Sort by
Sort by

Újabb fejezet a hulladéktermelés elleni harcban

Felgyorsítja a műanyaghulladék leküzdésére irányuló intézkedéseit a Nestlé
Vissza a sajtóközleményekre

A Nestlé január 15-én új intézkedéssorozatot jelentett be 2018. áprilisi kötelezettségvállalása teljesítésére, amely szerint csomagolóanyagai 100%-át újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá kívánja tenni 2025-ig - külön figyelemmel a műanyaghulladék elkerülésére.

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta:
„Elkötelezetten törekszünk az újrahasznosítási lehetőségek felkutatására, de tudjuk, hogy a 100%-os újrahasznosíthatóság nem elég a műanyaghulladék válság leküzdésre. Új irányokat kell keresnünk, és még többet kell tennünk. Eltökélten vizsgáljuk e komplex kihívás megoldásának valamennyi lehetőségét, olyan ötleteket felkarolva, amelyek már most is hatással lehetnek a környezetre. Hiszünk az újrahasznosítható és komposztálható papíralapú anyagok és a biológiai úton lebomló polimerek értékességében, különösen ott, ahol nincs kiépített újrahasznosítási infrastruktúra. Az együttes fellépés azonban létfontosságú: pontosan ezért buzdítjuk fogyasztóinkat, üzleti partnereinket és minden Nestlés munkatársunkat, hogy vegyék ki a maguk részét erőfeszítéseinkből. Számíthatnak arra, hogy vezető szerepet játszunk ezen a téren!”

A Nestlé az említett megközelítéssel összhangban kézzelfogható lépéseket jelentett be az alternatív anyagok úttörő alkalmazása, illetve a hulladékmentes jövő kialakítása érdekében.

A Nestlé 2020 és 2025 között világszerte minden terméke esetén kivezeti az összes olyan műanyagot, amely nem vagy csak nehezen újrahasznosítható. Ezzel a lépésével alternatív csomagolóanyagokat vezet be globális termékportfoliójában:

  • 2019. februárjától a Nestlé elkezdi megszüntetni a termékeihez mellékelt műanyag szívószálakat, melyeket alternatív anyagokkal, például papírral helyettesít, de innovatív tervezéssel is igyekszik elősegíteni a felesleges hulladékok visszaszorítását.
  • A Nestlé 2019. első negyedévében elkezdi a papírcsomagolás használatát Nesquik, illetve 2019. második félévében Yes! szelet termékei esetében. De 2019-től műanyagmentes csomagolást kap a Smarties, a Milo italpornál pedig 2020-ban jön a papíralapú tasakok bevezetése.
  • A Nestlé Ásványvíz üzletága 2025-ig globálisan 35%-kal növeli palackjai újrahasznosított PET-tartalmát.
  • A sikeres újrahasznosításhoz megfelelő infrastruktúra szükséges, amely nincs minden esetben kiépülve. A Nestlé Csomagolástudományi Intézete egyéb alternatívák mellett új papíralapú anyagokat és biológiai úton lebomló, komposztálható, szintén újrahasznosítható polimereket kutat. Ezek különösen olyan helyeken jelenthetnek értékes lehetőséget, ahol még nem létezik újrahasznosító infrastruktúra, és jó ideig nem is fog rendelkezésre állni.

A jelen sajtóközlemény teljes szövegét az alábbi linkeken találja:  angol (pdf)  francia (pdf) és német (pdf).