Sort by
Sort by

Kutyabarát lesz Bük városa, Magyarország egyik legnépszerűbb hazai turisztikai desztinációja

Igazi kutyás paradicsommá változik a közkedvelt fürdőváros, miután „Kutyabarát Bük” elnevezéssel indít programot a település vezetésével és a helyi vállalkozókkal összefogva a Nestlé Hungária PURINA üzletága. 
Vissza a sajtóközleményekre

Magyarországon és globálisan is megfigyelhető tendencia a házikedvencek térnyerése az idegenforgalomban. Egyre többen döntenek úgy, hogy kutyájukkal szeretnének nyaralni, amiben kétségtelenül szerepet játszik, hogy az emberek többsége családtagként tekint háziállatára, ahogy azt a Nestlé PURINA 2020 áprilisában végzett reprezentatív kutatása is megerősítette. 

„A háziállatoknak a gazdik kikapcsolódásában is aktív szerepük van, ezért is döntöttünk úgy, hogy könnyebbé és tartalmasabbá igyekszünk tenni a Bükre érkező gazdik és kutyusaik életét"– magyarázza  Arthur van Raalte, a Nestlé PURINA büki gyárigazgatója, aki hozzáteszi: "ez azért is különösen aktuális, hisz  a PURINA macska-, és kutyaeledeleket gyártó üzemének helyet adó, leginkább gyógyfürdőjéről ismert 3500 lélekszámú város a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében épphogy lemarad a magyarországi dobogóról."


„Az elmúlt évek során még kiemeltebb jelentőségű turisztikai desztinációvá lépett elő Bük városa, ahová a vendégek jelentős része házi kedvencével érkezik. Az ő életüket szeretnénk megkönnyíteni a Kutyabarát Bük névre keresztelt programmal, aminek keretében ma átadjuk a felújított kempingben található új kutyajátszóteret, kutyafuttatót is.” – mondta Németh Sándor polgármester, aki reméli, hogy a Kutyabarát Bük kezdeményezésnek köszönhetően még több szállóvendég érkezik majd a városba.


A Kutyabarát Bük elnevezésű programot a Nestlé Hungária indította a város vezetésével és a helyi vállalkozókkal együttműködésben. A kezdeményezés révén a fürdőváros tíz étterme és öt szállodája kutyabarát lesz, ahol a vendéglátóhelyek felkészülve várják a négylábú turistákat, gazdáikat pedig arra vonatkozóan látják el tanácsokkal, hogyan szoktassák hozzá kedvenceiket az új környezethez a gondtalan közös pihenés érdekében. A program részeként a fürdő felújított kempingjében minden igényt kielégítő kutyafuttató épült, a csatlakozás lehetősége pedig nyitva áll a többi turizmusból élő helyi vállalkozás előtt is.


A csatlakozó szállodák és éttermek listáját ezen a linken tekintheti meg.