Sort by
Sort by

Inkubációs programot támogat a Nestlé Hungária

A Klímainnovációs Közösség idén újra megszervezi a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amit a Nestlé Hungária is támogat.
Plastic surgery program

A Nestlé Hungária, mint vezető élelmiszeripari vállalat célja, hogy valamennyi csomagolóanyagát körforgásban tartsa. Ennek fontos elemeként cégünk vállalta, hogy 2025-re valamennyi csomagolóanyagát újrahasznosíthatóvá vagy újrahasználhatóvá alakítja át, de emellett csökkenti a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét is, újratölthető, visszaváltható csomagolásokat vezet be, valamint támogatja a helyi, piaci hulladékgazdálkodási infrastruktúrák hatékonyabbá tételét és a fogyasztók edukációját is a témában. 

E munka teljesítéséhez folyamatosan kutatjuk az együttműködési lehetőségeket és innovációkat kifejezetten az élelmiszeripari megoldások területén.

A Startup Plastic Surgery inkubációs program a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál, célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. 

A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs befektetési programjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek.

A négy hónapos program alatt a résztvevő magyar startupok a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez.

A Klímainnovációs Közösség tapasztalt coachai, valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetség szakmai mentorai segítik a startupok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak, a Hiventures inkubációs befektetési programján keresztül. 

A program további szponzorai a Nestlé Hungária Kft., a Mastercard, a KPMG, valamint a PANNON Pro Innovációs Kft. Az idei program a szponzorok szakmai hozzájárulása és pénzügyi támogatása segítségével valósul meg,  akik külön kihívásokat is megfogalmaztak a műanyagipar zöldítésére vonatkozóan.