Akár több éves munkatapasztalattal rendelkezel, akár most szereztél diplomát, a Nestlénél van számodra álláslehetőség. Itt kereshetsz az állások között.
Eredményeink és vállalásaink - Termékfejlesztés
TERMÉKFEJLESZTÉS
-
Eredményeink 2013-ig Vállalásaink 2014-ig és azután 2011-2013. között átlagosan 22%-kal csökkentettük a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhek cukortartalmát, miközben növeltük a teljes értékű gabona tartalmát. Reggelizőpelyheinkben minden egyéb összetevőnél nagyobb arányban − legalább 30%-ban − van jelen a teljes értékű gabona, ezzel is elősegítve a teljes értékű gabona ajánlott mennyiségű bevitelét. Továbbra is biztosítjuk, hogy a gyermekeknek szánt reggelizőpelyheink cukortartalma 9 g/adag alatt lesz. Fogyasztóink különleges igényeinek kielégítése céljából a termékpalettánkban a jövőben gluténmentes reggelizőpelyhet is kínálunk. Gyermekeknek szánt édesség termékeinkben kizárólag természetes aromákat használunk. 2014 végéig valamennyi gyermekeknek szánt, több adagos húsvéti és karácsonyi csokoládé termékünk csomagolásán feltüntetjük a javasolt fogyasztási mennyiséget, ezzel párhuzamosan pedig egyes termékeinknek tömegét is csökkentjük. Ennek eredményeképpen a gyerekeknek szánt édesség termékek javasolt adagja maximum 120 kalóriát és 11 g hozzáadott cukrot fog tartalmazni. Nesquik kakaó italporunk hozzáadott cukormennyiségét csökkentettük annak érdekében, hogy megfeleljen a Nestlé belső tápanyagprofil követelményeinek, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főétkezésekre meghatározott ajánlásán alapulnak. Törekszünk a további csökkentésre, hogy hozzásegítsük a fogyasztókat a napi ajánlott hozzáadott cukor beviteli mennyiség eléréséhez. -
Eredményeink 2013-ig Vállalásaink 2014-ig és azután 2011-2013 között átlagosan 8%-kal csökkent a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhek nátriumtartalma. A 2013 végén kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően a MAGGI fix alapok sótartalma (az ajánlott utánsózási mennyiséget beleszámolva) átlagosan több mint 30%-kal, míg a főzős leveseink sótartalma átlagosan 5%-kal csökkent. Az elkövetkező években fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát. 2014 során a közétkeztetési rendeletben foglaltakhoz illeszkedve a Nestlé Professional új, csökkentett sótartalmú (hozzáadott NaCl-t nem tartalmazó) konyhai termékcsaládot vezet be. 2015 végéig 15 új, csökkentett sótartalmú nagykonyhai termékkel szolgálunk a közétkeztetést ellátók részére. -
Eredményeink 2013-ig Vállalásaink 2014-ig és azután Az összes gyermekeknek szánt termékünk megfelel a Nestlé belső tápanyagprofil elemző rendszerében meghatározott Táplálkozási Alapértékek szerinti telített zsírsavakra vonatkozó kritériumoknak. Már a rendelet hatálybalépése előtt minden termékünk megfelelt a hazai, élelmiszerekben lévő transz-zsírsavak megengedhető legnagyobb mennyiségéről szóló rendeletben meghatározott maximum 2 g transz-zsírsav / 100 g összes zsírtartalom értéknek. 2016 végéig valamennyi élelmiszerünkből kivonjuk a részlegesen hidrogénezett olajokból származó transz-zsírsavakat. 2015 végéig a releváns termékeink több mint 90%-a megfelel majd a Nestlé belső tápanyagprofil elemző rendszerében meghatározott táplálkozási alapértékek szerinti telített zsírsavakra vonatkozó kritériumoknak. Tovább csökkentjük azon termékeink telített zsírsav tartalmát, melyek nem felelnek meg ezeknek a kritériumoknak.