Sort by
Sort by

Felelős beszerzés: Kávé és kakaó fenntartható forrásból

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem és a jövő generációinak védelme iránt.
Fenntartható kávétermelés a Nestlé-nél
Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem és a jövő generációinak védelme iránt, ezért alapanyagainkat felelős és fenntartható módon működő beszállítóktól szerezzük be.  

Szerencsen működő regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő üzemünkben is kizárólag olyan nyersanyagokat használunk, amelyek megfelelnek a Nestlé globális vállalásainak.  

Felelősen termesztve 

A NESCAFÉ® egészen a kezdetektől, vagyis már több mint 80 éve dolgozik folyamatainak és termékeinek fenntartatóbbá tételén, és fejleszti kapcsolatait a kávétermelő farmerekkel. A márka a Nescafé Terv (Nescafé Plan) keretében 2010 óta világszerte több mint 700 000 termelőt támogatott az egészségesebb, ellenállóbb és jobb minőségű termény előállításában.  

A NESCAFÉ® jóvoltából 300 kávétermesztő szakértő dolgozik együtt a farmerekkel üzleti és mezőgazdasági tudásuk fejlesztésén. A márka fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit bemutató Grown Respectfully kommunikáció Magyarországon 2020-ban került bevezetésre, melynek köszönhetően a fogyasztók már a NESCAFÉ azonnal oldódó valódi kávétermékek csomagolásán is találkozhatnak ezzel az üzenettel. 

A NESPRESSO® újjáéleszti a hanyatló kávégazdaságokat  

A NESPRESSO® 2017-ben kezdte el Reviving Origins programját, melynek célja, hogy újjáélessze a helyi kávégazdaságokat azokon a helyeken, ahol a polgárháborúk, a gazdasági problémák vagy a környezeti katasztrófák ellehetetlenítették a termelést.  

A program segít, hogy a termelők magas szintű szakmai támogatást kapjanak, fenntartható módszereket alkalmazzanak, növeljék a termelékenységet és a kávéminőséget, és ezzel biztosítsák a világ néhány legritkább, legkülönlegesebb kávéfajtájának jövőjét. A program segítségével például kávéfeldolgozó üzemeket építenek, termelői szövetkezeteket alapítanak és faiskolát hoznak létre, hogy a farmerek az innen kikerült kávécserjékkel és őshonos fafajtákkal népesíthessék be ültetvényeiket – így fokozva a biodiverzitást és csökkentve a talaj erózióját.  

A program eredményeként a NESPRESSO® 2020-ban három ritka és különleges Reviving Origins kávét mutatott be Kelet-Zimbabwéból, Ugandából és a kolumbiai Caquetából. 

NESPRESSO® AAA Fenntartható Minőség™ program 

A NESPRESSO® az Esőerdő Szövetség (Rainforest Alliance) nonprofit szervezettel közösen 2003-ban indította el az AAA Sustainable Quality™ programot, hogy a farmerekkel szorosan együttműködve javítsa az ültetvényeken a környezeti és életkörülményeket, valamint hogy támogassa a farmerek és közösségeik megélhetését. A program keretében a NESPRESSO® 15 országban több mint 110 000 kávétermelő farmerrel dolgozik együtt azért, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatokat vezessenek be a farmokon és a környező területeken, és több mint 400 agronómust alkalmaz azért, hogy segítse a farmok társadalmi és környezetvédelmi tevékenységét, illetve hogy javítsa a kávé minőségét és termelékenységet. 

Nestlé Kakaóterv  

A Kakaóterv (Nestlé Cocoa Plan) célja, hogy a kakaótermesztés fejlődésének elősegítésével és az alapvető emberi jogok biztosításával javuljon a gazdálkodók nyereségessége és életminősége, gyermekeik pedig oktatásban részesülhessenek. Célunk, hogy 2025-re a Nestlé édességüzletágában kizárólag fenntartható forrásból származó kakaót használjunk – ez közel 300 000 tonna alapanyagot jelent. 

Kíváncsi vagy, milyen egyéb lépéseket tettünk a Nestlénél 2020-ban az egészségesebb táplálkozás, valamint a társadalmi- és környezeti fenntarthatóság érdekében? Böngészd új Közös Értékteremtés (CSV) jelentésünket, amelyben megismerheted eredményeinket, törekvéseinket!