Sort by
Sort by

Beszélgessünk a növényi alapú táplálkozásról!

A Veganuary kapcsán Steiner Kristóf – aki köztudottan évek óta a vegán életmód követője – osztotta meg kollégáinkkal gondolatait a vegánságról.

Steiner Kristóf vegán táplálkozás

A rendszeresen megrendezésre kerülő NesTalk rendezvényeken igyekszünk olyan témákról beszélgetni meghívott előadóinkkal, melyek segítik kollégáinkat egy fenntarthatóbb, egészségtudatos életmód kialakításában, ezzel támogatva jóllétüket.

Januári eseményünkön Steiner Kristóf mesélt nekünk a vegánsághoz vezető útjáról, arról, hogy igazi hedonistaként, az ízek szerelmeseként hogyan sajátította el a növényi táplálkozás alapjait, és megosztott velünk jópár gyakorlati tippet arra vonatkozóan, mire érdemes figyelni a növényi alapú étrend kialakításánál, vagy akkor, ha növelni szeretnénk étrendünkben a növényi alapanyagok használatát.

Miből főzz, ha több növényi alapú finomságot ennél?

A beszélgetésen többek között az alapanyagok kérdése is fókuszba került, ezzel kapcsolatban Kristóf rámutatott, a növényi alapanyagok nagyon jól helyettesíthetők a vegán receptekben, ami viszont nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát, rost, jó minőségű olajok jussanak a szervezetbe.
„Én mindig ízre, állagra főzök, és a hozzávalók nagyját aszerint cserélem, mi van itthon, mit kell mihamarabb felhasználni.” – ez amellett, hogy fenntartható, takarékos megoldás is.

Növényi alapú Nestlé termékek

Napjaink élelmiszeripari trendjeit az egészségtudatosság és a fenntarthatóság határozzák meg. A Nestlénél innovatív megoldásainkkal arra törekszünk, hogy ezek a szempontok ne csak az új termékek kifejlesztésekor, hanem a már meglévők megújításakor is érvényesüljenek.

Büszkék vagyunk, hogy növényi alapú termékportfóliónk Magyarországon is nagy sikernek örvend, nem csak a vegetáriánus és vegán étrend követői körében.

Garden Gourmet termékeinket azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat, de nem szeretnének lemondani a hagyományos receptek ízvilágáról. Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú finomságokat kínál, ami hozzájárul a napi fehérjebevitelhez, és nem utolsó sorban kreatív és ízletes lehetőségeket kínál vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

Italkínálatunkból a vegán és laktózmentes étrendet követők számára lehet tökéletes alternatíva a NESCAFÉ® Dolce Gusto® két vegán kávékülönlegessége, a NESCAFÉ® Dolce Gusto® Coconut Caffé Latte és a NESCAFÉ® Dolce Gusto® Almond Caffé Latte.  

Izgalmas növényi receptek változatosan

Érdekel, hogyan tudsz te is egyszerűen és változatosan növényi alapú ételeket készíteni akkor is, ha nem szeretnél áttérni a vegán életmódra? Esetleg kipróbálnál pár izgalmas növényi alapú receptet?

Kattints cikkünkre, ahol Steiner Kristóf gyakorlati tippjei mellett saját fejlesztésű recptjeit is megtalálod!