Sort by
Sort by
Rainforest Alliance

Rainforest Alliance

A Rainforest Alliance és az UTZ Certified 2018-ban egyesült. Ennek okán a termékeink csomagolásán az UTZ Certified logót a Rainforest Alliance "békás" logója váltja fel. A szervezet céljai egyeznek a korábbi UTZ Certified szervezet céljaival.

UTZ

UTZ Certified

Az UTZ Certified az egyik legfontosabb minősítési jelölés a csokoládé-, kakaó- és tea termékeken. Igazolja, hogy társadalmilag felelősségteljes módon, a fenntartható gazdálkodás szabályainak megfelelően állították elő a terméket. Az UTZ Certified célja, hogy a fogyasztók számára egyértelműen jelölje azokat a gyártókat, amelyek a farmtól az asztalig követhető, megbízható forrásból származó termékeket állítanak elő és végig szem előtt tartják a termelők életminőségének javítását. Fontos előírás, hogy a programban részt vevő gazdaságokban nem lehet gyermekeket dolgoztatni. Az UTZ Certified nemzetközileg elfogadott etikai kódexe gazdasági, szociális, és környezetvédelmi szempontokat vesz figyelembe, betartását évente ellenőrzik. 

Cocoa Plan

Cocoa Plan

A Nestlé Kakaóterv (Nestlé Cocoa Plan) célja, hogy a kakaótermesztés fejlődésének elősegítésével és az alapvető emberi jogok biztosításával javuljon a gazdálkodók nyereségessége és életminősége, gyermekeik pedig oktatásban részesülhessenek. Célunk, hogy 2025-re a Nestlé édességüzletágában kizárólag fenntartható forrásból származó kakaót használjunk – ez közel 300 000 tonna alapanyagot jelent.
A tevékenység ellenőrzését az UTZ Certified végezte. Az UTZ Certified és a Rainforest Alliance 2018-as egyesülését követően már ez utóbbi végzi a folyamat ellenőrzését és tanúsítását.