Sort results by
Sort results by

A Nestlénél felvettük a harcot a műanyaggal!

Az áprilisban bejelentett globális célkitűzések után konkretizáltuk vállalásainkat az újrahasznosított műanyagok nagyobb arányú felhasználására az EU-ban.
Back to Press releases

A Nestlé vállalta, hogy Európai Unióban felhasznált műanyag csomagolóanyagjainkban jelentős mértékben növeljük az újrahasznosított műanyagok arányát.

2025-re a palackok, a többrétegű csomagolófóliák PET összetevője, az üvegek és fémdobozok fedele, a húskészítményekhez használt műanyag tálcák, valamint a gyűjtőcsomagoláson használt védőfóliák fajtájától függően legalább 25-50%-ban újrahasznosított anyagot fognak tartalmazni. 

A vállalás cégünk idén áprilisban bejelentett, a csomagolóanyagokra vonatkozó globális célkitűzésének folytatása.

„Büszke vagyok rá, hogy már most megtesszük az első konkrét lépéseket a csomagolóanyagokkal kapcsolatban kitűzött céljainkból” - mondta Marco Settembri, a Nestlé EMENA térségéért felelős vezérigazgatója. A Nestlé támogatja az Európai Unió műanyaghulladékokra vonatkozó stratégiáját. Osztjuk azt a nézetet, hogy semmilyen műanyag ne végezze a természetben. Az újrahasznosítható csomagolóanyagok, az újrahasznosítást szolgáló megfelelő infrastruktúra és a több újrahasznosított anyag használata bezárja a kört.
 
A bejelentés hozzájárul az Európai Bizottság újrahasznosított anyagokra vonatkozó önkéntes vállalásához. Marco Settembri a Nestlé szándékát kiemelendő a vállalást személyesen adta át az Európai Bizottság részére.