Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Termékfejlesztés

A Nestlé Csoport működteti a világ legnagyobb, mintegy 5000 főt foglalkoztató magántulajdonú élelmiszeripari kutatás-fejlesztési hálózatát, amelynek központja a lausanne-i Nestlé Kutatóközpont.

Minden termékünk tápanyag profilját elemezzük egy komplex szempontrendszer; a Nestlé Nutritional Foundation kritériumrendszer (Nestlé Táplálkozási Alapérték, „NF”) szerint. A kritériumok alapjául többek között a WHO (azaz az Egészségügyi Világszervezet), illetve más világszintű vagy helyi hatóságok által megfogalmazott táplálkozástudományi és népegészségügyi táplálkozási ajánlások szolgálnak. A termékeket ezen kritériumok mentén a Nestlé Nutritional Profiling System alkalmazásával értékeljük, amely meghatározza a termékek tápértékét, valamint azt, hogy elérik-e a Nestlé Táplálkozási Alapértékeket. Az „NF” kritériumrendszert folyamatosan megújítjuk a hatóságok legújabb táplálkozási ajánlásainak megfelelően.

Termékeinket a Nestlé belső tápanyagprofil elemző programja segítségével értékeljük, amely figyelembe veszi:
•  a termék étrendben betöltött szerepéhez illeszkedő, az adott termékkategóriához meghatározott tápanyagkritériumokat (pl. energia, zsír, telített zsír, hozzáadott cukor, só),
•  a csomagoláson közzétett információkat, amelyek segítik a fogyasztókat a megfelelő élelmiszerválasztásban,
•  a megcélzott fogyasztó, felnőtt, illetve gyermek számára  fogyasztásra javasolt adag méretét.

A fenti szempontrendszer minden elvárásának megfelelő termékeket az “NF” (azaz a Nestlé-elvárásoknak megfelelő) kategóriába soroljuk. 2013-ban globális szinten a termékek 76%-a megfelelt, vagy meghaladta az NF kritériumokat.