Akár több éves munkatapasztalattal rendelkezel, akár most szereztél diplomát, a Nestlénél van számodra álláslehetőség. Itt kereshetsz az állások között.
Nincs több ételpazarlás!
A Nestlé és a SPAR közös évtervezője

Június 5-e a környezetvédelem világnapja, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természet megóvásának és egészségének fontosságára. Ilyenkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi magunk hogyan járulhatunk hozzá a bolygó megóvásához. Nem kell nagy dolgokra gondolni: néha az olyan egyszerű hétköznapi szokások is sokat jelentenek, mint az élelmiszerek helyes tárolása. Ezzel ugyanis elkerülhetjük, hogy a megvásárolt árucikkek hamarabb megromoljanak, ezáltal ki kelljen dobnunk őket, felesleges környezeti ártalmakat okozva ezzel.
A tudatos tárolás jó módja lehet, ha a hűtőben tudjuk, minek hol van a helye:
- A felső polcon tároljuk az élelmiszermaradékokat, illetve a felbontás után hűtést igénylő termékeket.
A középső polcokra kerüljenek a tejtermékek, sajtok, felvágott és a sütemények. - A minimális hűtést igénylő élelmiszereket a hűtőajtóba érdemes tenni, mert itt a legmagasabb a hőmérséklet.
- Az alsó polc pedig a leghidegebb pontja a hűtőszekrénynek, ezért ide kerüljenek a nyers húsok, a halak, valamint a romlandó élelmiszerek.
- A nyers húst mindig lefedve és becsomagolva tegyük a hűtőbe, hogy megakadályozzuk a szagok és veszélyes mikroorganizmusok terjedését!
- A zöldségek és gyümölcsök tárolásánál pedig alapszabály, hogy a többi élelmiszertől elkülönítve tegyük el őket, hogy ne nyomódjanak össze.
A hónap receptje:
RAKOTT CUKKINIS-ZÖLDSÉGES TÉSZTA
RAKOTT CUKKINIS-ZÖLDSÉGES TÉSZTA
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g SPAR Orsó négytojásos száraztészta
- 1 db közepes cukkini (karikára vágva)
- 150 g koktélparadicsom (félbevágva)
- 1 db piros kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
- 1 tasak Maggi Rakott Tészta alap
- 150 ml víz
- 100 g reszelt mozzarella
- 250 ml tej
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- kevés vaj az edény kikenéséhez
Elkészítés:
- Forraljunk fel sós vizet, majd főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, amíg al dente nem lesz. Szűrjük le, és tegyük félre.
- Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk őket néhány percig, amíg kissé megpuhulnak. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és keverjük össze.
- Egy tálban keverjük csomómentesre a Maggi Rakott Tészta alapot a tejjel és a vízzel.
- Egy kivajazott sütőformába tegyük bele a főtt tészta felét, majd rétegezzük rá a pirított zöldségeket. Öntsük rá a szósz felét, majd ismételjük meg a rétegezést a maradék tésztával, zöldségekkel és a szósz másik felével. A tetejére egyenletesen szórjuk rá a reszelt sajtot.
- 180° C-ra előmelegített légkeveréses sütőben süssük a tésztát 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul és a szósz bugyog.
Tipp:
|

A hónap alapanyaga:
CUKKINI
A cukkini magas víztartalommal rendelkezik, C-és B-vitaminokat tartalmaz. Hűtőszekrényben jól tárolható, de ha helyenként elkezd puhulni, akkor minél előbb használjuk fel a még ép részeket!
A hónap új szokása:
- Az élelmiszerek biztonsága, minősége és eltarthatósága alapján átrendeztem a hűtőmet.
- Sok friss, szezonális zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottam.
- Minden főétel mellé ettem egy adag friss salátát is.