Sort by
Sort by

Így készülnek a Nestlé PURINA® száraz állateledelek

Mindig is érdekelt, hogyan készül a sok finomság kedvenceid számára? Less be velünk a kulisszák mögé, és ismerd meg a PURINA® száraz állateledelek gyártási folyamatát!
Purina száraz állateledel gyártás Nestlé

A kutyák, macskák szerető társaink és családtagjaink, ezért fontos, hogy a kapott eledel amellett, hogy ízletes, jót is tegyen nekik. A Nestlé PURINA szakemberei által kifejlesztett receptúrák olyan kombinációban tartalmazzák a különböző alapanyagokat - húst, halat, zöldségeket - valamint vitaminokat és ásványi anyagokat, amely biztosítja négylábú barátaink számára a teljes értékű és megfelelő mértékben kiegyensúlyozott táplálékot.

Több mint 85 év tapasztalatával a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy szakértői szinten ismerjük a kisállatok tápanyagszükségletét, és elkötelezetten dolgozunk olyan receptúrák kifejlesztésén, amelyek mind az állatok egészségének, jóllétének és élettartamának, mind az ízlelőbimbóiknak a javát szolgálják.

Büki PURINA® gyárunk az elmúlt húsz évben a Nestlé állateledelgyártásának kelet-közép-európai központjává fejlődött, ahonnan naponta több mint 70 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 50 országába.

Tudtad?
Kiemelten fontos számunkra, hogy állateledeleinkhez kiváló minőségű alapanyagokat használjunk fel. Gyártási folyamatainkban napi ~1,400 minőségellenőrzést hajtunk végre.
A büki gyárunkban készült állateledelekhez felhasznált az alapanyagok 50% -a magyar gazdáktól származik.

 

Jöjjön most egy gyors összefoglaló a száraz állateledelgyártás folyamatáról!

Darálás és összekeverés

A különböző alapanyagokat először ledaráljuk és az adott receptúra szerint a megfelelő mennyiségben összekeverjük. Vizet adunk a ledarált összetevőkhöz, hogy massza legyen.

Előkészítés

Az aprított összetevőket megfelelő körültekintéssel főzzük gőzben. Ekkor kerül a masszába a hidrolizált állati fehérje a kedvelt ízletesség érdekében.

Főzés és extrudálás

A száraz állateledelgyártás legfontosabb állomása. Ekkor a masszát magas nyomáson főzzük egy extruder nevű készülékben, majd átpréseljük az úgynevezett matricákon, amik révén formára tudjuk vágni a jól ismert szárazeledel kroketteket. Kritikus a főzési hőmérséklet és idő betartása ahhoz, hogy a kész termékünk teljes mértékben biztonságos legyen.

Szárítás

A termék eltarthatóságának a növelését az extra nedvességtartalom csökkentésével, azaz a krokettek kemencében történő szárításával érjük el.

Bevonás

A száraz kroketteket ezután zsírral és más kedvelt anyagokkal fedik be az ízletesség növelése céljából.

Hűtés

A kroketteket ezután lehűtik, hogy biztonságos legyen az adott csomagolóanyagba való csomagolásuk.

Csomagolás

A csomagolás biztosítja, hogy az eledelünk jó minőségben, frissen és fogyasztásra biztonságosan hagyja el a gyárat és kerül az etetőtálkákba.


 

száraz állateledel gyártás

 

Érdekel a nedves állateledelgyártás folyamata is? Kattints kapcsolódó cikkünkre!