Sort by
Sort by

Táplálkozástudomány az egészséges időskor szolgálatában

Emesztes idoskor
A Nestlé 2011-ben alapított üzletága a Nestlé Health Science a táplálkozástudományi szektor nemzetközileg elismert, vezető szereplője, melyet működése során fáradhatatlanul motivál a kíváncsiság, hogy a táplálkozás szerepét kutassa a teljesebb időskor, a fizikai és mentális kapacitás és az időskori függetlenség, valamint  az egészség megőrzésében.  


Meggyőződésünk, hogy az egészségünkre meghatározó hatással vannak az élelmiszerek, amiket elfogyasztunk. 
Ha a tudomány eszközeivel jobban megértjük a táplálkozásunkat, az kikövezi az utat ahhoz, hogy egyes egészségügyi problémákra a táplálkozás segítségével adjuk meg a választ. 

Munkánk során nap mint nap feltesszük a kérdést: Hogyan lehetünk a megoldás részei? 

Szenvedéllyel kutatjuk a társadalom elöregedésével, életkorral és életmóddal összefüggő betegségek biztonságos, természetes és hatékony megoldásait. Táplálkozási terápiát segítő termékeink számos egészségügyi területet céloznak meg, mint például az anyagcsere veleszületett hibáit, az elhízást, az egészséges öregedést, valamint a bél, az emésztőrendszer – és az agyunk egészségét. 

Hisszük, hogy az innovatív megoldások mellett a siker kulcsa a képesség, hogy meghallgassuk és megértsük fogyasztóink, betegeink és partnereink, így az egészségügy szereplőinek igényeit és olyan terápiás megoldásokat kínáljunk, amik megváltoztatják az egyén egészségének kezeléséről alkotott nézeteiket. 

Segít minket ebben a Nestlé öröksége, amely generációk óta értéket képvisel, és az elszántság amivel a rendelkezésünkre álló tudást felelős módon átadva segítjük fogyasztóinkat abban, hogy másképp gondolkozzanak saját egészségükről, egészségesen táplálkozzanak, megőrizzék aktivitásukat és ezáltal harmonikusabb, jobb minőségű életet élhessenek, melyet nem az életkor határoz meg. 

Október 1. az idősek világnapja. 
Az ENSZ számításai szerint 2018-ban Európa népességének 19,7%-a a 65 éves vagy annál idősebb csoportba tartozott, 2050-re ez az arány várhatóan 27,6%-ra nő. 
Noha a genetikának is jelentős szerepe van, a táplálkozás és az életmód kulcsfontosságú a egészség megőrzésében, betegségek megelőzésében és az időskori élet minőségében. A legfontosabb tudás pedig, amit elsajátíthatunk „utazásunk” során az egészségünkről való gondoskodás képessége.

A problémamentes emésztés az egészség megőrzésének egyik záloga. Az időskori székrekedés sokakat érintő probléma: felmérések alapján a nyugat-európában élő 60 év feletti korosztály több mint 30%-a érintett.


Jó közérzetünk és hosszú távú egészségünk érdekében naponta kerülünk válaszutak elé olyan kérdésekben, hogy mit és mennyit együnk, mennyit mozogjunk, vagy épp hogyan birkózzunk meg a minket érő stresszel. Ezekről hozott döntéseink mind befolyásolják emésztésünket.

Az emésztőrendszeri betegségek táplálásterápiája egyike azoknak a területeknek, ahol a Nestlé Health Science úttörőnek számít.

Részben hidrolizált guargumi rostot tartalmazó terméke az OptiFibre® a világ több mint 30 országában sikerrel segít nap mint a nap az emésztési problémák, így a székrekedés, a hasmenés, az irritábilis bél szindróma kezelésében, illetve a napi rostbevitel támogatásában. Sokoldalú felhasználhatósága és természetes növényi eredete lehetővé teszi, hogy a napi étkezési rutin részeként járuljon hozzá az egészséges bélflóra egyensúlyához és kínáljon – nem csak tüneti megoldást – az emésztési panaszokra.  

Tudjon meg többet weboldalunkon: www.optifibre.hu 
OptiFibre® termékünket keresse a gyógyszertárakban.
OptiFibre® speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés, irritábilis bél szindróma) diétájában. 
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.