Önkéntesség, partnerség, adományozás

Vöröskereszt–Nestlé alap

A 2008-ban létrehozott nyílt végű jótékonysági alappal a Nestlé 0 –18 éves korú gyerekek és fiatalok gyógykezeléssel kapcsolatos kiadásainak támogatását tűzte ki célul. A Jótékonysági Alap átlátható működtetését együttműködő háromfős bírálóbizottság biztosítja, amelynek tagjai: a Nestlé Hungária Kft., illetve a Magyar Vöröskereszt társadalmi tisztségviselői, köztük gyámhivatali jogász és gyermekorvos. 2013-ban a Magyar Vöröskereszt Alap 11 esetben segített a beteg gyermekek életkörülményeinek javításában, gyógykezelésének támogatásában, gyógyszereinek megvásárlásában.

 

Együttműködésünk a Magyar Élelmiszerbankkal

Vállalatunk 2008 augusztusában lépett együttműködésbe az egyesülettel. A partnerség biztosítékot jelent számunkra, hogy termékeink szakszerű körülmények között kerülnek szállításra és tárolásra, a jól kiépített logisztikai hátterének köszönhetően pedig a lehető leggyorsabban jutnak el, az arra leginkább rászoruló emberekhez Magyarországon. 2013-ban 150 tonnányi terméket juttatunk el a Magyar Élelmiszerbankhoz, ezzel is segítve a szegénységben élő magyar családokat.

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is részt vettünk az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Adománykonvojban. A konvojt a Nestlé termékadományozásban kiemelt partnere, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a FAO (az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) szervezte annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az emberiség nagy részét sújtó élelmezési problémákra.

Együttműködés a felelősségteljes állattartásért

heros.jpg 2013 tavaszán már két éve annak, hogy a HEROSZ budapesti állatotthona a Purina kiemelt együttműködő partnerévé vált. A közös program létrehozásával elsődleges szándékunk az állatvédelmi munka javítása és az állatmenhely támogatása volt, a HEROSZ-szal közösen pedig azt a célt tűztük ki, hogy az együttműködés során minden lehetséges módon felhívjuk a figyelmet a felelősségteljes állattartás fontosságára.

A komplex támogatási program keretén belül vállaltuk, hogy biztosítjuk az állatotthonban lakó kutyák és macskák teljes, éves állateledel szükségletét fedező mennyiséget, ami közel 14 tonna terméket jelent. A napi működéshez különböző felszereléseket juttattunk el az otthon lakói és dolgozói számára (kutyatál, macskatál, póráz, nyakörv, macskatakaró, munkaruházat), emellett az új gazdiknak minden örökbefogadott kutya és macska mellé ingyen biztosítottunk egy ún. kezdő csomagot. Az együttműködés létrejötte óta több mint 350 állatnak sikerült közösen új gazdit találnunk.

 

Önkéntes segítség árvíz idején

arviz.jpgAz árvíz elleni védekezésbe 2013. június 7-én vállalatunk önkéntes csapata is besegített: Dunabogdányba mentünk, hogy homokzsákokból épített gáttal óvjuk meg a 11-es főutat. Az Ökumenikus Segélyszervezet közbenjárásával a Vodafone önkénteseivel és a helyi lakosokkal együtt homokzsákok töltésével, majd homokzsákfal építéssel segítettünk az árvíztől legveszélyeztetettebb térség megóvását.

A rekkenő hőség ellenére 16 fős csapatunk rendületlenül dolgozott közel 6 órán át, így sikerült időt nyerni a 11-es főúton közlekedő autósoknak és biztosítani az út járhatóságát.

Felhívásunkra házon belül több felajánlás is érkezett a termékkategóriák részéről. Az ezekből összeállított szállítmányt elküldtük a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnek, melyeket ők juttattak el a rászorulókhoz, illetve az árvízi védekezésben segédkező emberekhez