Sort by
Sort by

Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért - Alliance for YOUth

Újabb sikeres évet tudhatunk magunk mögött.
Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért

A fiatalok munkanélkülisége világméretű probléma, ugyanakkor egyre több iparágat súlyt a megfelelően képzett munkaerő hiánya is. Az élelmiszeripar meghatározó szereplőjeként és munkáltatóként fontosnak tartjuk, hogy a következő generáció számára képzési és valós munkatapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítsunk.

A Nestlénél fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok a lehető legkönnyebben és leghatékonyabban tudjanak beilleszkedni a munka világába, és olyan szakmai tapasztalatokkal bővítsék elméleti tudásukat, melyek hozzájárulnak egy sikeres karrier elindításához.

Ezért hoztuk létre több üzleti partnerünk csatlakozásával az Alliance for YOUth (Összefogás az Ifjúságért) programot 2014-ben. Világszerte olyan kezdeményezések fűződnek a program nevéhez, melyek a fiatalok számára érdemi munkatapasztalatokat és gyakornoki lehetőségeket kínálnak. 

A Nestlé és a fiatalok foglalkoztatásának támogatásáért létrejött Alliance for YOUth program az elmúlt három év során 215 000 munka- és képzési lehetőséget kínált.

 „Büszke vagyok az Alliance for YOUth program eredményeire. A kezdeményezéshez 2014-es indulása óta 340 üzleti partner csatlakozott és 1 100 szakmai gyakorlati program valósult meg az EMENA régióban. A programot a fiataloknak biztosított esélyteremtés részeként tovább folytatjuk.” – mondta Marco Settembri, cégünk EMENA régiójának vezérigazgatója.

Fiatalok támogatása Magyarországon

A Nestlé Magyarország is számos lehetőséget kínál a fiatalok fejlődése és könnyebb elhelyezkedése érdekében. A Nestlé Hungária mellé további 16 vállalat sorakozott fel, hogy pályaorientációs, gyakorlati készségfejlesztő, munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő programokat szervezzünk fiataloknak. Célunk, hogy a fiatal generáció számára olyan tudást biztosítsunk, aminek köszönhetően a jövő vezetői, vállalataink kreatív éllovasai, sikeres vállalkozók, meghatározó személyiségek lehetnek, attól függetlenül, hogy milyen területen vagy pozícióban dolgoznak Így például a programban résztvevő vállalatok saját dolgozói többek között gyakorlati tanácsokkal, önéletrajzíráshoz szükséges tanácsadással és a munkainterjúra való felkészítéssel segítik a fiatalokat felkészíteni a munka világára. 

Egyetemi képzéseinken kollégáink áttekintést adnak a Nestlé működéséről és az élelmiszer-feldolgozó ipar sajátosságairól, Egyetemi Nagykövet programunk keretében pedig igyekszünk a felsőoktatási intézményekben tanuló diákokat bevonni cégünk életébe. Rendszeresen nyitunk gyakornoki pozíciókat is, így a hallgatók tanulmányaikkal párhuzamosan kapnak tapasztalatszerzési lehetőséget.

Nemzetközi terveink

Az Európai Szakképzési Hét alkalmából a Nestlé a Microsofttal karöltve a gyakornokok digitális készségeit tanúsító kísérleti projektet indít útjára. A projekt első köre a Nestlé franciaországi üzemeiben több mint 60 tanuló bevonásával valósul meg: A hat hónapos digitális készségfejlesztő tanfolyam végén a résztvevők tanúsító oklevelet kapnak a Microsofttól.

Az Alliance for YOUth a vállalkozók következő nemzedékének felkészítését is célul tűzte ki. Az EY vezetésével az Alliance for YOUth a legnagyobb európai vállalkozói oktatást nyújtó Junior Achievement Europe hálózattal együttműködve segít az európai fiatalok vállalkozói készségeinek fejlesztésében. Az egyedülálló partnerség célja, hogy 500 középiskolás diákot támogasson az Entrepreneurial Skill Pass (ESP) nemzetközi képesítés megszerzésében. A JA Company Programme-ban résztvevő diákok a tanáraik és az Alliance for YOUth vállalatai szakmai önkénteseinek támogatásával megismerhetik a vállalatok működését, az ötletgyártás és a piaci stratégiafejlesztés legjobb módszereit, valamint az effektív intézkedéseket. 

Olvass bővebben Alliance for Youth programunkról és magyarországi tevékenységünkről Közös Értékteremtés jelentésünkben!
Ha érdekelnek gyakornoki vagy pályakezdő pozícióink, böngéssz állásajánlataink között!  


Az Alliance for YOUth programról
A programban résztvevő európai partnerek között olyan vállalatok találhatók, mint a munkaerő-közvetítési megoldásokat kínáló Adecco Csoport, az AXA biztosító, a Cargill nemzetközi élelmiszeripari vállalat, a DS Smith logisztikai csoport, a műszerezéssel és folyamatautomatizálással foglalkozó Endress+Hauser, az ENGIE globális energetikai vállalat, az EY pénzügyi szolgáltató, a Facebook, a Firmenich parfüm és aroma vállalat, a Microsoft, a Nestlé, a fogyasztói méréseket végző Nielsen csoport, a Publicis Groupe kommunikációs vállalat, a Salesforce technológiai cég, a Solvay vegyipari vállalat, valamint a White & Case nemzetközi ügyvédi iroda. Eddig összesen 340 vállalat csatlakozott az Alliance for YOUth kezdeményezéshez Európában.