Sort by
Sort by

Termékfejlesztések az egészségtudatosság jegyében

Egészségtudatosság és a fenntarthatóság: ezek termékfejlesztéseink fő iránymutatói.
A Nestlé innovatív megoldásai az új termékek kifejlesztéséhez
Napjaink élelmiszeripari trendjeit az egészségtudatosság és a fenntarthatóság határozzák meg. A Nestlénél innovatív megoldásainkkal arra törekszünk, hogy ezek a szempontok ne csak az új termékek kifejlesztésekor, hanem a már meglévők megújításakor is érvényesüljenek.

Napjainkban egyre többen követnek speciális étrendet, legyen szó hús-, laktóz vagy gluténmentességről, vagy a gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyásáról. A modern fogyasztó számára nemcsak az a fontos, hogy az élelmiszer természetes eredetű, kiegyensúlyozott táplálkozásba illeszthető és megfizethető legyen, hanem az is, hogy a környezetre gyakorolt hatása minél kisebb legyen. Innovatív megoldásainkkal arra törekszünk, hogy ezek a szempontok ne csak az új termékek kifejlesztésekor, hanem a már meglévők megújításakor is érvényesüljenek. Azon dolgozunk, hogy a változó fogyasztói elvárásoknak és a legkorszerűbb táplálkozástudományi irányelveknek megfelelően a családok és az egyének ízletes, finom, tápanyagban gazdag élelmiszereket vásárolhassanak. 

Termékpalettánkat tekintve folyamatosan bővítjük a növényi alapú élelmiszer- és italkínálatunkat. A receptúrák kialakításával nemcsak arra törekszünk, hogy termékeink ízletesek legyenek, hanem hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveinek is megfeleljenek. 

Garden Gourmet® 

Magyarországon – egyelőre a háztartáson kívüli szegmensben – öt különböző termékkel lett elérhető a Nestlé növényi alapú Garden Gourmet® termékcsaládja. Az ízben és állagban a megszokott húsos ételek élményét nyújtó ízletes, gyorsfagyasztott húsalternatívák hozzájárulnak a megfelelő minőségű és mennyiségű napi fehérjebevitelhez, és változatos főétkezést kínálnak vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitariánusok számára is a fenntartható, kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében. 

Vegán italkülönlegességek 

A vegán és laktózmentes étrendet követők számára lehet tökéletes alternatíva a NESCAFÉ® két vegán kávékülönlegessége, a NESCAFÉ® Gold Almond és Coconut Latte. A NESQUIK® dobozos kakaóital növényi alapú alternatívája, a vegán NESQUIK® Kakaós Zabital 100% természetes összetevőkkel és fenntartható forrásból származó kakaóval készül, emellett kitűnő növényi fehérjeforrás.  

Továbbfejlesztettük gabonapehely-portfóliónkat 

2020-ban bemutattuk új Nestlé FITNESS® szeletünket, amely a piacon forgalomban lévő gabonapehely-szeletek átlagos cukortartalmához képest 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaz. Megújultak továbbá a FITNESS® granolák, amelyek harmonikus keverékei a müzliknek és a ropogós gabonapelyheknek. A CHEERIOS® Oat pedig mostantól magasabb zabtartalommal járul hozzá a kiegyensúlyozott reggelihez. 

Kíváncsi vagy, milyen egyéb lépéseket tettünk a Nestlénél 2020-ban az egészségesebb táplálkozás, valamint a társadalmi- és környezeti fenntarthatóság érdekében? Böngészd új Közös Értékteremtés (CSV) jelentésünket, amelyben megismerheted eredményeinket, törekvéseinket!