Nestlé Nemzetközi Közös Értékteremtés Díj

2010-től kezdődően minden második évben odaítélésre kerül a Nestlé Közös Értékteremtési Díja, amelynek célja a vízgazdálkodás, a táplálkozás vagy a vidékfejlesztés területén létrehozott kiemelkedő innovációk vagy projektek ösztönzése, illetve jutalmazása.

Ezt a díjat bármely magánszemély, civil szervezet vagy üzleti vállalkozás elnyerheti olyan újítás kidolgozása esetén, amely:

- kis léptékben megvalósítva már hasznosnak bizonyult;

- nagyobb méretekben vagy más közösségekben is működőképes vagy alkalmazható;

- józan és fenntartható üzleti modellre épül; valamint

- nagymértékben képes javítani a gazdálkodók és a vidéki közösségek életminőségét; táplálkozási szempontból nagy értéket jelent a hiánybetegségekben szenvedő emberek számára; vagy javítja a vízhez való hozzájutás lehetőségeit, illetve a vízgazdálkodás hatékonyságát.

2014-ben több mint 757 pályázat érkezett, 93 országból.
A három döntős pályázat:

 

A díjazottat a Nestlé Közös Értékteremtés Tanácsadó Testület választja ki. Ez a független testület a vállalati stratégia, a táplálkozás, valamint a vízgazdálkodás és a vidékfejlesztés szakterületének nemzetközileg elismert szaktekintélyeiből áll.

Más, egyszeri elismerésektől eltérően a Nestlé Közös Értékteremtési Díja akár 500 000 svájci frank értékű befektetést is jelenthet a díjazott számára, amelynek célja, hogy egy meghatározott időszakon át segítse az innováció továbbfejlesztését és annak felfuttatását. Ez teszi egyedülállóvá a Nestlé kezdeményezését: a hosszú távú sikert biztosító, meghatározott időre szóló pénzügyi kötelezettségvállalás.

A Nestlé Közös Értékteremtési Díja támogatja régóta fennálló elkötelezettségünket a tevékenységi területünkön élő közösségek számára történő értékteremtés iránt. Ezen túlmenően azonban a vállalat azon célkitűzéseivel is összhangban van, amelyek az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljainak, valamint a Globális Megállapodásban foglalt elveinek előmozdításával kapcsolatosak.

Kérjük, olvassa el a Nestlé Közös Értékteremtési Díjának 20141. évi szabályait, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a következő címen: CSVPrize@nestle.com.