Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eredményeink és vállalásaink - oktatás

OKTATÁS

 • Eredményeink 2013-ig  Vállalásaink 2014-ig és azután
  Az Egészséges Kezdet, Egészséges Élet program keretében oktatást tartottunk a főbb érintettek, azaz az édesanyák, védőnők és gyermekorvosok számára a csecsemőtáplálásról az elmúlt 3 évben. A legújabb ismeretek felhasználásával tovább folytatjuk az Egészséges Kezdet, Egészséges Élet oktatóprogramunkat minden olyan lehetséges csatornán, ahol elérhetjük a szakembereket és a fogyasztókat.
  Digitális és hagyományos csatornákon keresztül segítettük az édesanyákat, egészségügyi szakembereket is bevonva az információ megosztási folyamatba. A Magyarországi Védőnők Egyesületével együttműködve egy csecsemőtáplálásra vonatkozó oktatókönyvet is kidolgoztunk a védőnők képzésének elősegítésére és megkezdtük a rendszeres nővérlátogatásokat. A Nestlé Hungária rendszeresen szervez tudományos szemináriumokat, illetve az állam által jóváhagyott kreditpontszerző képzési célú szemináriumokat, ahol általános csecsemőtáplálási ismereteket adunk át a gyermekorvosoknak az orvoslátogatásokon kívül. Célul tűztük ki, hogy az oktatást a várandós anyákra is kiterjesztjük, hogy már idejekorán kibővítsük a babák táplálásának, valójában már a fogamzás idején elkezdődő első 1000 napjára vonatkozó tudásukat. A tájékoztatás során leginkább a szoptatás jelentőségét és a nem megfelelő táplálás hosszú távú következményeinek megelőzését emeljük ki.
  A Nestlé 2011 óta szerepel az FTSE4Good indexében. Emellett folytatjuk az együttműködésünket a Magyar Gyermekorvosok Társaságával, melynek célja a gyermekorvosok tájékoztatása a csecsemők táplálására vonatkozó tudományos bizonyítékokról.
    Célul tűztük ki, hogy a jövőben is szerepeljünk az FTSE4Good indexben.
 • Eredményeink 2013-ig  Vállalásaink 2014-ig és azután
  A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével karöltve a Nestlé több mint 10 évvel ezelőtt indította útjára a NUTRIKID egészségnevelő oktatóprogramot. A hazai általános iskolák 85 százaléka, több mint 420 ezer kisdiák csatlakozott a programhoz a kezdetek óta. Folytatjuk a NUTRIKID programunkat, hogy tovább népszerűsítsük az egészséges táplálkozás alapelveit.
  A NUTRIKID hatására a gyermekek országszerte tudatosabban gondolkodnak a helyes táplálkozásról és a mozgásról. A programnak köszönhetően tízből kilenc tanuló tartja fontosnak a rendszeres étkezést*. A következő évek során a „Nestlé Az Egészséges és Aktív Gyermekekért” program még nagyobb figyelmet fordít az egészséges életmód részét képező testmozgás népszerűsítésére.
  A NUTRIKID a Nestlé nemzetközi szintű elköteleződése, a „Nestlé az Aktív és Egészséges Gyermekekért” program része.

  *NUTRIKID reprezentatív felmérés 10-12 éves gyermekek körében, Hoffmann Research, 2011.
  Az egészséges táplálkozás előmozdításán belül kiemeljük a mindennapos reggeli jelentőségét és a kiegyensúlyozott reggeli ideális összetételét.
 • Eredményeink 2013-ig  Vállalásaink 2014-ig és azután
  A Nestlé biztosítani kívánja, hogy a táplálkozásra vonatkozó folyamatos oktatás a belső vállalati kultúra alapjának része legyen, ezért létrehozta a Nutrition Quotient (NQ) képzést. A képzési program célja biztosítani, hogy a Nestlé valamennyi dolgozója megfelelő ismeretekkel rendelkezzen a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és képes legyen az NQ képzés során elsajátított ismereteket a szakmai tevékenység és a mindennapi élet során alkalmazni. 2015 végéig minden Nestlé dolgozó aktualizált NQ képzésben részesül, melyet poszterek, szórólapok, workshopok, e-learning és prezentációk formájában biztosítunk.
  Az NQ tréninget 2012 során poszterekkel valósítottuk meg, melyekkel a központi és az üzemi dolgozókat egyaránt elértük. 2014 során elkezdjük a belső elkötelezettség programunk megvalósítását, melynek 4 alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozásra vonatkozó oktatás; az ennek megfelelő gyakorlat; a testmozgás és szellemi aktivitás jelentőségének oktatása; és beültetése a gyakorlatba. A többlépcsős programot úgy alakítjuk ki, hogy az figyelembe vegye a dolgozóink eltérő tudásszintjét.