Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nescafé Terv

nescafeterv.jpg

 

(A „Farmer Connect” program biztosítja, hogy a Nestlé közvetlenül a termelőktől tudja beszerezni a kávét. A Nestlé technológiai segítséget nyújt a gazdáknak, hogy a megtermelt kávé megfeleljen a legmagasabb minőségi elvárásoknak is.)

A Nestlé a világ legnagyobb közvetlen kávébeszerzője, rendszerünk kistermelők és közvetítő kereskedők tízezrei számára teszi lehetővé, hogy a kávét közvetlenül az átvevő telepeinkre szállítsák. Így magasabb áron tudják értékesíteni a kávét és ingyenes technikai segítséget kapnak, mellyel javíthatják termésük minőségét és többféle tevékenységet folytathatnak. Ezáltal több jövedelemre tehetnek szert, a Nestlé számára pedig biztosított a magas minőségű kávéellátás.

Az elkövetkező években a Nestlé megduplázza a közvetlenül a termelőktől származó, Nescaféhoz felhasznált kávébab beszerzési mennyiségét, amely évente 180 000 termelőtől 150 000 tonna kávét jelent. 2020-ig 122 milliárd forintnak megfelelő összeget fektet a Nestlé a Nescafé Tervbe.

„A Nescafé Terv a jövő kávétermelését vetíti előre. Ez az együttműködés egy kitűnő lehetőség arra, hogy fenntartható eszközöket biztosítsunk termelők ezrei számára, beleértve azokat is, akik korábban nem részesültek képzésben és nem kaptak technikai segítséget.” Tensie Whelan, elnök, Rainforest Alliance