Sort by
Sort by

A Nestlé magyarországi gyárai

Nestlé Hungária sikere gyáraink kiemelkedő teljesítményének is köszönhető.
A Nestlé gyárai Magyarországon
Regionális gyártókapacitásainknak, a gyártástechnológiáknak, illetve a hazai termékfejlesztéseknek köszönhetően termelőüzemeink a Nestlé cégcsoporton belül is kiemelt szerepet játszanak.

A Nestlé Hungária sikere gyáraink kiemelkedő teljesítményének is köszönhető, hiszen árbevételünk jelentős részét a külpiacok adják. Magyarországról világszerte több mint negyven országba szállítunk Nestlé termékeket, gyáraink termelésének közel 90 százaléka kifejezetten exportra készül. 

Szerencsi gyárunk 

A Nestlé Hungária története 30 évvel ezelőtt a szerencsi üzem megvásárlásával kezdődött. Az üzem mára a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központja, ahol más termékek mellett a NESQUIK® Optistart és NESQUIK® All Natural termékünk is készül, de itt fejlesztettük ki 2002-ben a NESCAFÉ® 3in1 termékeket az európai piac számára. A gyár minőségbiztosítási vizsgálólaborja mellett a szerencsi üzemben található a Nestlé közép-kelet-európai régiójának érzékszervi vizsgálóközpontja is. 

A szerencsi gyár számokban 

  • ~38000 tonna gyártása évente 
  • 30 országot látunk el itt készülő termékeinkkel 
  • ~450 kollégát foglalkoztatunk. 
  • Termékeink 84%-a exportra készül. 
  • Naponta 15 kamionnyi terméket indítunk útnak 


A büki Purina állateledel gyár 

A büki PURINA® gyár az előző húsz évben a Nestlé állateledelgyártásának kelet-közép-európai központjává fejlődött, ahonnan naponta több mint 70 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 50 országába.

2020-ban közel 50 milliárd forint értékű beruházás vette kezdetét büki gyártóközpontunkban, Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását indítottuk el. A modern magyar piacgazdaság egyik legnagyobb, a pandémia miatt kialakult válsághelyzete ellenére megvalósuló élelmiszerfeldolgozó-ipari beruházása 160 új munkahelyet is jelent majd a térségben, miközben tovább erősíti a magyar nemzetgazdaság regionális teljesítményét. 

A büki gyár számokban 

  • az alapanyagok 50% -a magyar gazdáktól származik 
  • az itt készülő termékek 85% -át exportáljuk 
  • >400 milliárd forint értékű állateledelt exportáltunk a világ piacaira az elmúlt 10 évben 
  • 30% -kal nő a gyár kapacitása az új beruházásnak köszönhetően, ami naponta akár 5 millió termék előállítását teszi lehetővé  
  • ~50 robot teljesít szolgálatot gyártósorainkon, és ez a szám a legújabb beruházásnak köszönhetően további negyvennel bővül 


Diósgyőri gyárunk 

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több mint húsz országba szállítunk húsvéti és karácsonyi termékeket. Az üzemben közel 300 féle üreges csokoládéfigura készül – valódi csokoládéból. 

A diósgyőri gyár számokban 

  • ~4000 tonna elérhető kapacitás éves szinten 
  • 23 országba szállítunk üreges figurákat 
  • A teljes kibocsátás 85% -át exportáljuk 
  • 2,5 milliárd forintnyi beruházást valósítottunk meg 2011 óta 
  • >400 kollégát foglalkoztatunk 

 

Büszkék vagyunk rá, hogy diósgyőri gyárunkban 2020 folyamán közel 70 tonnával kevesebb műanyagot használtunk fel, és valamennyi itteni csomagolóanyagunk újrahasznosításra kész, azaz amennyiben az adott országban létezik megfelelő gyűjtési, válogatási és újrafeldolgozási infrastruktúra, ezen csomagolások újrahasznosítása könnyebben megoldható. 

Környezetbarát technológiákat alkalmazunk 

2017 óta mindhárom gyárunkban megújuló energiaforrásokból származó áramot használunk, és a hulladékot anyagában történő újrahasznosítással vagy hőenergiatermeléssel ártalmatlanítjuk.  

Nemzetközi piacokat nyitunk meg a hazai vállalkozóknak 

A kiváló minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagoknak és a szigorúan ellenőrzött, auditált folyamatoknak köszönhetően a hazai vállalkozások részesei a Nestlé európai beszállítói körének is. Fontosnak tartjuk a magyar beszállítók nemzetközi kapcsolatainak építését, hiszen ez versenyképességüket és hatékonyságukat is növeli. 

A 2020-as büki beruházás nem csupán 160 új munkahelyet teremt a térség munkavállalóinak, hanem piacra jutási esélyt is ad azoknak a mezőgazdasági vállalkozóknak, akik a Nestlé szigorú minőségbiztosítási elvárásaihoz igazodva képesek rá, hogy a helyben megtermelt élelmiszeripari alapanyagokat más Nestlé gyáraknak is értékesítsék. 

Kíváncsi vagy, milyen egyéb lépéseket tettünk a Nestlénél 2020-ban az egészségesebb táplálkozás, valamint a társadalmi- és környezeti fenntarthatóság érdekében? Böngészd új Közös Értékteremtés (CSV) jelentésünket, amelyben megismerheted eredményeinket, törekvéseinket!