Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CSR kategóriagyőztes lett az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért

Back to Press releases
Budapest,
2015 Jun 09

A Legkiválóbb Felelős Foglalkoztatási Megoldás elismerést a fiatalok foglalkoztatásáért életre hívott program kapta

A magyar társadalmi felelősségvállalási szféra legrangosabb eseményének számító CSR Piac 2015 Legkiválóbb Felelős Foglalkoztatási Megoldás díját nyerte el a Nestlé által életre hívott Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért elnevezésű program. Az Összefogás európai szinten is mérföldkőhöz érkezett, hiszen egyéves fennállása során a Nestlé és a csatlakozó vállalatok összesen 5000 pályakezdő fiatal elhelyezkedését segítették elő gyakornoki és oktatási programok, valamint munkalehetőségek biztosításával. 

A jelenlegi európai és hazai trendekkel összhangban, az idei CSR Piac fókuszában a felelős foglalkoztatás állt. A témával foglalkozó állami és civil szervezetek kiemelten fontos feladatnak tekintik az aktív korú, de munkavállalási szempontból a periférián elhelyezkedő, 25 év alatti korosztály támogatását. Különösen igaz ez a pályakezdőkkel kapcsolatban, hiszen Magyarországon a fiatalok munkanélküliségi aránya eléri az országos átlag kétszeresét. Ennek javítását tűzte ki célul a Nestlé által életre hívott Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért program, mely a partnerprogram szereplőivel való együttműködésen túl párbeszédre hívja az üzleti szféra, a kormányzati szervek, valamint az oktatási szektor legfontosabb szereplőit.

 


A 2015-ös CSR Piacon a Legkiválóbb Felelős Foglalkoztatási Megoldás díjat elnyerő Összefogáshoz Magyarországon eddig több mint 10 vállalat és szakmai szervezet csatlakozott, amelyek összesen csaknem 5000 fiatal elhelyezkedését és munkaerő-piaci esélyeinek javítását segítették elő. "A Nestlé programja összhangban van a nemrég elfogadott nemzeti CSR (társadalmi felelősségvállalási) cselekvési tervvel, emellett úgy nyújt összetett és sokak számára adaptálható megoldást, hogy közben az igazi problémára fókuszál" - hangsúlyozta Bognár Károly, a CSR Piac Kiállítást szervező KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója. 

"A Közös Értékteremtés a Nestlénél nem csupán egy program, hanem működési alapelv. Ez a díj azonban nem csak a vállalatok érdeme, hiszen az Összefogás lényege a fiatalok foglalkoztatásáért tenni kívánó szervezetek szoros és hatékony együttműködése" - emelte ki Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária ügyvezetője. A program első évfordulós sikerei és elismerései bizonyítják, a vállalatok jó úton haladnak a hazai és európai piacok egyik legsürgetőbb foglalkoztatási problémájának megoldása felé.Az Összefogásról

Az „Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért” kezdeményezés az üzleti szektoron, kormányzaton és oktatáson átívelő összefogás, annak érdekében, hogy a fiatalok a megfelelő tudással és készségekkel felvértezve vágjanak neki a munka világának és így hozzájáruljanak a magyar gazdaság versenyképességéhez és növekedéséhez. További információk:www.nestle.hu/karrier/nestle_a_fiatalok_foglalkoztatasaert

Article Type