Egészséges Kezdet, Egészséges Élet

Egy csecsemő életében az első 1000 nap nagyban meghatározza a gyermek későbbi fejlődését és egészségét. „Egészséges Kezdet, Egészséges Élet” programunk célja, hogy segítsük a szülőket abban, hogy az új családtag a lehető legjobb gondoskodást és táplálást kaphassa az első ezer napban.

A Nestlé 2011 óta az egyetlen csecsemőtápszer gyártó, amely szerepel az FTSE felelős befektetési indexén.

Az FTSE4Good index a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatokat elemzi több mint 2300 szervezetnél világszerte. Az FTSE4Good elsősorban az intézményi befektetőknek biztosít értékelési rendszert. A mutatószám-rendszer célja, hogy a befektetők megtalálják azokat a vállalatokat, amelyek megfelelnek az elismert vállalati felelősségvállalási sztenderdeknek.

A program keretében tanácsadást nyújtunk a szülőknek, a védőnőknek és a gyermekorvosoknak a csecsemőtáplálásról. A csecsemők egészségének támogatása továbbra is tevékenységünk elengedhetetlen része, ezért is népszerűsítjük a szoptatást, mint a természet adta utánozhatatlan, egyedülálló módon minden baba egyedi igényeire szabott tökéletes táplálást. A WHO a baba életének első hat hónapja során kizárólag a szoptatást javasolja és a Nestlé ezt teljes mértékben támogatja.

A Nestlé a szoptatás egyedülálló és hosszú távú egészségügyi előnyeire vonatkozó tudományos ismeretei alapján olyan csecsemőtápszerek kifejlesztését tűzte ki célul, melyek klinikailag bizonyított hatásfokkal érik el a szoptatáshoz legközelebb álló hatást. Olvasson tovább