Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nespresso Ecolaboration™

2009-ben a Nespresso elindította Ecolaboration™ nevű átfogó fenntarthatósági-innovációs programját, amely magában foglalja a fenntartható kávé-beszerzés megvalósítását, a kapszulák újrahasznosítását, és az energia-hatékony kávégépek fejlesztését.

Az Ecolaboration™ keretében a Nespresso három cél elérését tűzte ki 2013-ra:
• a felhasznált kávé 80%-a a Nespresso AAA Fenntartható Minőség Programjában részt vevő és Rainforest Alliance által tanúsított termelőktől származzon,
• olyan rendszer kiépítése, amely 75%-ra emeli, vagyis megháromszorozza a kapszulák újrahasznosításának kapacitását,
• egy csésze Nespresso elkészítése szén-lábnyomának 20%-os csökkentése.

Az AAA Fenntartható Minőség Programját a Nespresso 2003-ban indította a Rainforest Alliance szervezettel együttműködésben. A programban részt vevő farmokról származik a legmagasabb minőségű kávébab, amely a Nespresso Grands Crus kávékapszulák alapanyagául szolgál. A megfelelő minőségű kávé biztosítása mellet a program célja a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok elősegítése, és a termelők életkörülményeinek javítása.

Több mint 290000 hektárnyi területre sikerült kiterjesztenünk a fenntarthatósági programot, amelynek köszönhetően a Nespresso elérte a kitűzött célt: 2013 végére a felhasznált kávé 80%-a a Nespresso AAA Fenntartható Minőség Programjában részt vevő és Rainforest Alliance által tanúsított termelőktől származott. A következő cél a Nespresso számára, hogy a kávé 100%-át az AAA Programon keresztül szerezze be.