Sort by
Sort by

Gyerekekkel a konyhában

Gyerekkel a konyhában
Tudtad, hogy azok a gyerekek, akik segítenek a konyhában, szívesebben választanak egészséges ételeket? A kutatások azt mutatják, hogy a gyermekekkel együtt főzni sokféleképpen előnyös. 

Ne aggódj a rendetlenség miatt!

Ne aggódj a rendetlenség miatt!  Ha együtt főzőcskéztek, legyetek bátran kreatívak! Akár a rendrakás is lehet a buli része.


Ahogy tetszik!

Bátorítsd a gyerekeket, hogy legyenek ötletesek! Hagyd szabadon alkotni őket, ha süteményt díszítetek, rakják ők a rétegeket a gyümölcssalátához, de akár a fűszereket is megszagolhatják. Mondják el bátran, mi tetszik nekik.
Legyél partner, ha a nagyobbak a barátaikkal együtt szeretnének sütni valamit! Segítsd őket tanácsokkal, de engedd, hogy alkossanak önállóan. Mindenki örömmel fogja megkóstolni, amit főzött.

Tanuljatok valami hasznosat!

A konyhai tevékenység igazán szórakoztató tanulási lehetőség. Lehet összeadni tojásokat, osztani pizza szeletet, olvasni a recepteket. Emellett érdemes megbeszélni, hogy miért mosunk kezet főzés előtt, miért fontos a konyhát tisztán tartani. 
Nagyon hasznos, ha beszélgettek az alapanyagokról, mit miért szerettek, milyen vitaminok vannak bennük, vagy miért jó, ha rostdúsan étkeztek.

Együtt sütni jó!

Sütit sütni mindig remek program. Tudtok közben beszélgetni, vagy akár zenét hallgatni. Legyen zavartalan az együttlét, és szerezzetek örömöt a család minden tagjának az elkészült finomságokkal.

Állítsátok össze együtt a napi, heti menüt!

Az étkezések közös megtervezése akár móka is lehet! A kicsik megtanulhatják közben a kiegyensúlyozott étrend  fontosságát, és beszélgethettek arról is, hogy milyen alapanyagok - teljes kiőrlésű gabona, rostok és zöldségek - kerüljenek a család asztalára. Ébreszd fel érdeklődésüket új alapanyagok és ételek iránt, és ösztönözd őket arra, hogy segítsenek a konyhában!

Vegyenek részt a gyerekek a konyhai feladatokban!

Sok olyan feladat van, amit ők is meg tudnak oldani kis gyakorlással. A saláta mosása, a sajt- vagy zöldségreszelés vagy a gyümölcsök tisztítása mind szórakoztató tevékenység számukra. A gyerekek hajlamosak többet fogyasztani azokból az ételekből, amiknek az elkészítésében segítettek.

Legyen szép is, ami finom!

Kreatív ötletekkel, szép tálalással szórakoztatóvá teheted  az egészséges táplálkozást is! Vágjátok együtt vicces formára az uborkát, csináljatok paprikából fogpiszkálóval kishajót. A szendvicsekből mézeskalácsformával tudtok vicces alakokat vágni. Már az is nagyon jó móka a kicsiknek, ha kapnak kis zöldségdarabokat, és tálaláskor úgy díszíthetik ki velük a tányérok szélét, mint a család kedvenc éttermében.

Tudj meg többet a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkról, melynek célja, hogy kutatásainkkal, termékfejlesztéseinkkel, oktató programjainkkal és innovatív megoldásainkkal 2030-ig 50 millió gyermeknek nyújtsunk segítséget abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.