűtés
A kroketteket ezután lehűtik, hogy biztonságos legyen az adott csomagolóanyagba való csomagolásuk.
Csomagolás
A csomagolás biztosítja, hogy az eledelünk jó minőségben, frissen és fogyasztásra biztonságosan hagyja el a gyárat és kerül az etetőtálkákba.