Sort by
Sort by

Megoldódik a csomagolóanyag probléma?

Fenntarthatósági programjának felgyorsítására Csomagolástechnikai Kutatóintézetet hoz létre a Nestlé Svájcban.
Vissza a sajtóközleményekre

A Nestlé tegnap jelentette be új, funkcionális, biztonságos és környezetbarát csomagolási megoldások kutatásával és fejlesztésével foglalkozó Csomagolástechnikai Intézetének létrehozását. Ezzel a lépéssel a svájci élelmiszeróriás közelebb került ahhoz a célkitűzéshez, hogy 2025-re a felhasznált csomagolóanyagok 100%-a újrahasznosítható vagy újrahasználható legyen.

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta: „Vezetők kívánunk lenni az élelmiszer- és italtermékeinkhez használt legfenntarthatóbb csomagolási megoldások kifejlesztésében, ezért új csomagolóanyagok és megoldások fejlesztésével bővítjük a kutatási kapacitásainkat. Bízunk benne, hogy ezzel sikerül kezelnünk a csomagolóanyag hulladékok, különösen a műanyagok jelentette egyre súlyosabb problémát. Célunk, hogy tevékenységünk környezetre gyakorolt hatását minimalizáljuk, és ezzel együtt fogyasztóink számára egészségesebb és ízletesebb termékekkel szolgáljunk.”


A Nestlé globális kutatószervezetének részeként felálló Nestlé Csomagolástechnikai Intézet a svájci Lausanne-ban található. A mintegy 50 főt foglalkoztató Intézetben egy modern laboratórium komplexum, illetve prototípusok készítésére alkalmas létesítmények kapnak helyet.
Az Intézet a Nestlé globális K+F hálózatával, egyetemi partnerekkel, szállítókkal és startupokkal szoros együttműködésben értékeli a különböző fenntartható csomagolóanyagok biztonságát és funkcionalitását. A kutatások középpontjában az újrahasznosítható, biológiailag lebomló vagy komposztálható polimerek, funkcionális papír, valamint a műanyag csomagolóanyagok újrahasznosíthatóságát növelő új csomagolási koncepciók és technológiák foglalnak helyet. Az új megoldásokat - a Nestlé globális portfóliójában való bevezetésük előtt - különböző termékkategóriákon tesztelik.

Stefan Palzer, a Nestlé műszaki igazgatója elmondta: „A csomagolás kiemelt szerepet játszik abban, hogy biztonságos és tápláló termékekkel tudjuk ellátni fogyasztóinkat. Az új Csomagolástechnikai Intézet hozzájárulásával gyorsabban tudjuk újratervezni csomagolási megoldásainkat. A legkorszerűbb tudományos fejlesztéseknek, valamint a világszerte vezető egyetemekkel és ágazati partnereinkkel való együttműködésnek köszönhetően kiemelkedő teljesítményű környezetbarát csomagolási megoldásokkal szolgálhatunk.”

Tudjon meg többet a Nestlé csomagolóanyagok környezeti teljesítményének folyamatos javítását célzó vállalásáról és a Közös Értékteremtést célzó szemléletünkről.

***

Kutatás-fejlesztés a Nestlénél

A Nestlé működteti a világ legnagyobb, mintegy 5000 főt foglalkoztató magántulajdonú élelmiszeripari és táplálkozástudományi kutatás-fejlesztési hálózatát. A táplálkozás kérdésével kiemelten foglalkozó Nestlé K+F a jobb életminőség és az egészségesebb jövő érdekében elkötelezett, hogy még ízletesebbé és egészségesebbé tegye a Nestlé portfóliójába tartozó termékeket. A Nestlé 2017 során mintegy 1,7 milliárd CHF-ot fordított kutatás-fejlesztésre. A Nestlé globális kutatómunkájának központi helyszíne továbbra is Svájc, amely a teljes kutatási költségek 58%-át kapja.